Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1603
View
64
Reply

Battle of The Band-Kebangkitan Band Rock di Malaysia

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2019 09:56 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-10-2019 09:43 AM
Sorry sorry. Anak kite citer kt LE

no need sory..ros gurau je
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Best kan zmn ni..beli kaset pirate rm3 kat pasar mlm..lagu campur2.nk best lg pgi pkn Selama ada kdai kaset blh tlg buat lagu campur2 atas permintaan kita..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
zaman ni best..teringat temankan kawan baik dating dgn Kid search.my cousin masa tu bawak van tukang hantar rockers ni semua gi konsert..so selalu la jumpa roxkers ni semua..Hattan pun masa tu baru dtg kl berkawan dgn my bro ..hattan duduk kat jln pahang masa tu ..my cousin ni ada kedai makan kat jln pahang so memang meriah dgn artis bila dorang sewa van my cousin dia akan bawak dtg makan kat situ..kadang2 rockers ni tumpang tidur rumah dia..masa tu ai selalu jumpa awie nash and yg paling best bila awang bumiputera rocker kawin dgn neighbour I ..masa hari kenduri semua rockers ada ..dah macam tengok konsert battle of the band pulak masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:56 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 10-10-2019 10:50 AM
Best kan zmn ni..beli kaset pirate rm3 kat pasar mlm..lagu campur2.nk best lg pgi pkn Selama ada kda ...

zaman sekolah mana berduit bang, album botb dua2 wa beli pirate punya

tapi album search cinta buatan malaysia wa beli yg ori kat wisma punca emas, last lalu tepi mall tu dah serupa rumah berhantu
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
x wife Amy search Liza stewardess tu pun sedara mara iolss..1St time tau dia bercinta dgn amy masa tu liza masuk hospital so we all ni semua cousin2 sedara mara pegilah visit dia kat hospital..sekali amy search dtg ..masa tu semua lemah lutut tengok amy search depan mata
masa wedding dia pun meriah dgn rockers rockers sekalian alam ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:04 AM | Show all posts
Kaset pertama aku Wings-Hukum Karma (Original). Sekarang pun masih elok lagi. Beli pun sebab tertengok Video klip Taman Rasyidah Utama kat TV3. Waktu tu kaset dalam $6.90 atau $8.90, aku tak ingat sangat. Beli pula kat Hankyu Jaya sekarang dah tak wujud.



Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
c===8 replied at 10-10-2019 10:56 AM
zaman sekolah mana berduit bang, album botb dua2 wa beli pirate punya

tapi album search cinta b ...

I beli kaset first kaset ori kumpulan slam..'kesan terbukti' ..klu x silap hrga dlm rm14

Comel sagt zamani ms ni..
Screenshot_2019-10-10-11-02-40-1.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 11:33 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 10-10-2019 11:06 AM
I beli kaset first kaset ori kumpulan slam..'kesan terbukti' ..klu x silap hrga dlm rm14

Comel  ...

ni bkn rock zaman battle of the band, tp tq for dropping by.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:40 AM | Show all posts
time tu ella nampak jongos je kikiki
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 11:58 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 10-10-2019 10:50 AM
Best kan zmn ni..beli kaset pirate rm3 kat pasar mlm..lagu campur2.nk best lg pgi pkn Selama ada kda ...

yes yes. dah down memory lane plak kite. i have one cassete ade lagu smoke on the water fire in the sky, ape eh tajuk lagu ni? kaset2 melayu x beli, konon apa barang dowh beli kaset melayu, but then i fall in love dgn search, i bought kaset fenomena ori dpt poster besar gedabak. n mak marah.wakakakakak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 11:59 AM | Show all posts
serimaya replied at 10-10-2019 10:58 AM
x wife Amy search Liza stewardess tu pun sedara mara iolss..1St time tau dia bercinta dgn amy masa t ...

orang kate amy ensem irl, ye eh?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
c===8 replied at 9-10-2019 04:50 PM
meriah betul time konsert2 kat tapak expo

konsert paling sedih gua penah tgk ialah silkhannaz, bu ...

X tau nak simpati atau  nk gelak. Nama grup pun aku x pernah dengar
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenangan aku dengan BOTB samar samar. Yang aku tahu abah aku suka pergi event event rock kapak ni. Rambut dia masa muda memang tak boleh belah, dengan skinny jeans, baju singlet. Banyak gambar dia dekat rumah. Gambar dia dengan kawan kawan dia masa duduk membujang, liar juga abah aku ni. Haha. Yang best gambar diorang ada caption dari surat khabar. Tergelak aku baca.

Banyak lagu lagu 80s & 90s yang dipengaruhi oleh abah aku. Kaset tak payah cerita, set karoke itu wajib. Nostalgia lah pula.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:02 PM | Show all posts
awal-awal rock dulu memang sikit keras. rambut panjang gerbang, singlet gelebeh dengan suar kulit sendat, jelir lidah, lipstick, celak mata. pengaruh dari barat dan tak lupa Jepun ada juga. Led Zeppelin, Queen, Loudness, Whitesnake dan banyak lagi. bila blend dengan pengaruh melayu, rock jadi sikit lentok/leleh. masa ni  banyak group rock kapak muncul. music pun more to ballads. dah tak best sangat pada telinga aku.

cari kaset pula memang Wisma Punca Emas kalau ke Seremban. Kalau KL di Tower Records, Kedai Auntie, Salem Power Station.

dari rekod, 1st pertandingan kumpulan rock kebangsaan di Malaysia - 1983, Juara Rock.  DFebians dan Lefthanded menang. kemudian muncul Clash Of The Bands, War Rock beberapa siri, Rock Galactica,  Gagasan Hikayat Rok, Juara Juara Rock, Pesta Hiburan Kingsway dan banyak lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:29 PM | Show all posts
7th replied at 10-10-2019 01:02 PM
awal-awal rock dulu memang sikit keras. rambut panjang gerbang, singlet gelebeh dengan suar kulit se ...

penah jamming kat punca emas tak bang?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:15 PM | Show all posts
aku terbayang que haidar dgn rimba bara je bila sebut battle of the band ni..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:27 PM | Show all posts
kaset2 lama camner takmo bagi berkulat..beli original dah..
kalo berkulat camner nak recover dia..?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 10-10-2019 03:15 PM
aku terbayang que haidar dgn rimba bara je bila sebut battle of the band ni..

Hahahahahah. Rimba bara! Tp dh x de sambungan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
c===8 replied at 10-10-2019 01:29 PM
penah jamming kat punca emas tak bang?

ahahah. kawan aku rockers sejati kolopilah. memang situ la tompek jamming kalau turun somban. cari kaset paling mahal pun RM9.90 lepas tu lepak Kodai Sopan. singlet Deep Purple Perfect Strangers dia memang cun abis. makan kat area benteng tu murah. masa Terminal One bukak ada juga jamming studio kat situ tapi kalau pegi pun tengok je sebab dah pancit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 9-10-2019 04:21 PM
SYJ tu syed yusu jamalulail pengasas kumpulan SYJ lepastu rebrand kump sofia..vokalist penyanyi aris ...

Yang sebetulnya Ariwatan tu nama band. Aris sebagai penyanyi kalau Tak silap la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083393s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list