Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
559
View
13
Reply

"Jangan Salahkan Kita Je, Hentikan 'Blame Game'" - Ahmad Maslan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2019 01:07 PM | Show all posts |Read mode
"Jangan salahkan kita saja."


Datuk Seri Ahmad Maslan meminta kerajaan menghentikan 'blame game', sebaliknya menilai semula kekurangan dan kesalahan sendiri, lapor Sinar Harian.




Kredit foto: Head Topics




Ahli Parlimen Pontian itu berkata demikian pada sesi Wacana Sinar Siri 132: Belanjawan 2020: Apa Rakyat Dapat, semalam.

"akatan Harapan dilihat begitu mudah mencari kesalahan kerajaan terdahulu dan menuduh tanpa fakta.

"Sebagai contoh dalam isu dividen Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) selama sembilan tahun purata dividen adalah 14 peratus tetapi baru-baru ini yang diumumkan hanya dua peratus," katanya.


Ahmad Mahlan juga memetik isu 1Malaysia Development Bhd (1MDB). Katanya, ketika pembentangan Belanjawan 2019, menteri kewangan menyebut jumlah hutang itu RM50 bilion dan dalam satu ucapan lain mengatakan berjumlah RM100 bilion pula.


Namun, menteri berkenaan kemudian memberikan jawapan secara bertulis memaklumkan hutang 1MDB cuma RM31 bilion.

"Janganlah memetik angka begitu saja kena berdasarkan fakta. Apabila saya tanya tentang berapa aset 1MDB, sampai sekarang masih tak mampu mengira berapa aset tersebut. Memerintah sudah 500 hari takkan tak boleh kira aset 1MDB lagi," ujarnya.


Malah, beliau turut mengulas mengenai kenyataan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berhubung kerajaan tidak melaksanakan GST kerana rakyat dikenakan cukai dua kali.

"Ini berita tidak benar kerana cukai dua kali adalah SST bukan GST. Saya rasa saya patut jadi konsultan percuma kepada kerajaan," selorohnya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahmad maslan walaupun cgpa 4.2 tp tetap kaka rasa dia cerdik
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:48 PM | Show all posts
ahh sudahlah ahmad maslan...ko punya kenyataan yang ko keluarkan dulu sudah bikin oran sakit hati
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahmad Mazlan ni lagi cerdik dr LGE yg kira pun tak betul. Ntah fake accounting certificate mana dia ambik.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:02 PM | Show all posts
maselan nie...baik senyap dari berkokok...bikin gua marah je....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya malaysia ni ramai org yg bijak pandai.. tp entah bila dilantik jd menteri masing2 jd bodoh mcm x pernah pergi sekolah.. mana2 kerajaan pon sama je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:36 PM | Show all posts
idup lagi..maslan x nak share resipi nasi goreng baru ke..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap: Ahmad maslan walaupun cgpa 4.2 tp tetap kaka rasa dia cerdik

Biar betul kau 4.2..cerdik sgt kah..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:53 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 9-10-2019 02:18 PM
Sebenarnya malaysia ni ramai org yg bijak pandai.. tp entah bila dilantik jd menteri masing2 jd bodo ...

Mana mana pun sama...
Pasal tu Yes man, lebih senang survive... dalam politik.
Berbanding No man, diaorg ni lebih kepada menongkah arus.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Whatever he said walaupun make sense, tolong tampar heols!!! Ramai ramai menteri iols kenot brain everytime this fugly SOB bukak mulut! Nama dia ada listed one of those who received duit 1mdb tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:25 PM | Show all posts
matlan ni sejak bn jatuh, baru nampak cerdik.

kalau tak dulu keje jilat ikut big boss.

GST takkan turunkan harga brg sbb ianya tetap cukai atas S&S yg beri kesan harga akhir.

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Terserlah kebijaksanaan mamat 3.85 ni lepas kalah
Xnak masak nasi goreng ridsect lagi ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia dh x buat masak2 lg ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:06 AM | Show all posts
betul lah tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097679s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list