Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32621
View
859
Reply

[Tempatan] Anak-anak arwah mejar zahir :'Anak-anak saya juga ada hak'

[Copy link]

Author: jahcomel       Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
akakdendeng replied at 10-10-2019 03:05 PM
rasanya hari tu tgk kat paper sorang baby kecik lagi

Ye betul. (info drp paper) plus .. 1 lagi otw (preggy)
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Amend ni bijjjj nk pm2 baik chuols g what group what'sap jah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 03:12 PM | Show all posts
buapakperut replied at 10-10-2019 03:10 PM
kesian juga kat fb banyak kecam hakak ni seolah sheol mata duitan.. padahal tu hak anak2 dia,kang di ...

sblum nih ade pak badul highlight kn nama ank2 arwah y 2org nih suh diambil tahu sbb cucu2nye jgk layak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 10-10-2019 03:11 PM
Bukan penembak kan tapi askar bahagian mana tah dia duk kat kl kat wadieburn sebelum ni kan, arwah ...


Owh ok. Baca kat paper nour yg buat statement saya penembak juga tapi realiti nya...  minat menembak la masa proses flirt so ada alasan nak berlatih sama2 alala kakpamtut minat sama dgn boyfie... cliche
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 10-10-2019 10:52 AM
Mac 2018 - cerai dgn isteri pertama
April 2018 -kawen dgn bali sekarang
Cepatnya move on.

Bali mana pulak
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 11:18 AM
arwah bercerai ngn pn jamilah bulan 3/2018 n bkahwin ngn isteri baru 4/2018...

Isteri yang dalam interview tu iols xsuka sbab dia citer siap ckap minta cerai hanya kerana dia xnak arwah pi kerja kt sarawak

Jadinya sbab dia current bini, duit pampasan dan isurans semua binik baru tu la yang dapat?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo replied at 10-10-2019 02:44 PM
Kalau wife sedia ada ni ada belas kasihan..lama dh dia bertindak sebaik shj kematian suami.kalau x ...

Kat fb adik arwah kot yg nama zaza riani tu ade nampak balu ngn zaza ni cakap pasal duit tu.
Balu tu kata nak bagi duit tu kena ada hitam putih juga supaya nanti dia tak dituduh tak jujur n bla2.pastu apatah lagi dia kata.
Dorang ni elok pi jumpa dan duk sama2 bincang pasal duit tu.
Satu lagi tak bincang dalam wassap group ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 10-10-2019 02:11 PM
Amend ni bijjjj nk pm2 baik chuols g what group what'sap jah

Hehehehehe khenzs.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:24 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 10-10-2019 03:16 PM
Isteri yang dalam interview tu iols xsuka sbab dia citer siap ckap minta cerai hanya kerana dia xn ...

iya la aku pun terdengar dia ada mintk cerai kan
terlepas ckp tu kut
aku pun terfikir jugak nape dia ni ckp mcam ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 10-10-2019 03:13 PM
Owh ok. Baca kat paper nour yg buat statement saya penembak juga tapi realiti nya...  minat  ...

Tu  bab dia penembak ke apa tu taktaulah mungkin la kot kalau dah dia bgtau kat paper.
Yang pasal hobi  sbb iols tengok kat fb dia ada share dia kata dia ngan arwah ni minat yg sama dedua suka menembak pastu suka apatah lagi. Maklumlah sesama tentera gitu.

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mampos nak hadam apa chuols memasing tulis.  Gasak korang semua la. Tentera takkan tak ada sop duit insurans duit pencen bagi kat siapa berapa bahagian. Kalau sumbangan tu, kalau untuk anak2 arwah, maka kena bagi la kat semua anak arwah samarata termasuk yang dalam perut anak tiri duk dendiam.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
haryatie replied at 10-10-2019 02:24 PM
iya la aku pun terdengar dia ada mintk cerai kan
terlepas ckp tu kut
aku pun terfikir juga ...

Kaannn? Dok merintih pasal dia gaduh dgn arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 10-10-2019 11:52 AM
Mac 2018 - cerai dgn isteri pertama
April 2018 -kawen dgn bali sekarang
Cepatnya move on.

Xlain xbukan ade la cerita kurang enak tu. Husnudzon je lahhh...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:27 PM | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:26 PM
kt fb balu arwah nih ari2 duk mrintih2 rindu kn arwah update sokmo...

apa nama fbnya mek joh?

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 10-10-2019 11:52 AM
Mac 2018 - cerai dgn isteri pertama
April 2018 -kawen dgn bali sekarang
Cepatnya move on.

Sblm cerai lg dah on on kot
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:32 PM
kt fb harian metro ade org komen psl arwah ngn bini baru...nama pngomen tu farah atikah ramai org  ...

Tak jumpa pulak komen tu
Boleh pm saya tak
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:32 PM | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:26 PM
kt fb balu arwah nih ari2 duk mrintih2 rindu kn arwah update sokmo...

yg suka merintih bagai ni sat lg kawin lg tu
ramai kwan2 aku yg mcam tu
merintih bagai mcam setia sgt
hujung2 x berapa lama da kawin bru
aku pulak yg pelik kt dia org


Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:32 PM | Show all posts
masa mula2 tau yang arwah anak badul terus berckp dlm hati tak kan lah bini ada satu je.  mesti ikut bapak nya kawin ramai. rupa nya betul...timbul dah citer ada anak dgn bini lama...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nurul8001 at 10-10-2019 03:47 PM
LadyCarefree replied at 10-10-2019 03:25 PM
Mampos nak hadam apa chuols memasing tulis.  Gasak korang semua la. Tentera takkan tak ada sop duit  ...


Sebenarnya ada. Tentera lah paling detail. Arwah meninggal baru sebulan lebih, kan? Proses gaji pun 2 bulan, inikan pulak proses pencen terbitan.

Kalau org gomen lain, pencen bulat2 dapat pada pasangan, bila ada org gomen meninggal. Kalo askar pulak, ada bhgn utk waris2.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:36 PM | Show all posts
pencen mesti ada bahagian budak2 ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099770s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list