Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
76507
View
1984
Reply

'Teori NASA Bohong, Bertentangan Al-Quran' - Suhaimi Saad Masih Tak Puas Hati (UPDATE; 'SAYA KERJA BUKAN MAIN FB MAKAN DUIT BINI, 'BERUK' JANGAN SEBAR FITNAH PG 67)

   Close [Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2019 02:01 PM | Show all posts
wannoorazlina replied at 9-10-2019 05:36 AM
buku sejarah mana sis?
tu teori charles darwin sorang ja..
org lain rasanya x percaya teori tak  ...

penulis kreatif telah MENIDAKKAN isu ini; cuba dapatkan novel KASIH NAN AGUNG oleh Sri Rahayu Md. Yusop yang menang hadiah utama Hadiah Sastera Utusan Exxon Mobil 2008 yang menyindir golongan yang terlalu mengagung Barat dan menyangkal teori Darwin ini. Karya yang hebat daripada pengarang muda, rakyat Malaysia wajib baca!
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:04 PM | Show all posts
cclina2 replied at 9-10-2019 06:01 AM
penulis kreatif telah MENIDAKKAN isu ini; cuba dapatkan novel KASIH NAN AGUNG oleh Sri Rahayu Md.  ...

Bila semua dah sedar teori tu salah.. ia dipupuskan dalam buku teks ok. Dulu masa zaman takde internet tak ramai yg debat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus la tak byk komen like kt mamat ni. org cmni elok nya kita ignore je. sbb hidup dia berpaksi kn socmed jeww.in real life haukkkkk chuols!
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:06 PM | Show all posts
Teori Darwin tu nama pun teori kak jemah oii... bukannya dia bagi stetment manusia ni asalnya daripada beruk... dia bagi teori sebab dia berpikir

Kalau ikut bahasa porum, si darwin tu speku je lebih, bukti takde... dapat kat orang kita terus dikata nak menyesatkan... padahal kita ni yang bebal tak paham apa makna 'teori'... marah betul iols

Yang si suhaimi ni pulak acah2 maha mengetahui pulak... sembang macam dia dah tengok bumi ni bentuk camana... padahal duk tafsir ayat ikut kepala hotak sendiri je... jangan jadi literalist sangat la bang suhaimi...

Geng2 kristian pun ada spesies antivaksin dan literalist ni... orang lain punya pendapat semua depa tolak... sama je perangai bodoh sombong, bongkak dan tak nak mengaku salah... konon2 berpegang teguh dengan ayat suci la... padahal in denial yang depa tu jahil dan salah

panas iols... pms
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:10 PM | Show all posts
cclina2 replied at 9-10-2019 01:32 PM
entah2 apa dia cakap tu betul, mana kita tahu kan, dulu pon dalam buku sejarah  kata manusia asal ny ...

kalo x silap beni bukan saintis je yg wat teori bumi ni sfera.para ilmuan, ulama n para pentafsir al quran dulu2 pun kata bumi ni sfera
so agak x logik kalo kata pihak NASA nak bohong kite pasal bentuk bumi ni
tapi kalo NASA nk bohong pasal benda lain, wallahualam ler...



Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni stress dgn hdup tp tulah klu dia hdup seseorang mcm fatia n iqram ok lg tp effect kt anak bini.. sian diorg
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:27 PM | Show all posts
katanya hidup lg 2 tahun je smpai gigih buat konsert tak laku tu.
so bila nak matinya ss ni?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:27 PM | Show all posts
Edited by cclina2 at 9-10-2019 06:36 AM
beni_nikaido replied at 9-10-2019 06:10 AM
kalo x silap beni bukan saintis je yg wat teori bumi ni sfera.para ilmuan, ulama n para pentafsir  ...

apa tak logik pula NASA nak bohong.. even Astronot Buzz Aldrin dan Neil Armstrong manusia pertama mendarat dibulan pon di katakan palsu. gambar kat angkasa tu macam kat studio. Kita ditipu lagi...Tapi takpe kita tunggu ok , Badan antariksa Rusia menyatakan bakal melakukan misi ke Bulan untuk membuktikan kebenaran klaim Amerika Serikat (AS) bahwa mereka mendarat di Bulan. "Kami telah menetapkan misi ini untuk memverifikasi apakah benar mereka (AS) sampai di sana atau tidak," kata Direktur Jenderal Roscosmos Dmitry Rogozin dalam unggahannya di Twitter.
Harap2 Rusia boleh kaji tentang Bumi ni pulak.

AS kannn,

https://news.detik.com/bbc-world/d-4627585/bukti-foto-ini-patahkan-teori-konspirasi-pendaratan-astronot-as-ke-bulan

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dakyah ko lagi hanatt.. Aniaya anak2... Puih
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:32 PM | Show all posts
da macam tenuk gelandangan si bahlol ni
ingat menyepi da insaf
upenye makin bahlol
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:34 PM | Show all posts
Edited by cclina2 at 9-10-2019 06:38 AM
hudalarva replied at 9-10-2019 06:06 AM
Teori Darwin tu nama pun teori kak jemah oii... bukannya dia bagi stetment manusia ni asalnya daripa ...

masalah nya teori ni dimasukakn dalam buku teks malaysia dan negara2 lain ok..budak2 diajar dari kecik.. tak ke bodoh tu, bila ilmuwan semua dah kaji teori tu x betul..ia  dimansukah dalam  dlm bukut teks . Bak kata Azwan Ali, ko sekolah ke tidak???? hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin hebat bangang nya..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
cclina2 replied at 9-10-2019 01:48 PM
Dulu masa Tahun 80an la sis, buku teks sejarah malaysia ok!!! masih ingat lagi ilustrasinyadalam b ...

Kantoi sis org tujupuluhan
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ss idup pon lepas umo 40 serupa mayat bernyawa. Tkde soul. Skrg pon? Ada ke soul?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:56 PM | Show all posts
wow.. si gile setakat faham simple arabic ni nak menafikan ke kajian2 al biruni, al khawarizmi yang cakap bumi ni bulat berdasarkan ayat2 alquran?? diorang tu siap buat kira2 ukur lilit bumi lagi sebelum nasa buat recalculation balik. walaupun zaman tu takde teknologi canggih beza calculation diorang dengan nasa tak lari banyak pun. europe pun amik diorang punya kajian sebagai reference. apooo.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa dh nampak macam cencaluk dia nie... teruk nau rupa..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:58 PM | Show all posts
cclina2 replied at 9-10-2019 02:27 PM
apa tak logik pula NASA nak bohong.. even Astronot Buzz Aldrin dan Neil Armstrong manusia pertama  ...

owh...kalo bab sampai ke bulan tu memang beni kureng percaya
beni maksudkan pembohongan pasal bentuk bumi je
mari la kite sama2 tunggu pihak rusia buktikan betul ke idok pihak US dah sampai ke bulan
kalo kantoi menipu, sampai kiamat la org US kena bahan dgn satu dunia

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Penat mufti karang panjang2..siap buka kitab sana sini nak jawab soalan ko...hujung2..kau tetap jadi mcm tu..ikotko lah aimi...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 9-10-2019 12:38 PM
Homeschool ni kalau ibubapa pandai ajar pelbagai subjek OK lah

SS boleh kot ajar BM, Agama, Seni
...

BM? Pnah tgk die mengeja dak?
Agama? Tajwid anak2 pun kdg kelaut
Seni? Stakat nyanyi dah kate seni?


Apoooo??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 03:10 PM | Show all posts
Ketambiru replied at 9-10-2019 03:08 PM
BM? Pnah tgk die mengeja dak?
Agama? Tajwid anak2 pun kdg kelaut
Seni? Stakat nyanyi dah kate se ...

Kata graduate UIA, takkan tu pun dia tak pandai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.312056s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list