Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
951
View
22
Reply

[Tempatan] Gagal bela pekerja FoodPanda, Syed Saddiq digesa letak jawatan...bertabahlah sis

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2019 09:50 AM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR - Sekretariat Gabungan Anak Muda Malaysia menuntut Syed Saddiq Syed Abdul Rahman meletakkan jawatan sebagai Menteri Belia dan Sukan jika gagal membela nasib pekerja Foodpanda.

Pengerusinya, Muhammad Faizal Sufar meminta pertimbangan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk mengangkat Ahli Parlimen Setiawangsa, Nik Nazmi Nik Ahmad menggantikan jawatan itu.

"Saya lihat tiada wakil anak muda dalam Pakatan Harapan (PH) boleh diangkat sebagai ikon namun Nik Nazmi lebih baik kerana pengalamannya dalam Angkatan Muda Keadilan.

"Bukan hanya isu Foodpanda, sebelum ini banyak janji ditabur oleh Syed Saddiq namun tidak nampak ia dilaksanakan," katanya pada sidang media di Dang Wangi di sini hari ini.

Hadir sama, Presiden Sekretariat Gabungan Anak Muda Malaysia, Fairuz Jamaludin dan Pengerusi Nadi Rakyat Wilayah, Mazlan Abdul Latif.

Sebelum ini melalui ciapannya di Twitter, Syed Saddiq menyifatkan syarikat perkhidmatan penghantaran makanan, Foodpanda Malaysia (Foodpanda) sebagai angkuh kerana mengeluarkan kenyataan yang membayangkan mereka tiada masalah jika penunggangnya melancarkan mogok terhadap skim pembayaran baharu.

Menurutnya, sebagai syarikat korporat, Foodpanda dibangunkan oleh pekerja dan pengguna, juga boleh dijatuhkan oleh kedua-duanya.

ARTIKEL BERKAITAN: Keangkuhan Foodpanda tak selesai masalah: Syed Saddiq

Dalam perkembangan sama, Muhammad Faizal meminta kerajaan menangani segera isu penghantar makanan Foodpanda yang terjejas dengan kaedah pembayaran baharu yang diperkenalkan syarikat itu.

"Kerajaan perlu memandang serius perkembangan gig ekonomi seperti Foodpanda yang semakin berkembang pesat di Malaysia. Isu itu perlu dibawa ke Kabinet untuk melindungi pekerja melalui akta pekerja.

"Foodpanda sahaja sudah mempunyai 13,000 penghantar makanan, tidak termasuk perkhidmatan lain seperti Grab Food dan Grab Car. Hak pekerja gig ekonomi ini harus dijaga supaya ekonomi baru ini dapat disuburkan dalam negara," katanya.


Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/a ... saran-letak-jawatan
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:44 AM | Show all posts
hahahahah turutkan kehendak public!
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:09 AM | Show all posts
Aku mmg tak suka mamat ni dari awal2 lagi. Cakap pandai output yilekkk....

BTW, Food Panda ni gomen ada share ke sampai nak kena masuk campur...?? It's just a business entity. Tak suka terms yg diorg propose then blah la carik option lain..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang tak suka mana2 pimpinan ph
Tapi kesian lah sbb food panda nk kecam sebegitu rupa
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:11 AM | Show all posts
tungkai replied at 9-10-2019 11:09 AM
Aku mmg tak suka mamat ni dari awal2 lagi. Cakap pandai output yilekkk....

BTW, Food Panda ni g ...

tau takper..mcm lah kerajaan ada share yg beria ia marah syed saaddiq tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Macamana Kerajaan nak campur tangan when it is a business entity yang mana Kerajaan takde share pun.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:13 PM | Show all posts
tak habis2 suruh org letak jawatan haha bg la idea lain.. semua org nak kena letak jawatan mcm tkde keje lain.. utk foodpanda tu abaikan je la, guna grabfood ke ape.. ade pilihan lain kan , bukan takde..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Foxey replied at 9-10-2019 11:44 AM
Macamana Kerajaan nak campur tangan when it is a business entity yang mana Kerajaan takde share pun.

Syed sodok ni ingat malaysia ni kerajaan komunis kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 9-10-2019 11:09 AM
Aku mmg tak suka mamat ni dari awal2 lagi. Cakap pandai output yilekkk....

BTW, Food Panda ni g ...

Sama la meols dari awal PH memerintah Tak suka dia ni....acah2 KJ....tapi tak power pun Macam KJ...KJ tu takda la bagus sangat tapi dia NI lagi teruk dari KJ
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:29 PM | Show all posts
padan muka ko SS.. syok sendiri...

tu lah kepochi sangat....

baik jugak la org desak dia nie letak jawatan terus...dia ingt senang ke nak jadi menteri...ngaji lagi dik..ko dgn KJ jauh panggang dari api
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Smlm dorang nk mogok lagi & nak bakar box foodpanda tu....

Apa citer....blh sesapa update kan pls
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua nak letak jawatan bodohnya kau org. Habis time umngok tu banyak isu x selesai, ada kau org suruh letak jawatan? Hanat lahabau betul cacai2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:52 PM | Show all posts
btw menteri belia dan sukan takde hak pun sbnrnya nk cmpurtgn kes foodpanda tu..
sbb bkn dibawah kementerian dia utk desak/berbincng dgn foodpanda
tp mungkin atas ihsan dia cmprtgn mendengar masalah sbb melihatkan ramai anak muda yg teraniaya..
tu yg dia bersikap prihatin... statement ni hanya mungkin semata mata
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:53 PM | Show all posts
apa kena mengena menteri KBS ngan isu pekerja Food Panda ni sebenarnya?
naper menteri Sumber Manusia takder komen apa2?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:56 PM | Show all posts
Lain kali sed, kau diam je la.... jangan beria sangat...

sian awak ni sed.. tapi tu la, kurex kureang simpati sebab kepochi sangat
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 05:53 PM | Show all posts
kalo senyap jah pon orang kecam tak buat keje kan sis
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 9-10-2019 02:51 PM
Semua nak letak jawatan bodohnya kau org. Habis time umngok tu banyak isu x selesai, ada kau org sur ...

kahkah macai bersuara
petrol 1.50 mana? haha
apa???? hutang 1mdb???? ohh okay... salam sungai buloh haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 9-10-2019 02:56 PM
Lain kali sed, kau diam je la.... jangan beria sangat...

sian awak ni sed.. tapi tu la, kurex kur ...

nak tunjuk buat keje mewakili suara belia la haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Pehal plak...walo aku nyampes dgn sitisu ni knp nak suh letak jawatan...patot yg korang patut suruh si kula yg turun padang bincang dgn sitandas...motiffff...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni menteri apa..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089401s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list