Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3083
View
56
Reply

[Tempatan] Hadiah tahun baru 2020 dari Pakatoon Harapan

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2019 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Syaitonnirajim
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 08:55 AM | Show all posts
tobby replied at 8-10-2019 05:58 PM
Kos 6% cukai digital ke atas lazada/shopee lagi mahal dari kos penghantaran/shipping. Jilake

sales akan merudum selepas ni..semua bangkraplah jawbnya kat msia ni

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:34 AM | Show all posts
selangor dh takde air free dah. utk pendapatan bawah 3k je rasanya.aku selama ni tk penah bayar bil air sbb kurang kapasiti penggunaan air i e bawah rm5
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 09:44 AM | Show all posts
Eric.n9 replied at 8-10-2019 08:17 PM
Hakikat, kebanyakan orang nak najib turun je sebelum pru-14
Tp najib ni agak degil orangnya.
Anda ...

Part ni aku setuju dgn ko, selain najib, org tak suka kak semah jugak yg menyumbang pd kekalahan bn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 12:15 PM | Show all posts
seri_mawr replied at 8-10-2019 05:40 PM
padan muka siapa yang percaya janji ahli p ...

yg hairan tu Pee H masih berani menabur janji bulan bintang setiap kali PRK walaupun rakyat tahu bergelen2 kencing ditabur utk manifesto PRU14.janji lama x ditunai, tabur pulak janji2 baru.

dan yg terbaru Atok kata PH x pernah janji mansuhkan tol. rakyat yg silap baca manifesto.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by FanTasyCreaTioN at 9-10-2019 03:52 PM
Eric.n9 replied at 8-10-2019 08:17 PM
Hakikat, kebanyakan orang nak najib turun je sebelum pru-14
Tp najib ni agak degil orangnya.
Anda ...

Ko percaya najib bunuh altantuya dan simen kevin morais kan?

Sebab tu ko nak najib turun
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 9-10-2019 09:44 AM
Part ni aku setuju dgn ko, selain najib, org tak suka kak semah jugak yg menyumbang pd kekalahan b ...

Ko benci rosmah sebab terpedaya kununnya rosmah menabung dari kecil untuk beli cincin dan kununnya rosmah owner grab kankankan?

Ada sebab lain ke ko benci rosmah?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:21 PM | Show all posts
tobby replied at 9-10-2019 12:15 PM
yg hairan tu Pee H masih berani menabur janji bulan bintang setiap kali PRK walaupun rakyat tahu b ...

Pee H masih berani tabur janji tu aku tak berapa nak hairan sgt...kebnykan ahli politik mmg lidah bercabang..
yang jadi kehairanan bin kepelikan pada aku......yang masih percaya janji2 baru Pee H ni yang aku hairan dan pelik
mereka takde otak nak fikir atau mmg sejak azali bodoh x leh fikir.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:21 PM | Show all posts
Eric.n9 replied at 8-10-2019 08:41 PM
Ada balas2 komen dengan forumer lain...
Byk lebih favor pada tok mat dan KJ
Klu borak2 dengan bu ...

korang yg undi ph ni mmg suka sembang siapa yg patut lead bn kan? nak survive dlm politik tak blh baik sgt. even tok mat pun kalu naik mesti kena byk putar belit jugak kalau nak survive. nak pilih pemimpin politik yg suci murni, sampai abg jamil mampus pun tak dpt. pilihan terbaik, pilih la yg paling byk blh tlg rakyat. jgn pilih manusia yg pelik2 perangai mcm geng2 haziq tu.

yg mengundi bn hari tu pun bkn semua suka najib & umno/bn tp takde la bodo sampai tergamak nak pangkah ph. sbbnya, tak nak parti yg dap dominan, pro lgbt, penuh dgn mp2 bodoh, tak reti hormat perlembagaan, blablabla. bkn takde yg bgtau pun benda2 yg bakal jadi kalau pangkah ph hari tu tp kena maki kaw2 kan? sekarang dah blh nampak kan?




Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:25 PM | Show all posts
asal bukan najib katanya.

dah mcm marahkan nyamuk, habis kelambu kena bakar. yg tak terlibat pun kena tempias. mmg patut kena maki je sorang2

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 9-10-2019 12:25 PM
asal bukan najib katanya.

dah mcm marahkan nyamuk, habis kelambu kena bakar. yg tak terlibat pun ...

kuat dapat dedak najib ni
dedak gred a ke apa ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Cacai2 ph ni memang buta mata buta hati perut
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 01:00 PM | Show all posts
Knights replied at 9-10-2019 12:49 PM
kuat dapat dedak najib ni
dedak gred a ke apa ni

ni mesti sentap habis ni kalau reply mcm tu. rindu pulak zaman sebelum bn jatuh, geng2 anti govt masa tu sikit2 dedak bila ada yg dok membacking kerajaan najib


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 02:36 PM | Show all posts
penat la nak shopping Lazada lepas ni...  cukai digital lagi mahal dari shipping fee.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:43 PM | Show all posts
eee.. stress nye
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:48 PM | Show all posts
Eric.n9 replied at 8-10-2019 08:17 PM
Hakikat, kebanyakan orang nak najib turun je sebelum pru-14
Tp najib ni agak degil orangnya.
Anda ...

elok gak PH naik jadi kerajaan..
kalo tak org tak tahu macam mana PH buat kerja..
setakat ni sembang jek lebih dari buat kerja
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:49 PM | Show all posts
pumpkingirl replied at 9-10-2019 12:54 PM
Cacai2 ph ni memang buta mata buta hati perut

sama je mana2 pun..dh nama politaik..mmg kotor..
yg lama pun kena kencing..yg baru pun sama..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 9-10-2019 02:48 PM
elok gak PH naik jadi kerajaan..
kalo tak org tak tahu macam mana PH buat kerja..
setakat ni sem ...


Klu tak org x tahu level english mat sabu bila berucap di persidangan antarabangsa.    Fader mader teroris kepala abah dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 9-10-2019 02:48 PM
elok gak PH naik jadi kerajaan..
kalo tak org tak tahu macam mana PH buat kerja..
setakat ni sem ...

Klu tak org x tau menteri2 ph tak kompeten berbekalkan sijil palsu & biodata fake.


10 orang menteri/yb PH guna sijil fake dan fake biodata:

1. LKS - Degree law dari University of London Lim Kit Siang tiba2 dipadamkan dari biodata beliau. Walhal berpuluh2 tahun canang dia lulusan undang2 London.
2. NOBITA - kantoi x pernah ada Chartered Accountant cert
3. Timb Menteri Luar - degree fake Cambridge.
4. MB Perak - tipu biodata, x pernah lulus ijazah luar negara
5. MB Johor - tipu biodata, x pernah ada ijazah perakaunan
6. Mahfuz - fake biodata, graduan Belford University...degree mill kilang cetak sijil
7. Menteri Pertahanan - fake biodata. X pernah lulus UiTM sbgmn biodata yg diberi kpd wartawan & media. Budak SPM jadi defense minister???
8. YB tronoh DAP - master fake dari university Hawaii. Xde degree terus ambil master dari kilang degree.
9. Timb KM Sabah - biodata fake
10. MENTERI PERUMAHAN Zuraidah - tipu dapat degree dari universiti berprestij dari singapura...National University of Spore (NUS).
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by minahrecon at 9-10-2019 06:50 PM

Aku pun bukan suka sgt rosma Tu....serious (maksud Aku biasa2 je)..to slalu Aku pelik org benci die melampau2...PSL.menabung Dr kecik Tu....memula Aku ingt btul la si ros Tu ckap camtu...ghupanya fake news si rafizi yg bergurau katanya...dgn ade Syer kt grab laa...mmg politik Kan isu permata( pastu tukar genius)......mmg celaka bergurau camtu smpai viral Aku percaya......Aku pun tau la n sedo si BN ni mmg Ada yg xguna CTH si nazri Aziz mmg bangkai....ade byk LG.....tp xdela tergamak nak undi pati yg manifesto mmg xbole percaya Lnsung...siaran EPL la, tol hapus la...sbb si fossil dlu yg buat lebuhraya pun letak tol, mimpi la...... Tp xpela sbb Kali Aku ckap kena bg pH menang sbb nak tgk die org memerintah...da xde la guling2 kt jalan....pengundi hantu yg asik die org debut senyap trus.....kalau xselagi Tu la menghasut.........yg penting menteri yg menipu certificate Tu mmg b*b*.....n peluang pekerjaan 1 juta Tu mmg penipuan yg maha dahsyat.......pembohong, penipuuu....puihhh.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101491s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list