Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2727
View
146
Reply

[Pelbagai] Mekap ataupun tidak, mana satu anda

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak mekap. Tak reti, rasa kelakar rupa ni kalau mekap. Plus natural beauty

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
tak tahu la boleh panggil make up ke tidak setakat pakai sunblock, foundation, bedak n lipstik je. kalo x pakai barang2 ni kepam sgt la muka iols. iols tengok pon tak lalu ni kan org lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mekap nipis-nipis dan pakai lip tint  & lip balm saja. Kalau tak mekap orang akan tegur.. "Tak sihat ke? " sebab pucat sangat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Prefer make up tapi macam tak make up
No make up look gitu ala ala ORKA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
foundation olay + bedak = siap

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pagi nk ke office meati make up tapi lite  je. Bedak, lipstik dgn sikit eyebrow. Lepas zohor calit lipstik je. Malas dah nk touchuo bedak. Tapi Saya say no utk foundation. Tak sanggup pakai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rajin, pakai bb cushion & blusher. Bahagian mata ignore terus sebab i pakai spek mata & double eyelid. Tiap kali pakai mesti melekat kat kelopak . Kalau hari biasa, cukup skin care regime je; toner, moisturiser & sunscreen. Lipstick wajib. Sebelum tu tenyeh bibir dengan olive oil dulu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Mekap paling tebal pernah pakai time kahwin dulu. Kalau keluar rumah walaupun ke kedai tetap pakai bedak dengan lipbalm. Nanti senang nak bersihkan time nak solat kat mane2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mekap simple je.foundation,blusher,taruk eyebrow sbb bulu kening tak byk.hehehe.last pakai lipstick.

Kalau nk g kenduri atau dinner,mekap tebal skt siap pkai mascara dan eyeshadow.
Tp sebenarnyabsy suka mekap simple.sbb malas nak bersiap.cuma saya suka la tgk perempuan bermekap.cantik je bila tgk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
X suka mekap tp kulit x cantik... Rs kesian plak kpd yg melihat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka pompuan xmekap tp nampak ayu je..mekap semua tu plastik je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
X mekappp sbb x reti mekap huhuhu. Pakai compact powder dgn lipstick sajorrr on daily basis....Tp teringin jua nak mencoba mekap ni nak tgk mcm mana la rupa iols kalau tepek mekap...moga x seram

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mekap tu takdela. Just pakai ikut aturan skincare yg biasa + bedak + lipstick

Itu pun anak murid puji cikgu ni comel la
Cukupla tu hahaha
Tambah2 lagi kelas aku kejap tingkat 2 kejap tingkat 3 kejap blok E kejap blok C kejap blok A. Haaaa.. Ko pikir ade masa nak maintain mekap tebal? Bepeluh ketiak jugak wehh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pandai makeup...kalau makeup rasa macam letak tepung je kat muka..dah berapa kali tgk tutorial dekat youtube pun still x pandai nak makeup huhuhu
Mcm mana ya diorang mekap...dgn primer, foundation bagai...nak guna yang mana dulu pun xtau...rasa Mcm sama ja semua tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak mekap. Malah sunblock, lipbalm apa sume bagai pun tak letak kat muka. Tu psl muka iols mcm acik kepam.
Dolu2 penah gak pakai moisturiser, foundation, lipgloss. Tapi skang dah maleh sbb byk keje.

Nak mekap sebnrnya tapi tak pandai walopon dah hadap beribu tutorial kat youtube. Masih jugak tak pandai2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak mekap n tak reti mekap. Tau pakai eyeliner je. Tu pun comot. Nak pilih kaler lipstick yg sesuai pun tak reti!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak make up full spec tapi tak reti. Just pakai moisturizer, bedak, lipstik. 5 minit siap. Lepas breakfast hilang semua lipstik. Sorrylah nak touch up balik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosevelvet at 9-10-2019 10:54 PM
kuzaime replied at 9-10-2019 12:28 PM
Kdg suka tgk video mekap2, rasa kagum tapi pening tgk bnyk sgt bnda kena tepek kt muka sudahnya ...


Sama lah...tgk kt utube mcm2 video mekap. Siap tulis lg. Tu pun bebyk i beli mcm2 x pkai sbb x reti nk apply. Last2 kuar jenjalan pkai sunblock n bb cushion jer. Berminyak muka. Sudahnya x cantik jugak. Malas nk pkai mekap sbb susah nk kena cuci beria bila ambik wudhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Slalu keluar x makeup pon. Tapi ade la brg2 makeup buat main2 kt umah..hehe klu rase nk recreate makeup look from tutorial kan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
pkai day krim jer. mekap2 mls

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090756s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list