Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1387
View
29
Reply

Akibat Derhaka Amanah Anak Ketika Muda, Warga Emas Keseorangan Di Hari Tua

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-10-2019 03:43 PM | Show all posts |Read mode
Gambar Hiasan : Google





Berkahwin dan berkeluarga bukan perkara main-main. Ia mesti dilalui dengan penuh tanggungjawab. Apabilla si bapa 'lupa' akan tanggungjawabnya, ingatlah  akan ada pembalasan dari tuhan.

Dr Hana Hadzrami telah memuat naik hantaran di Facebook beliau mengenai seorang pesakit yang mendapat rawatan di sebuah hospital yang tidak dinamakan tempatnya.


Gambar Hiasan : Google




Menurut hantaran  itu, pesakit adalah seorang pemandu teksi. Seorang duda, bercerai berpuluh tahun dulu. Kini hidup sebatang kara walau ada anak yang dah dewasa.


Tiada tempat tinggal dan memang hidup dalam teksinya sahaja. Pesakit itu mengalami kegagalan perkahwinan dan telah bercerai secara buruk.


Baca lanjut:



Kredit foto: FB Dr Hana Hadzrami




Keluarga warga emas yang terabai sukar melupakan sejarah silam akibat diabaikan. Keluarga pakcik ini mungkin tidak terkecuali.


Ada di kalangan mereka yang menyimpan perasaan kecewa, benci dan dendam kerana pernah diabaikan nafkah hidup, tidak diberikan pelajaran, didera atau tidak diberi kasih sayang secukupnya.


Sehebat mana sekali pun kita dikala muda, itulah yang paling kita semua takuti sebenarnya. Keseorangan di hari tua akibat perbuatan kita sendiri.


Semoga Allah SWT  permudahkan urusan pakcik ini. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:50 PM | Show all posts
bertabah la pakcik
kalau x pernah jumpa anak2..
ank2 pun maybe ingat pakcik da lama xde
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian pacik... Kaka suka quote dokter yg last tu
'Dalam kubur nanti, kita semua berseorangan jua'
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 sohai nanti macam mana ya bila dah besar pandai tp takde sijil spm sebab bapak tak hantar pergi sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tulah

Tapi ikut nasib jugak...ada jer yg jaga anak bini elok2...

Tapi tua2 kena tinggal jugak
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:38 PM | Show all posts
masih belum terlambat lagi sohai kalu nak hantar anak2 ke sekolah n berikan hak2 kepada dorang yang sepatutnya..kang mereput plak ko kat tepi basten nampak gigi je dek kena halau ngan anak2 n bini..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:38 PM | Show all posts
masih belum terlambat lagi sohai kalu nak hantar anak2 ke sekolah n berikan hak2 kepada dorang yang sepatutnya..kang mereput plak ko kat tepi basten nampak gigi je dek kena halau ngan anak2 n bini..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn: masih belum terlambat lagi sohai kalu nak hantar anak2 ke sekolah n berikan hak2 kepada dorang yang sepatutnya..kang mereput plak ko kat tepi basten n ...

Kelakarlah cuols ....sohai gak yang kena {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:38 PM | Show all posts
Ada suami yg perangainya buruk sampai ke tua tapi ada isteri yg tabah hadap dia walau pon boleh je tinggalkan suami yang sebegitu. Kalau tak sedar diri juga mmg sampai dicabut nyawa tak insaf.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 06:58 PM | Show all posts
nazzse replied at 10-10-2019 06:19 PM
Kelakarlah cuols ....sohai gak yang kena {:smile

Sohai ni sape?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 07:01 PM | Show all posts
fealefea replied at 10-10-2019 06:38 PM
Ada suami yg perangainya buruk sampai ke tua tapi ada isteri yg tabah hadap dia walau pon boleh je t ...

Betul tu...
Macam kes ni maybe pakcik ni pon nak hidup tanpa kekangan...dia tinggalkan anak isteri...
Akhirnya sakit pula..
Dah bahagian dia..
Moga anak isteri dia dah maafkan pakcik ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
natrahn replied at 10-10-2019 10:58 AM
Sohai ni sape?

Sohai laksa aka suhaimi laki ina naim ex mawi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 07:17 PM | Show all posts
nazzse replied at 10-10-2019 07:02 PM
Sohai laksa aka suhaimi laki ina naim ex mawi

owh... dia ke ..baru tahu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 07:23 PM | Show all posts
haryatie replied at 10-10-2019 03:50 PM
bertabah la pakcik
kalau x pernah jumpa anak2..
ank2 pun maybe ingat pakcik da lama xde

itu lah...mesti dorang pun tak nak/tak tau nak cari ke..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
What u give u get back.. jagalah hati org2 sekeliling kita terutama family kita..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:16 AM | Show all posts
Abang ipar i ayahnya mcmnila perangai...kawin cerai merata. Dia x pnah jumpa ayah dia dari lahir. Sampaikan mak dia pesan dulu, kalau nak kawen...cek dulu binti pempuan tu. Takut terkawin adik beradik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
putriTS replied at 11-10-2019 12:16 AM
Abang ipar i ayahnya mcmnila perangai...kawin cerai merata. Dia x pnah jumpa ayah dia dari lahir. Sa ...

Erm...benda ni happens...

Tu selalu keluar kat suratkhabar warga emas kena tinggal/abai... tak boleh terus kecam anak-anak dorang...

mesti ada kisah di sebaliknya
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:16 AM | Show all posts
mane bapak pedo yg rogol anaknye tu,dh tua nnt ko baca la cite ni..jgn nak meroyan mengamuk kalau masuk spital anak2 xdtg tgk dan play victim anak x berkesah dgn ko
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:00 PM | Show all posts
Dah ada anak elok lah jaga dan berbaik dari kecil sampai dewasa kalau dah tua baru nak mintak simpati dari mereka susah jadinya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 02:44 PM | Show all posts
adeqbun replied at 11-10-2019 09:16 AM
mane bapak pedo yg rogol anaknye tu,dh tua nnt ko baca la cite ni..jgn nak meroyan mengamuk kalau ma ...

kan sapa alami benda ni je tahu...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.122983s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list