Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1288
View
28
Reply

'Jangan Main Situ' - Saksi Dah Tegur Mangsa Jatuh Lubang Kumbahan

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-10-2019 01:57 PM | Show all posts |Read mode
Jangan baling batu dan kayu di lubang kumbahan tu.


Itulah yang dikatakan oleh saksi, Wan Zahirah Anisa, 15 kepada lapan kanak-kanak yang bermain di lubang kumbahan di rumah neneknya di Kuantan.


Kredit foto: Harian Metro


Memetik laporan Harian Metro,  kejadian itu menyebabkan Nurarisha Abdullah, 5 ditemui selepas jatuh dalam lubang kumbahan itu.


Kata saksi, dia menegur kanak-kanak yang bermain di situ selepas melihat aktiviti itu kurang menyenangkannya.


Selepas ditegur, kumpulan kanak-kanak terbabit beredar dari situ.


Kredit foto: Awani



Masa itu saya tidak terlintas untuk pergi lihat keadaan lubang kumbahan dan terus beredar.

Kemudian saya diberitahu terdapat kanak-kanak perempuan hilang dan orang ramai sedang sibuk mengesannya.


Beberapa jam kemudian mayatnya ditemui di dalam lubang kumbahan rumah nenek, katanya.


Mangsa kemudiannya ditemui orang ramai kira-kira jam 9 malam sebelum anggota bomba dipanggil ke lokasi terbabit. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
2-3 hari ni asyik kes budak jatuh dalam lubang camni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:09 PM | Show all posts
Tak reti2 ke nak tutup lubang kumbahan?
Saja seronok cium bau najis ke apa?
Minggu ni aja dah dua kanak2 jadi mangsa...
Nak kena buat undang2 dan hukum penjara dan denda sesiapa yang membiarkan lubang kumbahan terbuka baru nak tutup kot?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyakit dlm masyarakat , masing2 tunggu kau la report kau la report

Aku takde der tgu2 ada je anomalies terus ketuk majlis/authorities, lambat ko reply aku up pd pengarah2, laju je corporate comm contact

Jdkan amalan ada apa2 yg perlu dibaiki/perlu selengara/perlu immediate attention laporkan pd yg berwajib utk buat, ni bila dah mati just ckp - jgn main kt situ duhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Lubang takde penutup ke? Semalam kat Ipoh kes lemas lubang kumbahan juga
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:45 PM | Show all posts
lately kerap

dulu pon ade berlaku gak

kat sekolah

adoiiii bla lah nak selesaiii
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:45 PM | Show all posts
lepas dia tegur budak2 tu, budak2 tu beredar n tinggalkan kawan dia tu yg jatuh lemas?

atau suda beredar d tegur, baru budak tu dtg balik?

mcmna budak2 tu beredar tinggalkan kwn dorg yg jatuh tu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:55 PM | Show all posts
haruslah replied at 10-10-2019 02:45 PM
lately kerap

dulu pon ade berlaku gak

malaysia ni bermusim,,kalu eksiden bas..citer eksiden bas je,,kalu culik,,musim tu culik je..pelik aku
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:58 PM | Show all posts
Sikap tak apa, nantilah baiki, confident sangat tak ada siapa nak lalu situ akhirnya mengundang kemalangan dan trajedi
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa x tutup? Lobang2 jamban mcm ni mmg bahaya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
lubang tu dibiarke? jangankan budak, org tua pun leh mati
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi belum 'makan nyawa' selagi tu x reti2 nk tutup lubang tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:29 PM | Show all posts
Pixie902 replied at 10-10-2019 02:09 PM
Tak reti2 ke nak tutup lubang kumbahan?
Saja seronok cium bau najis ke apa?
Minggu ni aja dah dua  ...

penduduk sana mungkin naik ke bulan kot bila dpat hidu bau taik kepam ni..syahdu baq ang kekdahnya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:35 PM | Show all posts
anarina replied at 10-10-2019 02:16 PM
Penyakit dlm masyarakat , masing2 tunggu kau la report kau la report

Aku takde der tgu2 ada je an ...

Kalu tu septic tank, owner rumah sendiri kena baiki dan menten. sebab dia x handover ke IWK pun.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:39 PM | Show all posts
makin kerap.. jangan ambik mudah apa yg ada dekat sekeliling kalau kita tau tu mampu mendatangkan bahaya... boleh jadi terkena dekat diri kita sendiri.. mesti beautifulliar suka ayat ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:42 PM | Show all posts
alfatihah utk adik. ngeri la kalau mati lemas mcm ni. mintak dijauhkan
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:42 PM | Show all posts
anarina replied at 10-10-2019 02:16 PM
Penyakit dlm masyarakat , masing2 tunggu kau la report kau la report

Aku takde der tgu2 ada je an ...

lubang kumbahan yg ni sendirian berhad punya..nk report ke authority mana, sendiri punya sendiri tutup lah.
kalau yg dekat kuarters polis baru ni mgkn boleh salahkan bhgn maintenance kuarters tu

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:52 PM | Show all posts
x sampai seminggu ada kes lagi..

yg kaki dera budak tu ntah2 lepas ni dapat idea kalau budak termeninggal masa kena dera pegi campak dalam tangki kumbahan je pastu buat2 kehilangan anak. mintak polis cari
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Besar gila lubang tu. Budak2 ni kita tegur pun dorg bukan paham. Dah nama pun budak2.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 10-10-2019 03:42 PM
lubang kumbahan yg ni sendirian berhad punya..nk report ke authority mana, sendiri punya sendiri t ...

Report jela authority, nanti dia p la deal ngan tuan punya, dah tuan punya pun bangang biar je , u think u go n cakap dia akan buat lol ignorant
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099326s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list