Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3108
View
96
Reply

Am i depressed?

[Copy link]

Author: Victorioussss    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-10-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
aleX-S replied at 9-10-2019 04:05 AM
Hi tt

Terpanggil nak reply dekat thread ni. Depression is not a joke, seriously jangan self ...

ini chesfa??? mana chesfaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-10-2019 10:37 PM
I cant wait to give my review about Joker. Before i proceed. I would like to say out loud. Joker mak ...

Good review sis. Detail u bagi..u expand semua aspek dlm movie tu.Kan..this is a great movie

Yang bongok2 mcm warga pendidik yang bagi review xbest la xfaham la tu menunjukkan betapa ceteknya pemikiran dia

Btw iols baru lepas tengok joker tadi. 3 kali dah iols tengok sejak release

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 12-10-2019 04:13 PM
Good review sis. Detail u bagi..u expand semua aspek dlm movie tu.Kan..this is a great movie

Ya ...

mak aih....3x mmg minat habisla ni... enjoy je la... buat je apa suka so long u know what ur doing.. ajakla makwe sama
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekali pun belum lagi menontonnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aleX-S at 13-10-2019 03:55 PM
Victorioussss replied at 9-10-2019 01:55 PM
Ok la kan?
Moderate means still good
Tak depressed


Baiklah tt, if you say so, you say so


Cuma, kalauuuuuu still doubting your mental health, as a forumer to another forumer, saya cadangkan, seek professional help. Counselling by psychologist --> diagnosis by psychiatrist. DASS score is not a clinical diagnosis, ada banyak tests psychiatrist kena buat nak bagi diagnosis D ok

Saya doakan tt tak termasuk dalam statistik orang2 'gila' di malaysia dan semua urusan tt dipermudahkan sebab tak best tau. Perasaan terjun lubang dia bukan macam alice terjun masuk rabbit hole dan had an adventurous journey, bukannnn...

Contoh cara orang depressed menekan qwerty di post #39:

Nak bagi nama federer, tapi letak federic sebab sebelum tu dah tekan djokovic

Subconscious jadi unconscious

Subliminal langsung tak jumpa dalam vocab kepala

Benda ni 2-3 malam made me uneasy, kena trace back kat mana saya buat silap

Hanya orang yang pernah mengalami faham perasaan tu


Ps: thank you sebab puji watak joker. Kena tengok filem ni tapi kena bawak list yang @KILL_NANCY senaraikan siap2 baru dapat mesej lobotomy rhyme bagai tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedikit pencerahan dari buku one, no one, one hundred thousand

IMG-20190925-WA0004.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kurinn at 13-10-2019 11:31 PM
Victorioussss replied at 9-10-2019 10:25 AM
see..most of them tak pernah alami saat sad and sorrow dgn diri dan sekeliling. komen sorang2 acik k ...


bro, ada memori lampau yg dipendam ke?

sb tu movie ni memg bole trigger someone yg prnh ada depress,or maybe some kecelaruan fikiran

sis ngaku sis adalah produk keluaran broken family..hehe. n prnh ada rekod ada kemurungan dan kesedihan melampau.masa tu tgh belaja n parent divorce.tp smua tu dah berlalu dalam 20 tahun yg lalu

so,back to cite joker.masa cite keluar n ada komen kata jangan tgk jika ada depression sb bole trigger katanya

jadi sis jadi lagi nak tgk.betul ke idok kan.

so,sis tgkla cite ni. dan komen sis,memg sgt menghayati,memahami perasaan watak joker itu.

nak kata trigger tu takla.cuma mcm rasa serasi dgn movie tu.faham kenapa arthur akhirnya jd joker.

mental ilness bkn main main kesakitanya. kita blagak normal di depan manusia lain.tp dlm diri memg  kita sndiri tahu siapa diri kita sebenarnya.so bahya juga jika diprovoke

cuma dr segi movie,mcm tu la jalan citenya. dr segi real life,kita ada undang2 ,agama dan panduan hidup.kuatkan hati dan semangat.cuba jagan lakukan yang tidak baik walau kita dilayan dgn buruk.atleast cuba utk terus hidup
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
ayat klise

kita tak tau apa perasaan org yg mengalami selagi kita tak rasa.

its true. rasa dulu,alami dulu,baru boleh tahu jauh. mana bole pergi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kurinn replied at 13-10-2019 10:34 PM
bro, ada memori lampau yg dipendam ke?

sb tu movie ni memg bole trigger someone yg prnh ada dep ...

Similarities dlm joker yang iols dpt relate

Suka gelak and buat org gelak padahal inside sangat sad dan sorrow

All i have are negative thoughts

Fell unappreciated and people take yourself as easy target

Low self confidence in public, anxiety

Personal problems that affect emotions

Past few years, i never felt true happiness

But be tgk this movie..i feel happy
Mcm ade geng sort of

Nope im not depressed
Maybe a lil bit stressed out but im ok
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 13-10-2019 10:43 PM
Similarities dlm joker yang iols dpt relate

Suka gelak and buat org gelak padahal inside sangat ...

Cari someone yang boleh dicurahkan perasaan kot
Then jd tenang
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
kurinn replied at 13-10-2019 10:55 PM
just nak share cite. dr konteks joker,dia ni mangsa buli kan.

dedulu sis dok hostel.sis ddk sana  ...

Wah kalu turut kan perasaan mahu cerita lain lak muncul... I Cuba menyelami org yg stres depres cam ni... Tapi akhirnya surrender I tetap x fhm
Bagaimanapun I takkan meremehkan sama sekali rasa yg di hadapi mereka
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
polluxsstar replied at 11-10-2019 05:10 PM
sis x tgk lg cerita joker
tp suami sis
dah tukar profile pic kepada gmbr joker

wow.pelik tu
kenapa plak ur mcm tu?
mcm tkesan tu dgn watak joker
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 13-10-2019 11:01 PM
Wah kalu turut kan perasaan mahu cerita lain lak muncul... I Cuba menyelami org yg stres depres ca ...

yes betul
i masa tu memg tgh kacau bilau
parent tgh struggle nak divorce
i ddk hostel nak belaja n xnak fikir sgt hal dorg

tp kena plak mcm tu
kalu kena gaya masa tu,mau ada jd kes buruk jadi kan

jusf mcm nila,buat baik la org.jgn buli org..jgn provoke org.
kita xtau siapa dia..salah org kita provoke..dptla balasannya
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kurinn replied at 13-10-2019 11:11 PM
yes betul
i masa tu memg tgh kacau bilau
parent tgh struggle nak divorce

I pun berpisah. Tapi pra berpisah pasca berpisah semua alhamdulillah I xda depress or stress sangat ada la sikit2 Tapi I boleh control cuma now I rasa yg alami depressed n stress tu my ex... Tapi apa kan daya I tanak dia... Kalau dengan dia mungkin I jadi cam joker ni lah... So i lari drp masalah yg boleh buat I stres
Now I aman2 je dengan anak I setengah dozen tu... And I harap sangat anak i xda simptom2 stres n depress,, I cube lah tak buli depa huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
aleX-S replied at 13-10-2019 04:10 PM
Sedikit pencerahan dari buku one, no one, one hundred thousand

hehehe..true
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-10-2019 02:43 PM
ini chesfa??? mana chesfaaaaaaaaa

Dia dah masuk kubur
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 13-10-2019 10:43 PM
Similarities dlm joker yang iols dpt relate

Suka gelak and buat org gelak padahal inside sangat ...

apa yg uols tulis tulis tu semua iols ade kecuali yg suka hiburkan org sbb iols
sedikit introvert. iols belum tengok citer joker tu sbb mmg jenis x layan movie mat saleh ni.

jd kalo uols rasa mcm tak tahan dengan hidup, rasa lebih seronok memencilkan diri, mlm2 tak boleh tido, rasa berdebar2 tak tentu hala walaupun dah cuba berfikiran positif iols sarankan uols pergi jumpa psy la. mungkin mereka ada cadangan yg lebih bernas.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2019 08:03 PM | Show all posts
misssakura replied at 14-10-2019 07:37 PM
apa yg uols tulis tulis tu semua iols ade kecuali yg suka hiburkan org sbb iols
sedikit introver ...

baik iols jumpe uols jek

erm
nak jumpe bile
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 14-10-2019 08:03 PM
baik iols jumpe uols jek

erm

jumpe iols kang terus makan ubat u nanti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2019 08:07 PM | Show all posts
misssakura replied at 14-10-2019 08:04 PM
jumpe iols kang terus makan ubat u nanti

ok je nanti u tolong suap ye

lepas makan ubat mesti u cakap i ni good boy sambil kiss kat pipi
tapi iols cepat2 toleh dan tercomolots
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099469s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list