Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
76487
View
1984
Reply

'Teori NASA Bohong, Bertentangan Al-Quran' - Suhaimi Saad Masih Tak Puas Hati (UPDATE; 'SAYA KERJA BUKAN MAIN FB MAKAN DUIT BINI, 'BERUK' JANGAN SEBAR FITNAH PG 67)

   Close [Copy link]

Author: Sang_Pencinta    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
beni_nikaido replied at 9-10-2019 11:35 AM
Eiiiii...kan dah muncul balik
korang la ni dok seru2 dia. porumer mana tah yg ckp rindu nk  ...

Hahahahadoiiii.... Berair mata aku gelak. Sabar2... Anggap la ni hanya selingan iklan lps penat berporom
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 12:38 PM | Show all posts
Homeschool ni kalau ibubapa pandai ajar pelbagai subjek OK lah

SS boleh kot ajar BM, Agama, Seni

Tapi Math , Sains, BI.. Ragu2 lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:45 PM | Show all posts
dia ni tak pernah la tak kelakar..nak juga ada fan club pegila join club anti vaksin tu huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Udah udah la tu SS oiiii.. Bawak bawak la berubah.. Hantar anak anak tu pi sekolah.. Esok lusa hang tak dak nanti depa nak bergantung kat sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka scary dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampunnnnn, ada lagi dia ni. Dah cukup dua tahun? Kesian anak2 nanti dia dah takde, diorang takde ilmu apa pun sebagai bekalan untuk survive atas 'FE' ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak attention je ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:32 PM | Show all posts
Dia nak gi angkasa la tu nak beli tiket melamcung tu memang jauh sekali la.. pendapatan apa yang ada.. jadi tegakkan la benang basah.. konon2 nanti ada yang cakap jom aku bawak ko gi angkasa tgk sendiri.. dapat le dia pergi free
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:32 PM | Show all posts
entah2 apa dia cakap tu betul, mana kita tahu kan, dulu pon dalam buku sejarah  kata manusia asal nye monyet, sedang kan manusia pertama yg allah cipta Nabi Adam. jeng jeng jeng. adakah kita ditipu lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:35 PM | Show all posts
nak ada fan club?
bajet2 boleh menang abph ke sohai gila oiii
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:36 PM | Show all posts
cclina2 replied at 9-10-2019 01:32 PM
entah2 apa dia cakap tu betul, mana kita tahu kan, dulu pon dalam buku sejarah  kata manusia asal ny ...

buku sejarah mana sis?
tu teori charles darwin sorang ja..
org lain rasanya x percaya teori tak guna tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:41 PM | Show all posts
kalau macam ni kita kena lahirkan lagi ramai angkasawan  islam supaya boleh mengkaji lagi . SS terlalu mengkaji  kang boleh gila weh.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:43 PM | Show all posts
x loya ke ina munge tu tgk muka laki sendiri..kita yg tgk gmbr je ni pun rasa nk terkeluar balik nasi ayam penyek aku makan td
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
NASA x nak ambik dia utk research ke...atau hantar dia ke outerspace supaya dia boleh tgk sendiri bulat ke tak bumi ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
elok laa ko sekolahkan anak4 dari ko sibuk pikirkan bumi ni bentuk kubus, bulat, segitiga.

geli baca fesbuk dia yg acah tau segala benda, hidup sendiri tunggang langgang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:48 PM | Show all posts
wannoorazlina replied at 9-10-2019 05:36 AM
buku sejarah mana sis?
tu teori charles darwin sorang ja..
org lain rasanya x percaya teori tak  ...

Dulu masa Tahun 80an la sis, buku teks sejarah malaysia ok!!! masih ingat lagi ilustrasinyadalam buku teks sejarah itu. Gambar monyet yang beransur-ansur menjadi manusia.. Kisah Nabi Adam AS secara jelas mengisahkan sejarah kejadian manusia. Kita ini anak cucu Adam dan Hawa. Mana mungkin kita berasal daripada monyet, makhluk yang hina. Sedangkan kita ini makhluk mulia ciptaan Allah.

Jika benar manusia berasal daripada monyet, secara logiknya, tentulah monyet sudah pupus dari permukaan bumi ini, kerana mereka semua sudah bertukar menjadi manusia.
Boleh saja teori ini direversekan: Manusia menjadi monyet! Di sini ada logiknya (mungkin akibat disumpah atau dilaknat Allah).
Bodoh benar Kementerian Pendidikan Malaysia kerana memasukkan Teori ini menjadi sebahagian sukatan pelajaran sekolah rendah.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 01:49 PM | Show all posts
Rogue98 replied at 9-10-2019 01:44 PM
NASA x nak ambik dia utk research ke...atau hantar dia ke outerspace supaya dia boleh tgk sendiri bu ...

Kalau Nasa bawa dia di angkasa lepas, nanti akan ditinggalkan ja sana sis

Tak bawa balik ke bumi lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 01:52 PM | Show all posts
matchstick replied at 9-10-2019 01:43 PM
x loya ke ina munge tu tgk muka laki sendiri..kita yg tgk gmbr je ni pun rasa nk terkeluar balik nas ...

Hensemlah dia di mata Ina Munger tu, dah lagi dia kan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Cubaan meraih semula perhatian netizen ka?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaaaa...bumi mendatar n flat earth ni sooo yesterday laa Sohai bengap...we all sebok Han Byul fever laaa ni...nk wat kontoversi cer ko ckp Han Byul tu dajjal.....baru laa up sket muka ko tu...itu pon aku nk ajar...dah tua pon bodohhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095339s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list