Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3024
View
152
Reply

[Pelbagai] Mekap ataupun tidak, mana satu anda

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-11-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rajin pastu ada masa pakai la make up siap mascara eye shadow. But most of the time just compact powder dgn lipmatte je. Jarang sgt la bare face.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak mekap
Kulit jenis tak tahan bahan kimia
Pakai bedak talkum aje

Lipstik siti yg argan tu je ok; bibir tak pechah

Huntong le awek2 yg muka bole mekap2 ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 12:27 PM | Show all posts
Make up ikut mood dan situasi di mana iolls berada


Time kerja : compact powder, blusher and lipstick

Time mendonia : foundation, compact powder, blusher, lipstick, eye shadow, eyebrow and mascara

Time pemalas yakmat : blusher and lipstick

Time duk rumah : bareface, kadang2 datang mood nak syantik tu put on laa blusher sesikit and lipgloss gituhhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 05:36 PM | Show all posts
Pergi memana pun, hanya compact powder & lipstick je..

i tak berapa gemar make-up tapi i sejenis fanatik dengan skin care.. for me, jaga skin elok2 extravaganza sbb bila kulit cantik, tak make-up pun lawa.. acecececeh,... hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sblm2 ni mmg iols mekap.. Tak reti pun nak mekap.. Setakat sunblock, loose powder, and lipstick. Thats all.

Cuma lately.. Ntah kenapa.. Rasa mcm nak bermekap pulak. Siap beli dah foundation, concealer, primer, brushes, eyeshadow, blusher etc.. Lps tu dok ulang tgk tutorial mekap. And then, pernah lah sekali try nak keluar, mekap. Perghhhhh... Kalau selalu, dlm 15min je da boleh siap.. Tp bila dah bermekap..amik masa yg lama nak siap. So.. Postpone lah dulu hasrat nak bermake up. Make up bila ada event je lah gamaknya.. Mcm kenduri ke apa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Make up, walau sedikit lipstick (lain lah Kalau ke market Atau kedai). Pelik jugak pergi mana mana office bila tengok orang macam Baru bangun tido. Penampilan, grooming is a must!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I suke dedua....cume i perasan kalau dah makin berusia x cantik make up tebal2 ....light2 je cantik
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:09 PM | Show all posts
daily use means pegi keje ; cc cream+lipbalm yg ada warna. kl jln2 hjg mggu  upgrade skit blusher and kening hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 10:18 PM | Show all posts
Suka tgk org cantik bermekap, tapi tak pandai mekap sgt.
Belajar sikit demi sedikit, sekarang bolehlah apply light make-up. Saja utk boost up self-confidence.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Jarang nak makeup pegi memana pakai liptint ja xbagi nampak pucat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikut mood... tapi kalau ke mana2 even malas nak bersiap pon tetap at least tepek bedak ngan lipstik
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka mekap....masa akak kecik2 mak akak.suka mekap..siap pipi merah semua.... ..sampai sekarang dia pakai lipstick dan compact powder..x dela mekap tebal. ..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalu hari2 biasa.. Apply sunscreen and compact powder jer.. Kira x mekap laa kan
Tapi kalau ade certain event apply jugak mekap tp yg light2 je.. X reti nk mekap tebal2 plus mls nk cuci mekap..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095399s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list