Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4240
View
93
Reply

[Tempatan] Pelanggan dan penghantar pesanan Foodpanda mula beralih ke Bungkusit dan syarikat lain

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2019 12:22 PM | Show all posts
aku dh umum kat kariah aku no foodpanda.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:24 PM | Show all posts
imsonaif replied at 9-10-2019 11:18 AM
aku pon dah uninstall app Foodpanda, sebagai sokongan kepada rider2 yg telah mempopulerkan Foodpanda ...

its ok bro, janji u x mkn panda.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:32 PM | Show all posts
meol pun dah uninstall food panda ni sbb bdn meol dah jadik panda walaopun lahir sbg kucen...

semua ni salah rider foodpanda yg sgt kiut yg telah deliver order meol..


mase awal thn aritu meol ade satu program 2 weeks in Hannoi.. hari2 mkn food yg hotel bagi sampai meol dah xlalu nak tengok..

dah la nak cari halal food within the vicinity sgt susah.. so Grabfood adalah apps yg sgt helpful..dpt jugak meol carik mknn halal tanpa perlu keluar ke mana2 sbb xthn sejuukkk..

skrg ni dah byk apps lain mcm ni..so meol sgt gembira..!! walaupun apps bungkusit bunyik mcm bauksit, meol akan cuba guna service theol plk..

babai foodpandah...

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:39 PM | Show all posts
bagus lah boikot. biar padan muka foodpanda tu. sombong bongkak. rata2 budak rider tu melayu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:41 PM | Show all posts
ni boikot psal apa? pasal ceo cakap kalo xsuka xpayah kija ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:51 PM | Show all posts
Baru tgk discovery channel . Mcm mana housewife di India hnatar bekal kat husband2 di opis kat bandar Delhi dan Mumbai. Mak ooi, Mcm mana byk pun , makanan sampai on time dan masih panas.
Cth mcm rumah kat Puchong keje kat PJ.
Ada org pickup mankuk tingkat kat rumah, ada center kat stesen LRT, bagi2 ikut route naik lrt, sampai stensen PJ, ada pulak yg pickup dan hantar ke opis.
Idea..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:58 PM | Show all posts
Memang ada ker bungkusuit tu.. apa terok nau nama nya..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:03 PM | Show all posts
limans replied at 9-10-2019 12:22 PM
aku dh umum kat kariah aku no foodpanda.....

terbaekkkkk   (nada boboiboy )



Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Shaytan ni bukan org Malaysia kan? Dah kenapa nak lantik orang luar jadi MD? Macam rakyat malaysia tak bersekolah...kadang2 annoying dgn syarikat luar yg dapat segala macam tax incentive bagai tapi kakitangan atasan semua nak expatriate.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:40 PM | Show all posts
Hmm.. banyak option dah sekarang.. tepuk dada tanya selera. Kalau dah satu company tu dah tak leh bagi apa yang dorang ni nak, apa nak tunggu lagi kan...

Nak salahkan FP pun takleh.. tu hak dia untuk tentukan business strategy dia sendiri. Kalau suka, stay, tak suka, blah.

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:48 PM | Show all posts
ok

dh uninstall Foodpanda


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 04:03 PM | Show all posts
Foodpanda kesal kenyataan disalah tafsir


FOODPANDA Malaysia (Foodpanda) kesal dengan tindakan segelintir pihak yang melakukan seruan memboikot perkhidmatan penghantaran makanan yang dikendalikannya.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini, syarikat itu berkata, sebahagian kenyataan daripada taklimat media semalam diambil secara luar dari konteks asal.

Niat kami hanyalah untuk menjelaskan mengenai isu yang timbul serta perincian skim pembayaran terbaru itu yang sudah disalah tafsir oleh kebanyakan pihak, katanya.

Foodpanda menjelaskan, skim terbaru itu diyakini akan memberi manfaat kepada pengguna, rakan kongsi dan penghantar.

Kami akan terus memantau pelaksanaan skim ini sebelum mengambil sebarang tindakan susulan.

Ekosistem Foodpanda terdiri daripada penghantar, rakan kongsi dan pengguna yang mana semuanya adalah tulang belakang kami.

Sokongan berterusan semua pihak amat kami hargai, katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Uninstall lah, boikot lah,..
Kepada rider yang tak berminat dengan tawaran yang diberi, tukar kerja dengan company lain. Mengapa perlu boikot sana boikot sini? Orang awam bila dah salah tafsir statement, mudah dan cepat betul berlaku khianat.
Mentaliti tipikal majoriti
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 9-10-2019 04:03 PM
Foodpanda kesal kenyataan disalah tafsir



Dah goyang lettew
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hati2 yg suka order dengan apps lain juga. Apps yang famous dengan makanan sihat katanya. Selain harga yg sgt mahal. Sebaliknya hanyalah frozen food yg ditaruk banyak aji. Sumber dari member chef apps tersebut. bertabahlah
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Gingerly replied at 9-10-2019 04:32 PM
Hati2 yg suka order dengan apps lain juga. Apps yang famous dengan makanan sihat katanya. Selain har ...

Dahmakan?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 04:51 PM | Show all posts
kite tgk nasib Food Panda lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 04:55 PM | Show all posts

dah lama gua boikot dahmakan sebab kes bank acc anak gua kena hacked, kutu mana ntah hacked buat bayar ke dahmakan
bila anak gua email ke dahmakan minta details org yg oder mknan tu, yg jwb email tu tanak bagitau
sebelum tu anak gua dah repot ke bank, tapi dah 3 tahun senyap je
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 05:07 PM | Show all posts
teringat iklan panda cheese yang langsi...never say no to panda...


tapi panda yg ni never say no to uninstall/boycott panda...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 05:19 PM | Show all posts
dah ada fanpage boikot dia..korang bolehlah join






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100828s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list