Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3099
View
96
Reply

Am i depressed?

[Copy link]

Author: Victorioussss    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2019 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi korang

Joker movie is on the air right now

Dalam masa seminggu iols dah tengok joker 2 kali
Dan 2 kali tu jugak iols nangis part joker berdiri atas kereta polis dengan darah kat pipi sambil senyum

Coz dia mention xpernah happy dlm hidup dia
That moment i rasa 1st time dia rasa true happy

And seems like i faham perasaan dia and proud of him sampai touching

I love that movie A LOT
Most viewers kat imdb cakap, hanya org yang pernah depressed je faham jalan cerita joker completely

Adakah iols depressed tanpa iols sedar?
Life mcm biasa ade downs and ups but i feel normal
My down phase dah berlalu and im happy with my life right now

Just im affraid, i sebenarnya depressed tanpa i realized coz i sangat enjoy tgk movie ni. Takde cringe atau wtf is this mcm most audiences dalam tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Take care vic
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:43 AM | Show all posts
hey there.

the other day in the cinema, only me and my brother cheered and gave big claps in the scene where Arthur shot Murray in the head .

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Victorioussss at 9-10-2019 01:54 AM
Introverty replied at 9-10-2019 01:43 AM
hey there.

the other day in the cinema, only me and my brother cheered and gave big claps in the ...


Dude..i raised my hand for thumbs up on that scene. Peoples behind were looking at me awkwardly
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:56 AM | Show all posts
Edited by Introverty at 16-10-2019 06:57 AM

............
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 04:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada apa2 pun dengan cerita itu, marketing dia yang buat kita fikir begitu, semua komen2 dari media dah dirancang, yang terbrainwash pula menghangatkan lagi suasana dengan komen sana sini, itu buat orang rasa "betul ka aku ada depression nak tgk lah" "nak cuba sama tak dengan orang lain perasaan aku nanti' sejenis ikut2, takut tertinggal trend kaedahnya,

So success lah nawaitu marketing team dia nak pancing audition, tiba2 filem ni dah jadi macam penanda aras kepada tahap mental kita pulak, pakar psikologi dan pakar psikitrik yang handal dalam bidang mental illness pun tak ada sorang pun yang syorkan patient dia tengok Joker, yang sejenis apa pun dia tak tau pasal mental illness kemain dia pula yang gesa orang ramai tengok Joker kemudian suruh orang kongsi cerita lalu dia yang meneka tahap depress seseorang itu

Mengingatkan saya pada kawan lama, ibu jari kaki dia luka dan membusuk, saya pesan pergi jumpa pakar dia tak nak dengar lalu berubat ikut internet, dengan ilmu ntah dari mana, dari siapa, ilmu separuh itu separuh ini, dah selamat ibu jari kaki dia kena potong, datang rumah saya cakap menyesal tak ikut kata, nampak tak bahana bila kita dengar kata orang dari internet yang tak ada ilmu yang tepat daripada pakar yang dah belajar bertahun dan mahir dalam bidang tersebut,

Kalau anda tanya saya adakah Filem Joker adalah penanda aras kepada tahap mental seseorang, jawapan saya TIDAK, ia hanya hiburan, hiburan yang pada pencipta dia tak ada batas untuk berkarya menceritakan tentang alam kehidupan seorang pesakit mental yang tak pernah ditembus dan diketahui orang normal, tapi pada kita sebagai penonton kena ada batas, jangan kita memasukkan diri dalam alam ciptaan pengkarya, alam khayalan yang dia reka, dia pun tak pernah ada pengalaman jadi gila, tiba2 kita yang takat menonton gigih nak mengaku gila,

Mohon jangan delulu, biar lah budak2 yang menonton filem Frozen ja berangan macam dia Elsa, dia lah princess, pakai gaun Elsa 24 jam dekat rumah, beg sekolah muka Elsa, semua barang nak Frozen, bercakap persis Elsa, senyum senget seperti Elsa, obses dengan Elsa, dia lebih Elsa dari Elsa sendiri,

Kita yang dewasa ni kena pandai atur minda, budak2 tak apa lah cuai dengan fikiran dia, masih muda sangat kan, sebab itu P.Ramlee ada bagi mesej rahsia dalam filem Nujum Pak Belalang, dia tanya dimana kekuatan Hang Tuah, jawapan pada huruf Ta bukan pada kekuatan fizikal apa semua, jadi dimana letaknya kekuatan pada kita, ada apa huruf O, kalau tiada O dia jadi TAK ( apa pun tak tau, apa pun tak nak belajar, main telan ja info tak betul ) bila ada O dia jadi OTAK ( semua benda kita nak belajar dan kaji, cari info yang betul dan tepat ). Sekian bebelan saya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Life is no joke!  

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 9-10-2019 04:35 AM
Tak ada apa2 pun dengan cerita itu, marketing dia yang buat kita fikir begitu, semua komen2 dari med ...

Nice. Suke bc
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 9-10-2019 04:35 AM
Tak ada apa2 pun dengan cerita itu, marketing dia yang buat kita fikir begitu, semua komen2 dari med ...

Worth my reading sistur..

Bbnu sgt nk terdepres takat tgk citere joker..wat a joke!
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:57 AM | Show all posts
sorry tt..bukan nk merendahkan kesulitan yg tt hadap skrg. depresi ni masalah jiwa..jiwa yg rapuh mudah terkesan dgn gangguan sekeliling. bgimana jiwa itu rapuh? jiwa yg rapuh dari hati yg lemah..hati yg kuat membenteng jiwa dari kecelaruan. lagi2 dgn kehidupan dunia skrg.
firstly make sure your hati is strong/bersih.

bgimana membersihkan hati/menguatkan hati?

im sure tt mesti tau serta jauhi dari benda2 xelok tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:05 AM | Show all posts
Tak la...just  normal feeling..cause we can relate things and interpret based on our experience.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:09 AM | Show all posts
makan pil viagra dik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 10:17 AM | Show all posts
MenteriWanita replied at 9-10-2019 04:35 AM
Tak ada apa2 pun dengan cerita itu, marketing dia yang buat kita fikir begitu, semua komen2 dari med ...

not really

adakah normal untuk seorang yang normal untuk enjoy tengok cerita yang sadistik dan violent?
adakah normal untuk seseorang yang normal ntuk suka dengan tahap depresi seseorang?
normal bagi seseorang untuk tengok cerita dalam masyarakat yang tak normal

kita akan relate ape yang kite tengok, dan tahu pada diri kita sendiri
sekiranya kita tak macam apa kite tengok otomatik saikologi kita akan reject benda tu dan tak selesa langsung dengan benda tu

macam awek yang tak pernah isap aiskrim tapi kene paksa pakwe. rasa tak selesa dan tak seronok
tapi bagi yang pernah, rasa enjoyable dan bahagia

just contoh. nak aiskrim?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 10:20 AM | Show all posts
rospinki replied at 9-10-2019 08:12 AM
Worth my reading sistur..

Bbnu sgt nk terdepres takat tgk citere joker..wat a joke!

sorang lagi tak faham konteks
iols tak depressed tengok cerita depression
tapi i is enjoy tengok cerita yang sangat depressed dan dark

nampak perbezaan?

inb4 orang yang jiwa rapuh tak kan depressed..sebab dorang tak kan biarkan depressed dlm diri dia lama2 dan carik jalan nak lari dari depressed cepat2 walau ape cara sekalipun termasuk suicide

orang depressed adalah orang yang kental. terlalu kental
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 10:21 AM | Show all posts

tak nak. nanti terung iols lak depressed kekerasan
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:24 AM | Show all posts
sebelum time waktu tayang

1mdb dah rated movie nih 9/10

baik punye marketing

so yg dah tgk tu layak ke 9/10 joker nih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 10:25 AM | Show all posts
see..most of them tak pernah alami saat sad and sorrow dgn diri dan sekeliling. komen sorang2 acik kepam pn dah obvious sangat tak faham depression tu hape

syukurlah korang takde dark sad room dalam hati uols
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 10:27 AM | Show all posts
tagas replied at 9-10-2019 10:24 AM
sebelum time waktu tayang

1mdb dah rated movie nih 9/10

i saw it..memang iols pun akan bagi 9/10

this is not marketing. imdb rating dari reviewer adalah trusted..tak de influence dari mana2 company tak macam rotten tomatoes. kalau 99 orang dari 100 cakap bagus, maka bagus la

tak macam tomatoes, rating dari penonton tinggi, tapi rating dari tomatoes sndiri rendah. obviously paid for bias shit
btw im a big marvel fan. tak pernah suke dc product

but this one..i can relate
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:43 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 9-10-2019 10:20 AM
sorang lagi tak faham konteks
iols tak depressed tengok cerita depression
tapi i is enjoy tengok ...

ooo ok..sory salah kotneks. kontekskaros trgt dulu tgk citer urban legend..dan2 rasa nk bunuh org time tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 9-10-2019 10:17 AM
not really

adakah normal untuk seorang yang normal untuk enjoy tengok cerita yang sadistik dan  ...

Keselesaan kita pada sesuatu yang kita tengok, tak ada kena mengena dengan mental illness, keseronokan kita time tengok citer hindustan tak ada kena mengena dengan mental illness, seorang pembunuh, peragut, mahupun penagih dadah kalau tengok shah rukh menari dengan kajol pun happy jua, time scene nanggis dia pun nanggis jua, itu emosi kita, mental tak ada kena mengena,

Abang saya dulu ketua department bahagian bomba, 6 bulan ja kat situ, dia kata peringkat paling ringan orang depress yang team dorang pernah tolong adalah seorang budak lelaki umur 19 tahun makan tahi sendiri macam makan nasi, ini kira ringan tau, boleh bayang tak kategori berat macam mana,

Silap orang zaman now, dia suka dignosis diri sendiri, asal atur barang ikut warna tiba2 mengaku OCD, asal tak boleh tidor malam terus cakap insomnia, semua penyakit yang ada dekat sekeliling kita mostly sakit mental orang sekeliling yang boleh detect, kita tak perasan tau, tiba2 tau2 dah atas bangunan nak terjun ke bawah, lepas diselamatkan masih blur2, otak macam on off,

Kalau TT rasa diri TT depress saya tak boleh kata apa lah, cuma tu lah penonton Joker kalau jumpa ahli psikitrit beramai2 memang mengundang ketawa lah, kita mengadu terkesan dengan filem Joker yang pesakit lain siap ada yang mengaku tetak mak sendiri kemudian dia tak sedar apa dia buat, rasanya semua penonton Joker keluar dari ruangan tu, takut jua kena tetak dengan pesakit depress yang original.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113281s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list