Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1610
View
64
Reply

Battle of The Band-Kebangkitan Band Rock di Malaysia

[Copy link]

Author: noraidil_06    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-10-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Orgkgdukobesi replied at 9-10-2019 06:47 PM
BOTB...ambo masih di sekolah menengah rendah bila ini semua terjadi. Selalu pinjam kaset dari sepupu ...

Umur kite mesti x lari jauh. Sbb sy pun sek rendah ms BOTB. Nk bc psl BOTB kena tunggu weekend, sbb ada suratkhabar sisipan utk hiburan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:18 PM | Show all posts
Edited by ctaz at 9-10-2019 08:19 PM
rospinki replied at 9-10-2019 04:21 PM
SYJ tu syed yusu jamalulail pengasas kumpulan SYJ lepastu rebrand kump sofia..vokalist penyanyi aris ...

aris tu syj 2....sebab tak nak pakai nama syj...baru band tu tukar nama ariwatan....
sofea tu syj pertama...vokal dan guitar dia nama man rani dan anak syed yusuf (nama aku lupa)....

asal band syj tu memang dari syed yusuf.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenal sorang kakak ni keje bank ..husband dia guitarist ariwatan..
Zaman saya pulak 1988 ni baru darjah 2...even tahu pasal botb ni..saya mula minat lagu2 selepas itu..n early 90s...kumpulan teras, skala, jitu,kejora,metafora,desire.. waima lagu2 famous mainstream macam wings,search,gersang,mega,laksamana semua saya layan..zaman ni petikan gitar n drum dalam almost banyak lagu sangat2 la sedap dan memukau..lirik tu saya xambik kisah sangat..ada dua elemen ni dah tarik minat saya utk satu2 lagu
Zaman walaupun org kata rock car park..dan mostly lagu boleh dikatakan meleleh...tp zaman tu la yg saya selalu kenang.

kalau la boleh patah balik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai seluaq ketat nak mampuih...nak sarung seluaq kena bubuh plastik bag utk senang seluaq tu nak masuk ke kaki sebb licin
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka n bff pi tgk xpdc main funfair kat pt buntar...bila citer kat my sons depa jelessss

Kaka bwk sons pi tgk double trouble concert kat expo sebrg jaya dan juga konsert spider kat poli masa depa sekolah rendah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 9-10-2019 09:32 PM
Kaka n bff pi tgk xpdc main funfair kat pt buntar...bila citer kat my sons depa jelessss

Kaka  ...

Hamboi hang. Mak x marah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
c===8 replied at 9-10-2019 04:50 PM
meriah betul time konsert2 kat tapak expo

konsert paling sedih gua penah tgk ialah silkhannaz, bu ...

Camne lak u boleh tau lagi sorang Tu konduktor bas..kebetulan Naik bas dia nak gi funfair Tu ke camne..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 10-10-2019 12:33 AM
Camne lak u boleh tau lagi sorang Tu konduktor bas..kebetulan Naik bas dia nak gi funfair Tu ke ca ...

Wa cam brader konduktor bas tu sejak zaman wa belajar lagi,masa silkhannaz tu wa dah kerja dan ada keta sendiri

Cemana tu dia masih keja konduktor masa tu?penonton 4 org je melayu bang,mesti la sempat sembang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Jenuh cari kt YouTube video syj, nan hado. Tp dulu syj mmg famous la. Mcm ganas la konon
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:48 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-10-2019 08:24 AM
Jenuh cari kt YouTube video syj, nan hado. Tp dulu syj mmg famous la. Mcm ganas la konon

ala2 motley crue malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:21 AM | Show all posts
ctaz replied at 9-10-2019 08:18 PM
aris tu syj 2....sebab tak nak pakai nama syj...baru band tu tukar nama ariwatan....
sofea tu syj ...

oo baru tau..tq ctaz..ada syj2..minat saja tk ckup kalu tak tau kisah disebaliknya.
tapi tu lah..zaman dh berlalu otak dh kaput..igt2 lupa.

kalu ada konsert botb kat std melawati ke mana tau nti nak jugak pi tengok. anak kecik aku umo 9 tahun ckup suka lagu2 rock lama ni.

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:28 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-10-2019 08:24 AM
Jenuh cari kt YouTube video syj, nan hado. Tp dulu syj mmg famous la. Mcm ganas la konon

hahaha mesti ko terkejut

paling ganas jelir lidah buat gaya rockers terkangkang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 10-10-2019 09:28 AM
hahaha mesti ko terkejut

paling ganas jelir lidah buat gaya rockers terkangkang

Ros! Dont tell.me ros buat gitu gaya. Sy nk pengsan jap
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:29 AM | Show all posts
tak ramai yg tau band wizards, vocalist dia nama awie juga, masa wa form5 dia keja kat kantin sekolah, mlm2 selalu lepak dgr dia main gitar & nyanyi, suara mmg power la, dia citer band dia akan buat album tak lama lagi, wa ingat dia melawak, tak sangka lepas spm wa lalu kedai kaset nampak lak album band dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:32 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-10-2019 08:24 AM
Jenuh cari kt YouTube video syj, nan hado. Tp dulu syj mmg famous la. Mcm ganas la konon

syj tarak....sofea ada...


Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:32 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-10-2019 09:29 AM
Ros! Dont tell.me ros buat gitu gaya. Sy nk pengsan jap

haha..mmgn ros tengah buat la ni smbil duduk je..yeaaa rock steady
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:34 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-10-2019 08:24 AM
Jenuh cari kt YouTube video syj, nan hado. Tp dulu syj mmg famous la. Mcm ganas la konon

tak ganas mana pun...ala motley crue dgn kiss jer...
tapi lirik2 lagu syj byk kontreversi....dan byk kena gam...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 10-10-2019 09:32 AM
haha..mmgn ros tengah buat la ni smbil duduk je..yeaaa rock steady

Bawa mengucap ros. Malu kat anak.hahahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:40 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-10-2019 09:37 AM
Bawa mengucap ros. Malu kat anak.hahahahhaha

ni kat opis la weh..alone in my own room

haishhh tiba2 sebut anak lak..potong betul lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 10-10-2019 09:40 AM
ni kat opis la weh..alone in my own room

haishhh tiba2 sebut anak lak..potong betul lah ...

Sorry sorry. Anak kite citer kt LE
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098135s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list