Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32221
View
859
Reply

[Tempatan] Anak-anak arwah mejar zahir :'Anak-anak saya juga ada hak'

[Copy link]

Author: jahcomel    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 10-10-2019 11:52 AM
Mac 2018 - cerai dgn isteri pertama
April 2018 -kawen dgn bali sekarang
Cepatnya move on.

Adakah wife sekarang Siti Nurhaliza?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 10-10-2019 01:02 PM
ok ok sendiri tanya sendiri jawap hahahaa... sy jumpa kat website lain, refers anak sulung yg anak t ...

Anak sulung arwah dgn first wife yg menangis tnya spe tembak papa tu. Bukan anak tiri arwah. Klu tgok vdeo malam tu puan jamilah ada dkt masjid tu tenangkan anak2 dia cma time tu org blum perasan yg balu ni isteri bru arwah. Jd tk ramai pun perasan dkt ex wife dia. So rmai assume balu stu2nya wife dia n smua tu anak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:38 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 10-10-2019 02:46 PM
Ikut undang-undang kalau bawah 18 tahun mmg tak dpt lagi. Kena tunggu umur 18 . Eh ke 21? Lupa la un ...

Kalau ikut undang-undang islam, harta anak yang bawah umur akan jatuh di bawah jagaan bapa kepada si ayah. Dalam kes ni Badul sebagai Datuk dia. So, balu arwah hanya akan dapat portion dia sahaja iaitu 1/8. selebihnya akan dibahagikan secara faraid. Badul as bapa akan 1/6, emak (ibu arwah) 1/8, anak lelaki 2/3, anak perempuan 1/3.


Kes ni akan jadi lagi complicated if Badul as pemegang amanah harta anak-anak arwah xnak bekerjasama jika tiada sepakat antara balu dengan Badul. Sebab anak-anak arwah semua bawah 18 tahun.


See, betapa pentingnya muafakat dalam menguruskan harta pusaka.


Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
akakdendeng replied at 10-10-2019 03:32 PM
masa mula2 tau yang arwah anak badul terus berckp dlm hati tak kan lah bini ada satu je.  mesti ikut ...

Kadang2, genetik mempengaruhi.
Cuba tengok sekeliling. Maksud saya, jiran2, org kampung kita, bapak borek, anak rintik.

Tapi, ajal dan jodoh, dah ditentukan. Asalkan jgn ada yg teraniaya. Kesian betul dgn anak2 dari bekas isteri. Dalam hal ni, bukan tanggungjawab balu arwah untuk menyara mereka. Dalam Islam, tanggungjawab tu jatuh pada Badul, bapa kepada bapa mereka. Lepas Badul meninggal, jatuh pada anak2 lelaki Badul pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 10-10-2019 02:23 PM
Entahlah tapi mamat tu siap cakap tak percaya g tanya geng askar lain kat mersing semua tahu cerit ...

Btw tu bukan mamat tu yg komen tu. Wife dia yg gna fb laki dia. Wife dia kroni balu tp pura2 tak kenal. Tk de maknanya la geng2 komando nk bergosip psl bini2 org. Lagi2 mamat tu bkan ggk pun. Tkde keje aih arwah nk buka aib bini dia dkt mamat tu. I speku bini mamat tu yg pm si pinat tu utk dpt info. Pstu cover line komen gna fb laki dia sbb tknk tjuk sgt dia tu geng ngn balu nk buruk2kan ex wife.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 10-10-2019 03:26 PM
Kaannn? Dok merintih pasal dia gaduh dgn arwah.

Weyyyhhh watak cerita ni ada 2 nama . 1 jamilah . 1 lagi nour . Sebut la nama . Jgn dia sheol mmg tak dpt tangkap
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Balu ni bini orang time dia keluar dgn arwah. Laki dia pun askar tp pgkat biasa2 je. Arwah masih hsband kak jamilah time tu. Dr info arwah mmg baik jd tk tau la mcmne boleh terjerat cinta ngn bini org time tu. Tp yg tau dr kwan2 pinat tu mmg jenis pusing2 cerita. Ckp kena pukul dgn hsband apa smua. Mybe tu la kot point dia gna utk raih simpati arwah. 2017 brcinta ngn arwah. 2018 arwah ceraikan bini dia n kahwin ngn pinat ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:48 PM | Show all posts
Nurul8001 replied at 10-10-2019 03:41 PM
Kadang2, genetik mempengaruhi.
Cuba tengok sekeliling. Maksud saya, jiran2, org kampung kita, bap ...

betul tu sis. nak jugak tau ada tak arwah kasi nafkah kat anak2 dgn bekas bini tu masa hidup nya.kalau ada alhamdulillah.  so bini baru ni kena juga bagi sama rata duit sumbangan org ramai kat drg tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-10-2019 03:37 PM
Adakah wife sekarang Siti Nurhaliza?

Tak kot, pencaras terhagung ni status ya anak dara masa main cinta.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 10-10-2019 03:11 PM
Bukan penembak kan tapi askar bahagian mana tah dia duk kat kl kat wadieburn sebelum ni kan, arwah ...

Wife dia polis tentera. Tp smua tntera mmg ada latihan menembak. Mybe time tu dia kenal arwah. Arwah kan slalu train menembak among army
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:50 PM | Show all posts
Oh, ada 2 isteri rupanya.
Ingatkan yg duduk Ipoh tu saja
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
gurlzgrape replied at 10-10-2019 03:44 PM
Btw tu bukan mamat tu yg komen tu. Wife dia yg gna fb laki dia. Wife dia kroni balu tp pura2 tak k ...

Ooh macam2 ye benarlah kisah umah tangga depa lebih menarik sebenarnya sbb berbelit sangat dengan masing2 duda janda bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
akakdendeng replied at 10-10-2019 03:48 PM
betul tu sis. nak jugak tau ada tak arwah kasi nafkah kat anak2 dgn bekas bini tu masa hidup nya.k ...

Saya tak pasti benda ni sbb saya tak kenal arwah.
Cuma, amalan kat ATM ni ada potong2 gaji.
Saya rasa, ada je buat potongan gaji utk nafkah anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
gurlzgrape replied at 10-10-2019 03:37 PM
Anak sulung arwah dgn first wife yg menangis tnya spe tembak papa tu. Bukan anak tiri arwah. Klu t ...

Oh ok. Sorry. Pening. Anak balu anak ex anak tiri
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
akakdendeng replied at 10-10-2019 03:48 PM
betul tu sis. nak jugak tau ada tak arwah kasi nafkah kat anak2 dgn bekas bini tu masa hidup nya.k ...

Kalau ikut kata ex wife arwah yg bela anak2 tu lepas bercerai.
Sbb ex wife tu kata hak jagaan diberi pada arwah.
Anak yg sulong tu mmg rapat ngan arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh pening la baca berapa banyak isteri ni? Lukis boleh tak
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
gurlzgrape replied at 10-10-2019 03:50 PM
Wife dia polis tentera. Tp smua tntera mmg ada latihan menembak. Mybe time tu dia kenal arwah. Arw ...

Arwah tasty kan @Kurex
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 10-10-2019 03:53 PM
Kalau ikut kata ex wife arwah yg bela anak2 tu lepas bercerai.
Sbb ex wife tu kata hak jagaan dib ...

Laaa mana datang tak dapat hak kalau isteri sedia ada yg tolong jaga
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-10-2019 03:37 PM
Adakah wife sekarang Siti Nurhaliza?

Hahaha ye masih kau igt peristiwa itu ya hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 10-10-2019 12:55 PM
means dgn wife baru lom ada anak la..
baru preggy...
sesia lah 1st wife tak dpt pencen...

Ada anak. Baby lg bru berapa bulan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091510s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list