Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
607
View
4
Reply

Punca jerawat dermapen atau produk?

[Copy link]

Author: Saya1994       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2019 12:07 PM | Show all posts |Read mode
Hi,Sy nak tanya pandangan semua2 berkenaan dermapen. Kulit sy jenis yg tk ada jerawat dh. Kalau ade pun seketul je tp jarang2 tumbuh. Sy decide untuk bersihkan parut2 berlubang kat muka. So, sy buat rawatan dermapen di satu tempat ni. Sy dh buat 1 sesi. Masih ada 2 sesi lagi. Lepas sy buat dermapen, dalam minggu ke 3 muka saya naik jerawat dan tak berhenti. Bila 1 jerawat surut die tumbuh tempat lain. kadang smpai 3-4jerawat yg besar2 macam bisul dan sakit. Sy juga dpt set penjagaan muka cleanser, toner, sunblock. Sy tk tau muka sy naik jerawat punca dermapen atau set produk tu. Boleh bagi pandangan? Nak teruskan lg ke dermapen? Atau stop? Bayaran masih belum bayar habis lg. So kalau stop tk lah bazir sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:46 AM | Show all posts
Better you stop dermapen sebab treatment macam ni memang akan boleh buat dapat jerawat. Especially now that you have active pimples, it's a no no for dermapen, derma roller and laser. Avoid going to medispa, sebab they are mostly without a qualified doctor. Dan sepatutnya yang buatkan treatment kat you adalah doctor bukan beautician.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-10-2019 08:46 AM | Show all posts
lonely_classic replied at 15-10-2019 08:46 AM
Better you stop dermapen sebab treatment macam ni memang akan boleh buat dapat jerawat. Especially n ...

Iye ke. dh 2 bulan lebih jerawat masih tak berhenti lagi. Lepas kecut 1 tempat, tumbuh tempat lain. Sambung2 jerawat ni. Risau juga. Last time beautician tu ckp jerawat pun boleh hilang. Tapi sekarang sy dh stop buat dermapen tu. Takut jd lagi teruk muka. Sy pakai T3 mycin yg lotion untuk pulihkan. Jerawat cepat kecut tp tumbuh tempat lain pulak. Sampai bila nak macam ni.. Sedih pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya1994 replied at 18-10-2019 08:46 AM
Iye ke. dh 2 bulan lebih jerawat masih tak berhenti lagi. Lepas kecut 1 tempat, tumbuh tempat lain ...

You stay area Mana? Better pergi skin clinic yang ada credential eg: Dr Koh/ Dr Chong/Dr Ranjit/ Dr Nazelia. Ini semua area subang, shah alam, puchong. Dr koh mahal lah sebab dah established.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-10-2019 03:57 PM | Show all posts
lonely_classic replied at 18-10-2019 11:29 AM
You stay area Mana? Better pergi skin clinic yang ada credential eg: Dr Koh/ Dr Chong/Dr Ranjit/ D ...

Yep. Sy stay area jb. Memang sy plan nak pergi Klinik Beau&Hans sebab tepengaruh dengan google review. Heeee.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090429s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list