Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3082
View
56
Reply

[Tempatan] Hadiah tahun baru 2020 dari Pakatoon Harapan

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-10-2019 04:14 PM | Show all posts |Read mode
diolah dari posting asal DSN...

Selain hadiah ekonomi & bursa malaysia yang semakin merosot, ada dua lagi hadiah PRU menanti Raykat pada 1hb Januari 2020.

1. Hadiah petrol naik selepas diapungkan. Minyak naik harga barang pasti naik kata Rafizi.

2. Cukai digital 6% ke atas semua pembelian dalam talian termasuk Lazada, Shopee dan lain2.  Termasuk juga hiburan digital seperti NETFLIX.

3. Hadiah Tarif Air Naik yang juga dijadualkan berkuatkuasa tahun depan.


Dan jangan lupa, selepas bulan Mei Tahun 2018 raykat sudah pun diberi hadiah kenaikan tarif elektrik 3 kali, cukai soda/gula dan cukai tambahan perjalanan ke luar negara.





Single Polls, Total 70 Users voted
14.29% (10)
85.71% (60)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 05:40 PM | Show all posts


padan muka siapa yang percaya janji ahli politaik...mendapat la....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Apala kerjaan ni. Mcm tak nak menggalakkan rakyat berbelanja la pulak. Shopee lazada bagai pun kena tax eh bahalul
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tobby at 8-10-2019 06:01 PM
Atata replied at 8-10-2019 05:41 PM
Apala kerjaan ni. Mcm tak nak menggalakkan rakyat berbelanja la pulak. Shopee lazada bagai pun kena  ...


Kos 6% cukai digital ke atas lazada/shopee lagi mahal dari kos penghantaran/shipping. Jilake
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Janji najib turun katanya..setelah terpesona dgn hujah piji gemok
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
6 persen mcm kena sst+gst....yg sst tu hidden
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:17 PM | Show all posts
Hakikat, kebanyakan orang nak najib turun je sebelum pru-14
Tp najib ni agak degil orangnya.
Andai kata najib turun, aku rasa pru 14, BN mungkin menang.

Sekarang ni najib gigih nak nonjolkan diri kat mana2.
Maaf aku kata, elok lah bagi pemimpin lain dalam BN untuk naik.

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 8-10-2019 08:34 PM

HARAMJADAHHHHHH.. Aku ni selalu tlg skodeng dan beli barang tok aku mengasuh kat shopee..keluarga Tok ni dpt jimat antara 200-300 sebulan sbb barangan murah kat shopee utk pesakit.. Ni kena tax 6% lagi la naik kos. Tu x kira susu khas.. Susu pun aku dengar nak naik.. Dari kos sebulan 800++ akan naik ke 900++..mmg la bukan duit aku.. Tapi aku kesian kat makcik anak tok ni.

Dan kesian kat keluarga yg sederhana dan rendah terpaksa tanggung kesan kenaikan utk perbelanjaan ahli keluarga yg sakit.

Tak guna sekupang.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 8-10-2019 08:17 PM
Hakikat, kebanyakan orang nak najib turun je sebelum pru-14
Tp najib ni agak degil orangnya.
Anda ...

Pemimpin lain seperti siapa agaknya ye?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:41 PM | Show all posts
willow12 replied at 8-10-2019 08:36 PM
Pemimpin lain seperti siapa agaknya ye?

Ada balas2 komen dengan forumer lain...
Byk lebih favor pada tok mat dan KJ
Klu borak2 dengan budak muda cawangan, diaorg lebih favor pada KJ.
Cuma ramai veteran kata KJ terlampau cepat nak naik.
Leepfrog veteran yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 8-10-2019 08:41 PM
Ada balas2 komen dengan forumer lain...
Byk lebih favor pada tok mat dan KJ
Klu borak2 dengan bu ...

Tapi aku rasa, kalau najib turun pun... Still barisan nasional akan kalah pru14.

The sentiments was, nak menangkan pakatan harapan sbnrnya. Well, wait n see next pru mcmna.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 09:16 PM | Show all posts
willow12 replied at 8-10-2019 08:51 PM
Tapi aku rasa, kalau najib turun pun... Still barisan nasional akan kalah pru14.

The sentiments ...

Firasat ko, next pru nanti mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
pakatoonnn syaitooonnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 8-10-2019 09:58 AM
Kos 6% cukai digital ke atas lazada/shopee lagi mahal dari kos penghantaran/shipping. Jilake

Memang jilakee
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Charge air syabas minimum utk shoplot dah naik yach .. dari rm36/month to rm42/month...so kalau yg byk amek shoplot tu, if ada toilet yg x guna sila la pi syabas utk buat pemotongan sementara



Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9 replied at 8-10-2019 08:41 PM
Ada balas2 komen dengan forumer lain...
Byk lebih favor pada tok mat dan KJ
Klu borak2 dengan bu ...

Aku baik bagi Tok Mat lah, KJ jadi penaung dulu, banyak benda lagi dia kena belajar.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:36 AM | Show all posts
rakyat mahu turun harga pandai2 pula dia kenakan tax. aku selalu beli vitamin dan makanan tambahan online sebab lebih murah.  tax ini menyusahkan sbb aku selalu beli, tak tahulah korang senang hati atau tak dgn tax ini tapi ini tindakan serupa kenakan gst. dah kena sst kenakan pula gst, memang hebat kerajaan ni bantu rakyat..

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 04:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelapa Sawit Jatuh merudum harga Akibat Sial tua kutuk tahun 88 dan 98 dibawa sampai ke tahun 2018
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 04:13 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 9-10-2019 04:05 AM
Kelapa Sawit Jatuh merudum harga Akibat Sial tua kutuk tahun 88 dan 98 dibawa sampai ke tahun 2018

Klu ko ada sawit tolak je la.
Tak berbaloi dah nak tanam.
Satu tan baru dapat berapa?
Upah budak tolak petik/tolak/pungut buat lagi dah berapa.

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 07:50 AM | Show all posts
alhamdulillah...terima kasih penyumbang undi PH...jasa anda dikenang...penat lelah tuan tuan tabur fitnah masa pru14 berbaloi baloi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.021405s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list