Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32218
View
859
Reply

[Tempatan] Anak-anak arwah mejar zahir :'Anak-anak saya juga ada hak'

[Copy link]

Author: jahcomel    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok paham paham. Setelah membaca keratan akhbar ... baru saya faham kenapa ibu kepada 2 anak arwah ni buat kenyataan camni. Mmg kalau baca paper asekla nour shafinar highlight arwah meninggalkan 3 org anak & sebut nama anak2 tiri
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Depa ni skrg bergaduh kan
Sejak 2 minggu lepas iols duk baca kt fb, tetiba family arwah mejar iaitu anak beranak badul ni cam gaduh plak ngn balu isu duit sumbangan bagai ni lah.
Siap ade yg g dtg pekan bg sumbangan org ramai bagai.
Tapi mcm provok pun ye, sbb ade yg tanya knp pemili badul tak bantu tanggung anak cucu knp nak salahkan balu plak.

Pastu ade askar komen kata ex wife ni katanya sebenarnya dh kawen baru n bla2 tapi taktaula betul ke tak.
Sbb cam ade 2 team, ade yg sokong exwife dan ade yg sokong balu.
Ginila bila ade kematian harta yg ditinggalkan jd rebutan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtahu nak cakap apa. Minta dijauhkan meninggal nanti zuriat bergaduh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:40 PM
sy pm akak leee

pm kita gak leh .??

heheheheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
watie79 replied at 10-10-2019 11:59 AM
dengar kata yg balu sekarang gedik keluar ngan arah masa belum cerai..cemana tuh ?

yg bal ...

Kiranya ni berskandal lah ya....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:32 PM
kt fb harian metro ade org komen psl arwah ngn bini baru...nama pngomen tu farah atikah ramai org  ...

Dear tlg PM
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 10-10-2019 12:34 PM
Cuba habaq katnsini.x semua ada fb

Heheheh

Hahaha Termasuk aku lah yg cuma ada IG
Tengah unrecorded leave ni boleh lah pulun layan Forum.Cari nanti bila dah start travel semula jaranglah dpt jenguk sini
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 10-10-2019 12:00 PM
yang baru tu ada  berapa anak?

Kisah dorang cam byk bau ikan.

Isteri baru askar sblm ni ibu tunggal anak 2, kemudian kawen ngn arwah duda anak 2 dapat sorang anak n masih baby, pastu peknen plak skrg ni.

Pastu skrg ni famili arwah mejar ni terutama adik2 n sedara mara dia kat sabah tu bising je konon wakilkan anak2 dgn exwife ni la pasal nk tuntut duit sumbangan tu.
Kalau ikutkan masa iols tgk live kat fb aritu ex wife ni puji2 je balu tu siap kata balu tu baik sgt ngan anak2 dia. Malah lepas cerai suami dia dan bini baru ni yg jaga anak2 dia.Pastu dia kata balu ade call dia ckp tgh uruskan duit tu nnt akan bg.
Iols mmg kesian ngan anak2 yg perkahwinan pertama ni.
Sbb media tak highlight sgt pasal dorang.

Tapi bila ade askar kat mersing tu komen kt fb kata dulu ex wife yg penah wat pangai lari tinggalkan suami iols jd cam eer betul ke ni.
Yela dahla ex wife asik cakap arwah tu baik sgt sepanjang kawen pun mmg seorang lelaki yg baik.
Tapi mesti la pelik gak knp dia kata baik tp dorang bercerai huhu.

Skrg ni iols cuma harapkan memasing jgnlah sengaja pergunakan anak2 ni.
Semua anak2 yg berbinkan arwah berhak dpt bahagian masing2.
Adik badik arwah yg katanya nk berjuang utk hak anak buah pun harapnya bukanlah ade niat lain.
Lgpun betul gak kata netizen, bukan tanggungjawab balu utk menanggung anak2 arwah ngn bini lain tu tapi tanggungjawab pemili arwah.
Bab duit sumbangan tu tak termasuk faraid tp atas belas ihsan balu.
Jd harapnya balu pun ade belas ihsan tuk bagi gak kat anak2 yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 10-10-2019 12:23 PM
Ooo means sumbangan yg byk pihak bg tu dpt kat isteri sedia ada je lah ye.  Yg masuk paper kata iste ...

Uh mcm2 persoalan timbul bila arwah dah tak ada
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 10-10-2019 11:52 AM
Mac 2018 - cerai dgn isteri pertama
April 2018 -kawen dgn bali sekarang
Cepatnya move on.

Yg ni iols pun konpius tau sebenarnya bila mejar ni kawen baru yaa?
Iols penah stalk fb bini baru dia tu masa 1/1 /18 dia de update kt fb married ngn mejar ni, tp bulan 4 ade gambar majlis kawen dorang plak.

Lagi satu tarikh cerai ni mmg ikut tarikh lafaz cerai ke atau tarikh pengesahan cerai ye?
Kalau kawen bulan 4 mmg pelik la baru cerai bulan 3 kan.

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 10-10-2019 01:36 PM
Yg ni iols pun konpius tau sebenarnya bila mejar ni kawen baru yaa?
Iols penah stalk fb bini baru ...

Lafaz cerai ikut tarikh surat cerai mahkamah keluarkan.  Dia lelaki tk kesah la kes mahkamah tak selesai lagi dah kawen jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 02:03 PM | Show all posts
Suchi replied at 10-10-2019 01:32 PM
Kisah dorang cam byk bau ikan.

Isteri baru askar sblm ni ibu tunggal anak 2, kemudian kawen ngn ...

sy dh pm kt akak cite psl nih...mamat tu xleh nk caye sgt
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Uit.. disclose sini je la apa barang pm pm
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:14 PM | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 02:03 PM
sy dh pm kt akak cite psl nih...mamat tu xleh nk caye sgt

Kak jah yang comel sudi lah kiranya PM saya juga

Tapi kesian kak jah kena PM ramai org

So molek rasanya kak jah tulis je kat sini terus

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 02:03 PM
sy dh pm kt akak cite psl nih...mamat tu xleh nk caye sgt

Sister... Pmlah i juaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tepek sini la
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:18 PM | Show all posts
Zaman PH ni kebajikan jauh sangat ke laut

Menteri pun tak lepas sijil kulinari

dah tu asyik sibuk kari kepala ikan je
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 10-10-2019 01:40 PM
Lafaz cerai ikut tarikh surat cerai mahkamah keluarkan.  Dia lelaki tk kesah la kes mahkamah tak s ...

Setahu iols askar bukan mudah nak berpoligami kan.
Tapi iols taktau kes dorang ni camne adakah mcm kes aidil ngn zarema tu.kira kenal ngn bini baru masa dlm proses penceraian tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tepekla jah oiii...live ari tu aku tengokjugak tp si ex wife ni dok memuji muji ajer...pelikan disitu..atau depan kamera je ckp baik baik...yelah ex dah arwah.xkan nak kutok kan...kesia. sapai sewa n deposit rumah ngo bayaorkan
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan makan harta anak yatim.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.745717s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list