Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2780
View
147
Reply

[Pelbagai] Mekap ataupun tidak, mana satu anda

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2019 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
My line of work requires me to wear makeup hari2, tp xdela kena contour, highlight, shading semua, presentable cukup, dulu2 I suka makeup heavy, skrg I focus on good skincare regime so that x makeup tebal pun still nampak ok, after working hours, I just pakai bedak, eyebrows pencil (kening I mmg nipis naturally) mascara n light lipstick depending on places yg I nak pegi.
Setakat nk beli groceries tu, pakai sunscreen cukup

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:47 AM | Show all posts
malas nk mekap..tp sbnrnye xreti..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:47 AM | Show all posts
i lebih prefer skin care.nak kulit flawless bersih tanpa cela.tak perlu nk mekap beria

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:04 PM | Show all posts
int1705 replied at 9-10-2019 10:39 AM
Nak make up tapi x pandai

sama lah beb.. ni iols baru beli estee lauder punya foundation.. harapnya pakai tu je cukup.. tak pandai nak eyeshadow bagai.. pakai blusher pun mcm badut je nmpk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
eyebrow, eyeliner, lite lipstik natural color, fondation biasanya..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kdg suka tgk video mekap2, rasa kagum tapi pening tgk bnyk sgt bnda kena tepek kt muka sudahnya kluar jenjalan ke apa tetap pakai mcm biasa jugak, cukup cuma foundation, bedak, blusher, mascara tu pun setahun berapa kali aje pakai, lipgloss n celak kening

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Bedak n lipcolor je...tu pn kalau rajin colet sikit kt pipi buat blusher

Kening eyeliner eyeshadow mascara tak pakai...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:30 PM | Show all posts
mekap teknik malar segar je iolss ni kehkehkeh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai powder pondesen je kt muka lps apply sunblock. Lipstick pun x pakai. Kadang2 rajin pakai lip balm. Mascara x perlu sbb bulu mata dh lentik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Makeup biasa2 je sebelum keluar rumah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:39 PM | Show all posts
Tepek bedak sikit, lukis eyeliner sikit, sapu lipbalm sikit.

I'm doneeeeeee!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Make up sikit je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pakai lipbalm jah. Lipstick jarang2 sbb bibir iols jenis kering walaupun dah minum air kosong banyak2. Iols sebenarnya tak reti nak mekap pastu macam renyah  banyak benda nak kena tepek, so malass. Oh kadang2 tepek jugak sunblock. Tu jah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Xmakeup.. dan xreti nk makeup... Natural gituu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
foundation, powder and lipstick wajib pakai.. kalau tak muka mcm zombie kampung pisang..pucat je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
I go for light make up ala2 nude look.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:06 PM | Show all posts
make up lite2 jer..

sbb kalau xmekap, ade je hamba allah tegur ehh u sakit ke pucat je muka..

so mekap jgk la sikit2..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Mekap natural je
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Make up ni fungsi dia lebih pada seni, itu zaman dulu opera cina, opera soup campbelle penuh dengan perempuan make up tebal2,

Zaman now dia jatuh kemata lelaki dia jadi paksi lawa atau hodoh, jatuh ke mata perempuan dia jadi teras kecantikan tak abadi, sekadar ilusi untuk lebih cantik,

Ikut peribadi saya, saya suka dua2, sukar nak pilih salah 1 atau nak embrace satu part ja, dua2 pada saya tak ada hal
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka mekap. Tp aku x suka nampak mcm pakai mekap.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087804s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list