Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
701
View
13
Reply

[Tempatan] Henti guna produk Herbun Plaster

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2019 09:54 AM | Show all posts |Read mode
Henti guna produk Herbun Plaster
09 Oktober 2019 3:00 AM

KUALA LUMPUR - Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PKBD) telah membatalkan pendaftaran produk tradisional, Herbun Plaster bermula 3 Oktober lalu selepas dikesan mengandungi racun berjadual diphenhydramine yang tidak dibenarkan.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah (gambar kecil) dalam satu kenyataan berkata, pihaknya menggesa orang ramai supaya tidak membeli dan menggunakan produk yang didaftarkan untuk sakit belakang, sakit sendi dan sakit otot itu.

Penjual dan pengedar produk ini diberi amaran untuk menghentikan penjualan serta pengedaran produk tersebut serta-merta. Penjual diingatkan bahawa penjualan dan pengedaran produk ini adalah melanggar Peraturan-Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984, katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni kan? Mujur aku tak pakai.. Salonpass ja aku guna.
Screenshot_20191009_100503_com.shopee.my.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:40 AM | Show all posts
nasib baik i hanya tahu salonpas je
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
First time dengar nama produk ni. Selalu pakai salonpas je. Tak pun ketotop (nenek bagi. Dia pun dapat dari hospital)
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:23 AM | Show all posts
Foxey replied at 9-10-2019 10:47 AM
First time dengar nama produk ni. Selalu pakai salonpas je. Tak pun ketotop (nenek bagi. Dia pun dap ...

aku pon gune ketotop je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 11:29 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:53 PM | Show all posts
Bagus ada contoh gambarnya sekali kalau sekadar sebut namanya saja pasti ramai yang tak kenal
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:43 PM | Show all posts
tak pernah jumpa pulak plaster ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm2 brand skrang asl murah je org berebut nk bli pdahal xtau ad kndungan mrbhya. asl nk rwat sakit jd lg sakit. i stick to brand yg ad kt drugstore or yg doc recommend je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
minguk replied at 9-10-2019 10:40 AM
nasib baik i hanya tahu salonpas je

Plaster free gift Masa join running dulu pun Tak pakai2
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:11 PM | Show all posts
ni yang sama macam kinohimitsu ke nyah
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 9-10-2019 11:29 AM

Masa aku kerja guardian dulu Chinese customer ramai suka ketotop.

Klinik2 pun banyak suggest brand ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 9-10-2019 11:29 AM

Pprt nya nama brand..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:55 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 9-10-2019 02:11 PM
Plaster free gift Masa join running dulu pun Tak pakai2

sebab tak sakit nak pakai kenapa you hahaha.. habis perfume tenggelam dengan bau plaster berubat

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093705s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list