Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1632
View
43
Reply

Budak 'Mengamuk' Kalah Silat Sampai Diusung Keluar Oleh Wasit, Ada Masalah Kawal Amarah?

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2019 10:23 AM | Show all posts |Read mode
Adat pertandingan ada yang menang dan ada yang kalah. Tambahan jika ia melibatkan seni mempertahankan diri silat yang membutuhkan kekuatan fizikal serta mental jika mahu menguasai pihak lawan.


Kita tak akan sentiasa menang, jadi jika kalah kenalah terima hakikat itu. Tetapi, tidak bagi adik ini yang nampaknya seprti tidak dapat menerima kekalahannya sehingga terpaksa 'diangkat' keluar oleh pengadil kerana dia kelihatan ingin menyerang lawannya yang diumumkan sebagai pemenang.







Jikalau dilihat semasa perlawanan itu berlangsung pun, adik itu kelihatan meluru ke arah pihak lawan kerana mendapat mata atas sepakannya, namun berjaya dihalang oleh wasit pertandingan itu.


Kejadian ini dikatakan berlaku di Pantai Kijal, Terengganu.


Netizen yang menonton video ini rata-ratanya terhibur melihat 'amukan' adik itu yang seperti tidak dapat menerima kekalahannya.





Kredit foto: Twitter




Pun begitu, ada juga netizen yang risau kerana melihat adik itu yang terlalu beremosi. Risau sekiranya dia mempunyai isu masalah mengawal perasaan marah apabila sudah besar nanti.



Kredit foto: Twitter




Adik ni tak chill lah, apa pula pendapat anda? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dik..tgu besar skit lagi, bila kaki ko dh pnjg skit..ko sparring smula dgn dia..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Belajar seni pertahanan diri tp x mampu tahan emosi.. bahaya kalau tak di ajar dr kecik..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Taj apa adik.. Belajar dulu kawal marah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Blaja sabar dlu k..pahtu br blaja silat balik... bahaya klu dibiarkan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:50 AM | Show all posts
wasit dia comel..
harap kurex tak masuk sini
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:52 AM | Show all posts
takutnya dgn org mcm ni...nanti semua org disilatnya....pantang x kene dgn dia....

tp lawak plak tgk bile dia kene dukung tu....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry tapi wasit tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
naik hantu ke dik
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:08 AM | Show all posts
sorg pendek, sorg tinggi
mana bole menang?

igt jet li ke ape?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bawak2 bersabar ye dik...geram sangat lah tu kan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:23 AM | Show all posts
fofuler replied at 9-10-2019 10:56 AM
Sorry tapi wasit tu apa?

pengadil - yg baju putih tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:37 AM | Show all posts
Marah betul yer. Baik bendung dik, sebelum melarat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:46 AM | Show all posts
anak aku pon cmni gak..xleh trime kekalahan..tp aku slalu  je bg die kalah..bia die tau klu nk menang wt btol2..xde nye nk bg menang free2..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:13 PM | Show all posts
semangat tinggi..tp fizikal rendah..confirm la x sampai kaki tu kat pihak lawan.

xpe tunggu beso sket..ajak repeat yer
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:15 PM | Show all posts
lawan tu pulak boleh sengih gelak2
lagi la panas membaraaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:18 PM | Show all posts
gangster sangat ni dikkk

orang main silat ni relax2 je biasanya, sempoi, selamba..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:06 PM | Show all posts
Kena gi kelas anger management ni dan faham maksud fair play semangat kesukanan
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Garang adik ni..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:28 PM | Show all posts
kecik2 dah baran ..hahaha,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112759s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list