Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
380
View
3
Reply

[Tempatan] Golongan Agama Melatah Pasal Bahasa Inggeris

[Copy link]

Author: black-shirt    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-10-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aku scro insta, golongan agama ini sentap sgt bila Maya Karin tegur psl budak 10 tahun tak tau nak speak english. Allah tak tanya la psl bahasa inggeris la apa.. kenapa sempit sangat pandangan para ustaz kat Malaysia ni?

Kalau mahir bahasa inggeris, boleh sebarkan islam dengan lebih luas lagi. Contoh: Mufti Ismail Menk, Yusuf Islam, Shabir Ally, Mohamed Hijab.

Tak faham aku golongan agama ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
aku dah sbut kat thread sblm ni
yg ustaz ni bkn main marah2... yg komen plak sbut psl cuba baca jawi.. cuba mengaji...

rendah gile mentaliti so called ustaz ni.. mcm mana org nak hormat? bile melenting gitu sah2 ilmu tak hebat mana...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:38 PM | Show all posts
dino replied at 8-10-2019 08:21 PM
aku dah sbut kat thread sblm ni
yg ustaz ni bkn main marah2... yg komen plak sbut psl cuba baca jaw ...

Maaf, jenis ustaz yang jumud mmg macam tu.
Hakikatnya ramai juga ustaz yang ada kat malaysia ni jenis macam tu
Diaorg tak nampak kelebihan bertutur pelbagai bahasa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Bosannyah topik ni. Topik khas utk pendatang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.783174s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list