Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32625
View
859
Reply

[Tempatan] Anak-anak arwah mejar zahir :'Anak-anak saya juga ada hak'

[Copy link]

Author: jahcomel       Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2019 12:27 PM | Show all posts
Saya ingin jelaskan bahawa dua anak saya kini seolah tidak wujud sedangkan mereka sepatutnya mendapat perhatian yang lebih kerana mereka anak hasil perkahwinan pertama arwah ayah mereka katanya yang menetap di Peramu Jaya, di Pekan.

anak2 arwah tetap anak3 arwah
perlu sama rata

kpd pihak2 yg uruskan sumbangan tu bagi lah sama rata

pecen & gratuiti, kalau gomen lain aku rasa ade pembahagian nya
ikut bahagian...sume anak2 & isteri dah siap2 pembahagian
tp x pasti lah kalau solja camne
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 12:28 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 10-10-2019 12:23 PM
Ooo means sumbangan yg byk pihak bg tu dpt kat isteri sedia ada je lah ye.  Yg masuk paper kata iste ...

y byk gamba kt media2 tu gamba ank2 balu arwah means ank2 tiri arwah, cite pasal ank2 arwah ngn ex wife ni ade kt fb zaza riani n natalia ali diaorg y cari mereka nih sbb kt media x dicite psl ank2 arwah y sebenar...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:28 PM | Show all posts
selayaknya dibagikan sama rata, bnyak tau sikit sama merasa.....semuga diprmudahkan segala urusan mereka...amin...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 12:32 PM | Show all posts

kt fb harian metro ade org komen psl arwah ngn bini baru...nama pngomen tu farah atikah ramai org trkejut...g sana kak baca...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:32 PM
kt fb harian metro ade org komen psl arwah ngn bini baru...nama pngomen tu farah atikah ramai org  ...

Cuba habaq katnsini.x semua ada fb

Heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Harta anak yatim jangan diguna pada anak tiri pula ya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:28 PM
y byk gamba kt media2 tu gamba ank2 balu arwah means ank2 tiri arwah, cite pasal ank2 arwah ngn ex ...

Tq. Baru je gugel... 2 hari selepas mejar zahir meninggal dia buat UPT & preggy . So preggy anak mejar . Macam kesian pulak kat sheols . Preggy dgn keadaan suami aleh2 tkde... means anak betul arwah 3+1 lar
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak tiri xde hak.  Bini arwah ni jgn nak saaadap plak yer.   Br kawen setahun banding yg sepuluh tahun tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:37 PM | Show all posts
Edited by justchu at 10-10-2019 12:39 PM

Hurmm aku dah agak, cuma nak cerca kang kata insensitive org baru meninggal. Kiranya balu tu anak yg dlm perut + baby sorang tu je lakan anak arwah? 2 org lg bapaknya hidup lg kan? Boleh la mintak kat bapak sndiri menanggung, jgn dibg makan anak2 tu dgn duit  anak yatim kena tau halal haram
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 12:40 PM | Show all posts
shernazz replied at 10-10-2019 12:34 PM
Cuba habaq katnsini.x semua ada fb

Heheheh

sy pm akak leee
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:40 PM
sy pm akak leee

Voley voleh..pm iols pls...muacks
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 12:44 PM | Show all posts
albedah replied at 10-10-2019 12:36 PM
Anak tiri xde hak.  Bini arwah ni jgn nak saaadap plak yer.   Br kawen setahun banding yg sepuluh ta ...

balu hari2 updated rindu sedih kt fb...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:44 PM
balu hari2 updated rindu sedih kt fb...


Baru kawen. Mmg bau wangi. Anyway mmg kesian la sbb baru kawen sgt
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:52 PM | Show all posts

Pm iolls jugak please...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:55 PM | Show all posts
means dgn wife baru lom ada anak la..
baru preggy...
sesia lah 1st wife tak dpt pencen...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ooo yg balu itu pencaras ke? kalau betul anak arwah ada 3 je selayaknya anak dgn ex dapat bahagian sumbangan lagi besar sbb 2 org, ngan balu 1 je. balu tu jgn nk membolot utk anak2 tiri arwah pulak sedangkan anak kandung arwah yg lain ada.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:57 PM | Show all posts

Baru nak sebut...
Tak tau pulak arwah bercerai dan ada 2 anak dgn bekas isteri...
Semuga nasib mereka terbela lepas ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Cop copcop... yg kecoh pasal anak sulung mejar persoal siapa tembak papa tu anak sulung bini nombor 1 ke bini nombor 2... sbb mata saya kero mata nampak macam lain je
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ok ok sendiri tanya sendiri jawap hahahaa... sy jumpa kat website lain, refers anak sulung yg anak tiri.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:07 PM | Show all posts
jahcomel replied at 10-10-2019 12:32 PM
kt fb harian metro ade org komen psl arwah ngn bini baru...nama pngomen tu farah atikah ramai org  ...

beratus2 komen kat situ .. cuma copy paste kat sini ..ramai2 boleh baca
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101693s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list