Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3686
View
161
Reply

[Pelbagai] Mekap ataupun tidak, mana satu anda

[Copy link]

Author: fahdramli       Show all posts   Read mode

Post time 22-10-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ms muda2 tu adalah make up lite2 aje iaitu calitkan lipstick dan klu rajin buh sikit maskara tp sekrg dah x muda ni buh vit E dan sapu bedak Carrie junior jer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 09:57 PM | Show all posts
mekap biase2 je. yang penting bedak, eyeliner n lipbalm kena pakai. xpenah lg la pakai bulu mata palsu sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 09:56 AM | Show all posts
dari muda sampai la dah mid 40 tak pernah mekap, bedak n lipstick cukup la tu pun lite2 je   

kalau baru pestaim jumpa mesti org teka umur 30an hihiihihihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 03:55 PM | Show all posts
x mekap. lipstick sekali sekala
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 12:31 AM | Show all posts
i ade 1 perangai bila moody jek mesti i makeup.tak la berfoundation bagai.kalau selalunya pakai compact powder dan lipstick, i akan tambah la dengan lapisan BB cream sebelum sapu bedak.pastu letak blusher sikit, pakai contact lens , calit eyeliner +maskara sekali..

perasaannya macam naik la semangat sikit aritu kekonon rasa cantik..hahahah..btw, sape mekap elok,sesuai mmg dari biasa2 memang bole cantik okehhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 10:27 AM | Show all posts
iols pakai mekap bila pergi kerja.iols perlukan 30 minit nak tepek segala mala kat muka dari toner,eyecream,face primer, foundation,concealer dan lain-lain. dengan syarat, iols kena bangun awal untuk tepek segala benda.kalau bangun lambat,memang tak sempat nak letak semua tu.iols pilih produk shiseido untuk foundation sebab sesuai dgn tona kulit orang asia. kalau pakai mascara,eyeshadow iols pakai macam2 brand.

bila tak kerja dan keluar rumah,iols mekap lite2 je cukup krim uv,compact powder,mascara dan lip balm.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak make up...sebabnya kulit sensitif dan kering. Alah pada make up kena pegi klinik jumpa doktor ambik ubat atau inject.
Tapi suka je tengok orang lain make up simple dan cantik2


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Make up is not a must. Yang wajib sunscreen.. Bila kulit terdedah pada cuaca panas teruk tu kulit jadi kusam dan cepat berkedut. Rajin-rajin lah pakai sunscreen dan mandi air sejuk. Mandi air panas, kulit cepat kering.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak mekap. Barang semua dah ada tp empunya org tak pandai lak nk mekap. Pembaziran tul
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 07:52 AM | Show all posts
suka belikan org mekap sbb kita x mekap...hahhah
but the ladies in my family loves to wear make up and bila pegi jalan2 dan stop utk solat kna tunggu dorang lamaaaa sbb nk cuci dan reapply mekap after solat tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 01:01 PM | Show all posts
mekap light2.. tapi ikut mood.mood rajin,rajin la mekap.klo tak,nan hadooo
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 02:59 PM | Show all posts
sukaaaa beli barang2 mekap,
tapi tak pandai mekap,
biasanya hanya pakai compact & lip balm je.
tapi teringin nak mekap,
tapi setiap kali mekap mesti tak lawa huhu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Without makeup dulu smpai skrg
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 05:52 PM | Show all posts
pi keje pun takat lite2 ,janji muka tak nampak pucat..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya x make up. Just apply sunscreen (penting ok) n lipbalm/liptint..

Kluar dating baru make up
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
t_hahahaha replied at 26-10-2019 12:31 AM
i ade 1 perangai bila moody jek mesti i makeup.tak la berfoundation bagai.kalau selalunya pakai comp ...

ni sama mcm i. kalau takde mood esp pagi g keje tu..terus tambah skit makeup tu..plus perfume spray byk lagi. hah..baru terus ada mood..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
I need to be presentable at work sbb dlm corporate environment.. foundation, lip stain, light colour on the cheeks + perfume wajib.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 10:39 PM | Show all posts
Light make up bila keluar and pegi office
I tak sesuai heavy make up & hubby i suka light make up..
Syukur kulit i xde masalah.. Yg penting daily routine for skin kena jaga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 12:25 AM | Show all posts
yuki812 replied at 1-11-2019 05:26 PM
ni sama mcm i. kalau takde mood esp pagi g keje tu..terus tambah skit makeup tu..plus perfume spra ...

yeahhhhh..nampaknya kita geng
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 11:26 AM | Show all posts
light makeup je keluar dan gi kerja.
if heavy makeup, sendiri rasa tak confident.
nape tah rasa bercapok muka, comot la watsoeva... even byr mua utk makeup kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086851s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list