CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1860|Reply: 20

[Tempatan] Edisi Kau Pergi Jua : Kosmo, Utusan online tak boleh akses

[Copy link]
Post time 10-10-2019 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
SHAH ALAM - Akhbar Utusan Malaysia dan Kosmo! kini tidak boleh lagi diakses secara online.


Tinjauan Sinar Harian mendapati sebarang carian yang membawa pautan kepada kedua-dua portal itu tidak boleh dilayari sejak petang semalam.

Paparan hadapan di kedua-dua laman online akhbar tersebut masih memaparkan logo serta tajuk-tajuk berita.

Namun, apabila diketik pada pautan berita, ia tidak lagi boleh diakses.

Terdahulu, susulan masalah kewangan yang dihadapi, akhbar bahasa Melayu tertua negara, Utusan Malaysia menghentikan operasinya bermula semalam.

Satu lagi akhbar terbitan Utusan Malaysia (Malaysia) Berhad, Kosmo! turut menamatkan operasi bermula semalam.


Perkara itu dinyatakan dalam satu memorandum pekeliling ditandatangani oleh Pengerusi Eksekutifnya, Datuk Abd Aziz Sheikh Fadzir.

Hasniza Hussain ll 10 Oktober 2019
Sinar Harian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2019 08:40 AM | Show all posts
kesian kt pekerja2....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang umno n pas ada tiga juta
Kalau sehari sorang beli boleh survive
Tapi beli ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
ell768 replied at 10-10-2019 08:40 AM
kesian kt pekerja2....

Yee.. ape nasib merekaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila dah tkde sokongan duit begitu laa..
Tak kan lah gomen nk tapau.. sokabar lain pun nk survive gak..
Kang ckp suruh join harakah.. sentap plak.
Dah mmg skrg org suka baca online..
Apa kata fokus kt online je..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:52 AM | Show all posts
sekrang org bca online jerk
ofis pun mana ada lg langgan surat khabar dah
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun dh lama x beli ttp rs sedih jgk..sbb membesar dgn utusan.dulu ayah suka beli
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedih aku tgk sorang kawan aku yang keje kat utusan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2019 09:08 AM | Show all posts
so kerajaan sekarang support ape? sin chew ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:17 AM | Show all posts
selalu beli paper utusan hari minggu je sebab tu je pun yg ada masa nak baca paper..

takziah..akhirnya utusan rebah..UMNO mampu support 1 juta je kan haritu..harta semua dah kena beku..lepas ni pwtc kena lelong tak?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:22 AM | Show all posts
suka baca utusan sejak dari sekolah lagi.
kalu nak compare dgn satu lagi, utusan, gaya bahasa dan tulisan senang faham.
banyak belajar bahasa dari utusan
anyway, memang tak de yg kekal dlm dunia ni, kecuali DIA.

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:04 AM | Show all posts
aku rasa sedih sebab dibesarkan dengan bacaan utusan
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:05 AM | Show all posts
tinggal memori...
semoga semua pekerja tabah dan di permurahkan rezeki oleh Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya... Semoga ada rezeki lain utk pekerja2 utusan ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:32 AM | Show all posts
i pun beli utusan hari minggu je.  kesian kat staff drg...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:38 AM | Show all posts
Kesian.. Teringat zaman reformasi dan zaman Semangat 46......... Muka depan Utusan selalu bikin panas.........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
MissCarcosa9753 replied at 10-10-2019 08:41 AM
Orang umno n pas ada tiga juta
Kalau sehari sorang beli boleh survive
Tapi beli ke

Kalau Melayu jgn percaya la sembang...Duit seringgit pun berkira
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 10-10-2019 02:40 PM
Kalau Melayu jgn percaya la sembang...Duit seringgit pun berkira

Off course lah
Duit kot
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 10-10-2019 02:40 PM
Kalau Melayu jgn percaya la sembang...Duit seringgit pun berkira

Off course lah
Duit kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:11 AM | Show all posts
RIP utusan..u will be missed
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 01:03 AM GMT+8 , Processed in 0.117569 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list