Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2799
View
147
Reply

[Pelbagai] Mekap ataupun tidak, mana satu anda

[Copy link]

Author: fahdramli       Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
pergi kerja pakai bedak + lipstick + mascara je
kalau keluar berjalan ikut mood.. i tak reti make up.. tengok tutorial pun kelaut gak hasilnya.. kadang i pakai blusher pun tak confident ehh betul ke aku pakai mcm ni.. pekat sangat ke blusher aku ni.. gituwww.. kening lg haram tak tahu nak lukis mcm mana.. teringin jgak nak pandai make up mcm orang lain tapi bila try ikut tutorial i jd fed up sbb tak jadi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
No make up look
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti mekap
Paling kurg sunblock
N lipstick

Kecuali
Pg klinik nak minta mc

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Bantalkuning replied at 9-10-2019 11:41 PM
pergi kerja pakai bedak + lipstick + mascara je
kalau keluar berjalan ikut mood.. i tak reti make u ...

Uols kena buat hasil yg uols rasa muka uols lebih ctik compare without.
N ya, practice make perfect
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
yang tak mekap tu nampak natural sgt , actually mekap natural pon cantik jer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Mekap nati lupa tanggal nak amik wuduk. Pakai liptik lite2 pun dah siap wuduk ade lagi warne bila sapu ngan tisu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mekap biasa jek, bedak + lipstick je. Nak mekap heavy mmg tak reti pun.. takut nanti kening jd mcm sin chan pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Aiolzs pakai lip ice jah..mekap2 ni x reti ler aiolzs. Hihihi~
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:49 AM | Show all posts
suka yg x mekap
bedak asas xpe
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:58 AM | Show all posts
ari2 mekap pi keje. weekend pn klu keluar mekap jgk but klu setakat pegi pasa ku tempek bedak sajork ngn lipstik. rugi dh beli mekap mhl2 x pakai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa2 ja makeup bedak dan lip gloss. Yg penting sentiasa pakai sun block.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Makeup perlu pada iols
Kerja kena makeup boss & colleagues pandang kita pun sejukkk je hati theyols

Weekends keluar pun makeup lite lite je.. takde la kluar nanti beli barang muka baru bangun tido

Ketrampilan diri keja jaga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:21 AM | Show all posts
Tak pandai gak makeup
Bare face ja la
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:22 AM | Show all posts
No Makeup Look look or FFF - Fresh Face Fantasy or watevahhhhh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Makeup lite2.. Cukuplah sekadar day cream, eyebrow.. Liptint. Add on blusher hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau setakat nak beli groceries, i pakai bedak, blusher and mascara je. Kalau nak jalan2 i mmg full makeup, eyeshadow foundation semua lengkap.Tapi tu semua mmg take effort juga, dulu2 pun tak reti sangat tp kita try and error banyak kali, sampai la jadi. Sekiann

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:36 AM | Show all posts
ikut keadaan la..
gi kerja lite2 saje
gi mall medium

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:01 AM | Show all posts
Kalau pergi kerja just lip gloss berwarna & eyebrow. Kdg tepek lah juga compact powder dah. Takmo kasi nampak pucat/tak bermaya  sgt muka tu.
Tak pandai mekap sebenarnya. Kdg eyebrow pun sebelah tak jadi, pelik jadi rupa aku. Padam balikkk, oles2 lagi sikit nak kasi nampak ada eyebrow

Tapi pada iols, perlu mekap cuma kena pakai light2 je cukup sekadar org nmpk muka fresh. Tak perlu nak heavy mekap. Not good juga utk kesihatan kulit, nak lagi balik2 dah penat tak dan nak tanggal mekap terus tidur. Ada setengah org pakai over nau mekapnya dah mcm opera cina...Ada pulak tumpu kat muka je, tapi leher & tgn tak. Buh pondesen berkati2 kat muka..sekali tgk muka putih lepak, leher gelap warna asal kulit..nak mekap, mekap bebetul semua area yang patut..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok jugak tujuan keluar nak buat apa, pergi mana, jumpa siapa?. Kalau untuk kerja yg mana kita kena appear confidence and presentable, harusla mekap sikit bagi naik seri & aura konfiden itu. Nak pergi tempat2 high standard jmpa org ada2, mekap jugak supaya sense of belonging itu ada. Kalau g pasar saja xpyhla susah2. Kalau nak jumpa doktor ambik mc lagi la xperlu yaa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 06:32 PM | Show all posts
depends on the situation..ada event, pergi kerja pakai light2 make up je..
setakat outgoing pakai sunblock liptit pun dah okay..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077863s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list