Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2244
View
59
Reply

Utusan Malaysia Dan Kosmo! Tutup Operasi, Apa Nasib 800 Pekerja?

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
taikor replied at 9-10-2019 11:34 AM
Benda biasa. Orang lain boleh, PH tak boleh

amenda samakan company bankrup dgn ph bodoh jual aset... klau zaman bn dulu puak2 yg sama bising... munafik
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:20 PM | Show all posts
padan muka wartawan2 yg sebelum nie berlagak sombong mulut busuk mcm bangkai babi. proud of y'all
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:30 PM | Show all posts
Goodbye utusan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:32 PM | Show all posts
kalini kompem bungkus ek? Dulu meriah iklan/sponsor  , now sendu je. Dah agak tak vley tahan lama.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 9-10-2019 08:24 PM
amenda samakan company bankrup dgn ph bodoh jual aset... klau zaman bn dulu puak2 yg sama bising.. ...

saja nak buat2 tak tahu kan? PH jual aset kat orang sendiri. Bijan jual aset utk sendiri. Boleh pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Bmf x menjadi ke
Tapi I pun x Baca urusan berzaman dh
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedey gak tgk ms kat news td..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana BMF?

Mana jota2 ahlil UMNO?


Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga ada keadilan utk mereka
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 04:48 AM From the mobile phone | Show all posts
taikor replied at 9-10-2019 10:18 PM
saja nak buat2 tak tahu kan? PH jual aset kat orang sendiri. Bijan jual aset utk sendiri. Boleh pu ...

org sendiri abah ko.. punya la buta tuli..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:49 AM | Show all posts
taikor replied at 9-10-2019 10:18 PM
saja nak buat2 tak tahu kan? PH jual aset kat orang sendiri. Bijan jual aset utk sendiri. Boleh pu ...

yep,jual ke China. satu demi satu. kenapa ye,3 juta ahli Umno,5 juta ahli Pas tak beli sokabar utusan? dari korang menyalak menyalahkan PH,apa kata korang tolong bantu ex staf utusan carikan kerja? atau bagi bantuan sementara diorang nak dapat kerja baru? atau bagi nasihat guaman pada ex staf yg tak dapat gaji berbulan2? tolong fight pegi pejabat buruh? pegi SOCSO tanya apa yg diorang bole dapat hak pekerja? dah jadi macam ni pun nak salahkan antara satu sama lain? yg menyalak tu pun gigih baca berita kat Forum Cari. Forum Cari ni Cina yg punya kan? kata BMF,tapi kenapa Utusan yg 100% melayu Islam ni,bole muflis? sebab penyokong BMF pun gigih baca berita online yg dikuasai Facebook by Mark Zuckerberg

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
lepas tu apa jadi dgn iklan2 utk kes yg dah fail kat mahkamah
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:51 AM | Show all posts
melayu pelingkup melayu
sama macam arab pelingkup arab
dulu masa tgh berkuasa haprak2 politician/menteri celaka ni guna lidah rasmi kerajaan melalui utusial ni dok bunuh karier politaik pembangkang dgn dok tulis artikel berbau fitnah dsbnya

bila kena saman, kalah..now hutang berlambak2, takdak duit dh nk running company, kena tutup, nasib pekerja tak terbela. nk expect apa? nk expect kerajaan la ni nk tolong? nk tolong apa, dulu hari2 cerita buruk puak pembangkang yg la ni dh jd gomen ni la dok kuaq hari2 dlm utusial

dats the malay mentality bitch...bila dok atas suka aniaya melayu lain yg dok bawah..bila dh fall from grace baru nk teriak melayu kena tindas, jom bersatu. kimakkk kann..

malay screw malay.


Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 10-10-2019 04:48 AM
org sendiri abah ko.. punya la buta tuli..

Orang sendiri tu syarikat tempatan dan rakyat negara ini. Pelabur asing nak pegang saham boleh tapi in controlled manner. Jibby tidak. Jual terus.

Sudah lah... buat pe nak susah2 tolong Jibby spin bende yg salah. Berdosa, bro
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
zennaya replied at 10-10-2019 06:49 AM
yep,jual ke China. satu demi satu. kenapa ye,3 juta ahli Umno,5 juta ahli Pas tak beli sokabar utu ...

Bak bertenang bro. Utusan akan kembali... tapi batch baru, orang baru
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:04 PM | Show all posts
taikor replied at 10-10-2019 11:50 AM
Bak bertenang bro. Utusan akan kembali... tapi batch baru, orang baru

ot jap. ekceli bukan nak marah u,cuma bosan tgk forum cari x mcm dulu. banyak thread sampah pasal politik. asyik salah menyalah antara satu sama lain. thread yg bukan politik pun mesti or wajib mengomen politik. fedap aku tgk forum cari sejak 2 menjak ni. abes tu sapa yg  nak perintah negara? khinzir? lembu?

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Simpati sgt dgn nasib depa
Di harapkan depa pohon SIP secepatnya sementara nak dapatkan peluang pekerjaan lain
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
zennaya replied at 10-10-2019 12:04 PM
ot jap. ekceli bukan nak marah u,cuma bosan tgk forum cari x mcm dulu. banyak thread sampah pasal  ...

Dulu forum ni memang kelakar. Ini la satu2 nye forum melayu yg i suka join. Skang buat lawak politik bodoh.

Sikit2 panas bontot, hencap menghencap. Yg nak suci muruni tapi posting penuh kebencian. Apa diorang ni... hidup ni hepi la... bukannye ade kesan sangat kat hidup die. Politik tu ok, tapi politik busuk pulak yg die nak main. Sia sia buat bende ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:17 PM | Show all posts
ni semua salah najib
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:20 PM | Show all posts
org dah x baca sokaba manual

tp pejabat2 gomen amsih langgan

utusan dah xde kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097721s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list