Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3732
View
42
Reply

"Lawak Lucah Dah Jadi Budaya, Budak-Budak Perati Ja, Kita Perlu 'Stop'" - Dato Awie

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
jihan dulu pun sebut saya yg basah selalu ni tak pula kena tangkap. malaysia belum maju lagi pemikiran sepenuhnya sibuk nak buat lawak mega raja lawak maharaja lawak, budak kecik boring punya lawak, berpusu2 orang takde job muka tikus bendang nak jadi retis pelawak tapi isi nan hado, lucah je dengan parodi
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang dah lama pelawak ni duk wat lawak lucah.bagus la kalo dah ada kesedaran.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 08:57 AM | Show all posts
borrow replied at 10-10-2019 07:57 PM
Pelawak plg mahukan respon penonton . And lawak cenggini mmg dpt sorakan/hilai tawa. So penonton jug ...

nak buat cemana kak, manusia yg sanggup dtg ke dewan menonton secara live ialah mereka2 yg dahagakan lawak2 lucah/bodoh/body shaming
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Setuju sawie! Walaupun uols ni gangster dan pernah menjadi hero malaya, tapi uols takde melucah. Boleh kot nasihat zizan tu untuk stop body gesture ala ala melucah tu. Meluat okay
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:09 AM | Show all posts
Madel replied at 10-10-2019 09:24 AM
Sama juga dgn setaz2 yg berceramah, tak sah kalau tak buat lawak dlm kain.

sedangkan "setad" yang guna bahasa kasar persis mat rempit tengah berebut cikki pun jadi sanjungan
aku pernah kena hentam sebb tegur penggunaan bahasa rempit berebut cikki oleh pengikut "beliau"

koserrr yaaaa

pastu lawak mengesek semedang
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:10 AM | Show all posts
bukan meleis jer chuols ...
pelawak antarabangsa selalu gak buat lawak mcm ni
lagi2 lawak double meaning .....

nak puku rata kata "only in malaysia"
xbetul gak .....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:14 AM | Show all posts
dalam ramai2 pelawak dari ML ni aku rasa arwah Pak Yus je paling ok & lawak bertapis.. yg lain semua melucah je..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Inilah sebab i dah tak subscribe channel astro warna..mengarut..rancangan di ulang2 dari 15 tahun lepas pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:35 AM | Show all posts
LadyCarefree replied at 10-10-2019 04:35 PM
Iklan dan kapsyen syukriak pon lek je sebut tetek apa semua

tak meratib nama dia tak sah ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:33 AM | Show all posts
sokong ayahnda!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:39 AM | Show all posts
no no sgt lawak lucah which is x lawak pun sbnrnya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul tu.. malu ngan budak2

Dilahirkan suci... Tp jaman now, kt tv spontan je benda x elok keluar, susah nak filter
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:19 AM | Show all posts
masyarakat sekarang dah kurang rasa MALU
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 11-10-2019 08:35 AM
tak meratib nama dia tak sah ke

Xde pulak rule forum kena ikut kehendak hang
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:57 AM | Show all posts
Lawak lucah dah lama dah ada sejak zaman pi mai pi mai tang tu dan 2+1. Kalau filem boleh tengok mekanik atau kepala angin.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:25 PM | Show all posts
melawak lucah satu hal, aku kalau perempuan buat lawak lucah tak kira la online ke kat office ke memang rasa annoyed habis.. cheap sangat la weh. bagi aku kalau dia nak pegi cikcur ke hape tu dia punye pasal, x payah nak gebang sangat hal laki bini ke hal dalam kain ke ye.. meluatttt. macam dia sorang je dpt.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:42 PM | Show all posts
pelawak skrg tu je laaa modal dorg. lawak double meaning or lawak body shaming. itu je laaa sampai ke tua, sampai la abg jamil mamposss.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
tibe teringat mentor minggu lepas part syuk suruh mama lina pompom dia masuk bawah meja to "ikat tali kasut". like for real? what kind of sickness is that? syuk needs to stop all his stupid jokes. semua berbaur lucah. apa apa pun memang nak lucah. makan satu sosej dua fishball [ke meatball tah] lah apa lah. i find it very CRINGY.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 02:50 PM | Show all posts
Setuju, kalau boleh haramkan segala lawak yang berunsur lucah, pengaruhnya sangat besar terutama kepada kanak-kanak
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 05:22 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 10-10-2019 09:15 PM
Bile buat lawak lucah, itu namanya desperate. Tak patut buat kalo dah tau diri tak lawak. Cari la ke ...

betul lawak yg ni mmg tak pernah tak kelakar...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115495s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list