Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1873
View
22
Reply


Suasana Pilu Pejabat Utusan Ketika Tutup Operasi, Warganet Simpati Nasib Pekerja

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-10-2019 03:30 PM | Show all posts |Read mode
Gambar Hiasan - Google




Sayu  apabila melihat perkongsian yang dimuat naik Malaysiakini suasana pekerja Utusan Malaysia mengosongkan meja masing-masing semalam (09102019).

Utusan Malaysia,  syarikat penerbitan akhbar Bahasa Melayu tertua di Malaysia dikhabarkan tidak akan beroperasi lagi selepas 9 Oktober 2019.







Kredit foto: Twitter Malaysiakini





Warganet turut meluahkan rasa sedih dengan nasib dan masa depan kira-kira 800 orang pekerja syarikat tersebut.





Semoga cakap-cakap bahawa operasi portal berita Utusan Online dan Kosmo! Online akan diambil semula oleh Aurora Mulia Sdn Bhd jadi kenyataan.



Sekurang-kurangnya peminat Utusan Malaysia masih dapat  lagi membaca nukilan satu-satunya lidah pengarang milik Melayu 100 peratus. - CARI



Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:41 PM | Show all posts
bertabahlah.. mana tau kena dekat kita pulak.. semoga kita dijauhkan kejadian macam ni kan beautifulliar
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga ada rezeki yang lebih baik untuk diorang
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:50 PM | Show all posts
Semoga success di tempat baru. Kalo duduk situ pun tapi tak dapa gaji pun tak guna juga.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:52 PM | Show all posts
ada rezeki 4 tahun lagi ..bukak balik
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:57 PM | Show all posts
kesian nya..
bertabah laa
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:17 PM | Show all posts
melayu layu di tanah malayu selamanya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Xfaham knape benda ni jd isu. Barang xlaku, kompeni tutup. Apedehal. Cari kerja lain la. Mana2 kerja pon  ukan ada jaminan kerja sampai mampos.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:47 PM | Show all posts
Utk company, Tgh Tunggu diaorg offer jual furniture, dgn equipment murah2

Utk bekas staff, rezeki bukan satu tempat
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dah lma utusan rugi
cuma umno support dgn projek
plg last projek tablet guru
dh umno x jdi gomen
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 05:15 PM | Show all posts
do not blame the employees apa dia?

kalau dah tau main employer tu dok buat kerja sebar fitnah bagai, patutnya DARI AWAL DULU DAH ANGKAT KAKI dan CARI KEJA LAIN.

ini nak jugak stay tmpt keja lama. dah terkena baru nak menyesal.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 05:25 PM | Show all posts
biasa laa tu....staff dah dlm comfort zone....so dia org lek2 ja....skill set tetap sama dr start keje sampai company bungkus.....kalu skill up to date x akan ada masalah nak cari keje lain

moral of the story jgn terlalu selesa dgn apa yg ko ada....sbb dlm dunia ni tak akan ada benda yg akan kekal sampai ke mati
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu diorang tulis berita pasal org lain..
Skrg diorang plk jadi berita..
Kesian..nk kne cari kje lain plk
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga ada rezeki diorg kt tempat lain
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa, utusan mampus setelah kongress maruah melayu?!

Mana nak letak air muka la ni....BMF ma...utusan tak halal ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:04 PM | Show all posts
Buat yang dah lama berkerja disitu pastinya akan rasa sendih.  Moga ada rezeki ditempat lain.  Tapi yang dah berusia pasti akan jadi sukar buat mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga ada rezeki yg lebih bagus pada dorg...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 07:40 PM | Show all posts
Amin...khabarnya separuh dapat masuk company Aurora tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
zacks replied at 10-10-2019 05:15 PM
do not blame the employees apa dia?

kalau dah tau main employer tu dok buat kerja sebar fitnah ba ...

Setuju, depa tak rasa bersalah ke bergelumang sama buat berita2 pitenah tu kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2019 02:46 PM | Show all posts
pyropura replied at 11-10-2019 01:08 PM
Setuju, depa tak rasa bersalah ke bergelumang sama buat berita2 pitenah tu kan

tersepit antara majikan n nak cari rezeki kot

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list