Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
75728
View
1984
Reply

'Teori NASA Bohong, Bertentangan Al-Quran' - Suhaimi Saad Masih Tak Puas Hati (UPDATE; 'SAYA KERJA BUKAN MAIN FB MAKAN DUIT BINI, 'BERUK' JANGAN SEBAR FITNAH PG 67)

   Close [Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2019 10:20 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Sang_Pencinta at 5-11-2019 08:28 PM

Bekas anggota kumpulan nasyid In Teem, Suhaimi Saad yang pernah mencetuskan kontroversi suatu ketika dahulu berikutan kenyataannya mengenai bentuk bumi yang rata kembali mengemukakan teori itu di status Facebooknya.




Kredit foto: Facebook




Dalam statusnya pada 1 Oktober lalu, Suhaimi berkata;




'Kalau Allah ciptakan bumi ini seperti bola atau telur burung, mengapa Dia perintahkan umatnya solat menghadap Masjidil Haram,' soalnya.



Kredit foto: Facebook / Carian Google




Dia juga menjelaskan, solat menghadap kiblat dari semua arah hanya boleh berlaku jika bumi ini datar.




Kredit foto: Facebook




Umum tahu, persoalan sama pernah dikemukan penyanyi itu dan mencetuskan kontroversi sehingga melibatkan pelbagai pihat termasuk Stesen TV.

Malahan, Angkasawan Negara, Dr Sheikh Muzaffar juga telah membuat kenyataan menyangkal dakwaan Suhaimi.


Kini, Suhaimi sekali lagi mencabar pihak yang pernah mematahkan hujahnya.


'Teori NASA itu bukan sahaja bohong, tetapi bertentangan dengan Al-Quran dan Hadis,' katanya lagi.



Kredit foto: Facebook




Bagaimanapun, ramai yang mempersoalkan motif beliau menaikkan semula isu tersebut. Ramai yang membuat spekulasi bahawa penyanyi itu sengaja ingin mencetuskan kembali kontroversi itu untuk menaikkan namanya yang semakin malap.


Spekulasi 'mencari populariti' itu dibuktikan dengan salah satu status beliau yang mengajak pengikutnya supaya menubuhkan Kelab Peminat Suhaimi Saad.


'Jum kita buat SS Fan Club, siapa minat sila like, jangan malu-malu,' katanya.




Kredit foto: Facebook




Bagaimanapun, status itu dipandang sepi dan hanya mendapat 43 like dan tiga komen.


Persoalannya, adakah Suhaimi Saad benar-benar inginkan jawapan mengenai persoalan bumi rata ataupun sengaja ingin mencetuskan kontroversi? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:25 AM | Show all posts
Hanya 43 like dan 3 komen? Aimy boleh mati cepat sebelum 2020 lah kalau gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:26 AM | Show all posts
gambar kiri n kanan tu dia jugak ker
serabut nyaa
eeee takut nya kawin dgn org mcm ni
da la serabut..ting tong pulak
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Apo lagi laaa ko ni oiii... x puehhh hati lg ko...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:30 AM | Show all posts
Saja ja tu nak masuk porum..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:31 AM | Show all posts
i rasa dia ni nak naik roket pergi space tengok bumi for free je lah.

sebabnya ramai je rasa geram atas kebodohan dia yang tak ada penghujung ni. ramai je rasa nak hantar dia naik roket so that dia boleh tengok bumi tu bukan mendatar.

i nak suruh dia tengok bumi tu guna gigi dia, bukan guna mata.



Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:31 AM | Show all posts
tak yah la layan mamat ni..nampak sangat nak publisiti tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun...kenapa nampak serabut sangat tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
sudah2 la tu biawak oii..pi mandi busuk sgt nampak
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb SS lah ini register forum ni..tq ss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 10:35 AM | Show all posts
noorhairiahma replied at 9-10-2019 10:31 AM
i rasa dia ni nak naik roket pergi space tengok bumi for free je lah.

sebabnya ramai je rasa gera ...

Dah banyak video rakaman NASA di youtube, tapi dia mana percaya video semua

Edit katanya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 10:36 AM | Show all posts
Boomibulat replied at 9-10-2019 10:34 AM
Sbb SS lah ini register forum ni..tq ss

Ohhhh patutlah ID pun bumibulat ya? Nak lawan SS
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Si bingai ni x habis2 dgn statement bodohnya demi secebis perhatian
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:38 AM | Show all posts
idop lagiii??
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan ada sorang NASA scientist perempuan melayu muslim bertudung yang sekarang dah jadik lecturer kat UIAM tu, apa kata sohai ni jejak balik kat tempat dia ngaji dulu ( ke UIA) dan set appointment ngan lecturer tu.

Mungkin prof tu akan memberi ilmu yang bermanfaat kepada sohai, dan share pengalaman dia di NASA.

Masa I belajar dulu, I sekali sekala buat appointment ngan professor fizik, jumpa kat opis dia. Sebab nak dengar dia bercerita pasal alam semesta, astronomi etc.

Kalau lah anak sohai ni pi sekolah, mana lah tahu terbuka peluang peluang belajar overseas, kemudian kerja kat NASA juga, macam lecturer pompuan itu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:39 AM | Show all posts
semoga anak2 dia tak warisi kebodohan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:39 AM | Show all posts
percubaan utk menaikkan nama kembali setelah post ajak tubuh fanclub dipandang sepi...hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah laa.xpyah layan org bodoh sombong attention seeker mcm ni
bagusla dia on comment utk followers dia je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni dan Ibn Batoota x jauh beza.  Penunggang agama.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 9-10-2019 10:25 AM
Hanya 43 like dan 3 komen? Aimy boleh mati cepat sebelum 2020 lah kalau gitu.

Bukan kah dia kata mahu mati umo 40
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.094309s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list