Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1241
View
30
Reply

Masalah Besar keluarga melayu kita hari ini............

[Copy link]

Author: menakkautau    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-10-2019 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
"Aku sorang je ke dlm dunia ni yang SANGAT RIMAS bila setiap kali nak jemur baju,ambik satu hanger,yg lain brsepah2 jatuh mengikut..ambik lagi satu,lagi satu pulak jatuh.padahal hanger tu brsusun je elok..takleh kena sentuh sikit mesti berjemaah jatuh..stress woo..lg satu aku pantang tgk hanger atas lantai.serabut mata aku"

Seriously????

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2019 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Dear husband,

"Sorry i marah2 u sejak malam tadi. I benci sangat bila u kentut merata2 macam tu, especially bila i ada kat sebelah u. Sampai i tepis2 tangan u bila u nak pegang pujuk i. Pastu u kentut lagi. And i sentap gila, ternaik suara kat u walaupun i tau perut u memang memulas sejak semalam. I tau u kecik hati tapi i pun kecik hati u kentut-kentutkan i macam tu. Sebab i tak tahan bau tu. I tak sabar nak balik rumah nak minta maaf sebab marah2 over macam tu. Harap2 perut u dah ok tak kentut2 lagi. Or at least lepas ni u boleh lari jauh sikit dari i bila nak kentut."
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2019 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
"Tengahari tadi makan kat luar..kedai makan yang memang biasa kitaorang makan..Meja sebelah tu ada family anaknya tengok Boboi kat hp..kuat juga la.Tapi tak kisahlah tu.Biasalah budak2 kan
Cumaaa...yang aku bengang mak dia tu..awatlah asyik pandang2 aku dgn anak aku sambil makan..aku pakai tudung terbalik kee..dok ralat tgk org jee
Tapi aku buat tak tau pun.Pandang dia balik pun tak..malass"
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Nah menak utk selesaikan masalah hanger ang.. Aku tau ang nak meluahkan perasaan. Ni aku share sbb mana tau ang boleh beli.

Screenshot_20191006_083630_com.shopee.my.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2019 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
"ilmu aku pun sikit, malu dgn budak KAFA"
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-10-2019 08:37 AM
Nah menak utk selesaikan masalah hanger ang.. Aku tau ang nak meluahkan perasaan. Ni aku share sbb m ...

Terimakaseh daun keladi...semoga memberi manfaat pada MamaMima711 kita, in syaa allah...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2019 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
"Motif copy paste?"
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2019 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
"Lepas ni adik aku dah kerja luar.Jauh dari keluarga..Dah la cuti pun dah lain..Susah la nak borak & jumpa2 lagi"
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 6-10-2019 08:44 AM
"Motif copy paste?"

Haha. ..aku senyum je manak. ...yang paste video lagu kat thread luahan tu kategori kopi pes juga..normal ja. ..tapi malas nak bicara lebih. ..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 09:40 AM | Show all posts
moral of da story bersihkan hati

kurangkan toksik

belajar bersabar

saling faham memahami dgn pasangan&

sentiasa berbaik sangka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2019 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 6-10-2019 09:40 AM
moral of da story bersihkan hati

kurangkan toksik

Mengaku diri kurang ilmu dan sepatutnya rasa malu dgn TUHAN(kerana sesungguhnya tidak terkira ilmu yg diturunkan Tuhan utk kita timba,) tapi yg sebaliknya,kita malu  dgn budak KAFA...

Now you tell me, inikah jenis masyarakat keluarga yg kita ada hari ini???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 6-10-2019 09:20 AM
Haha. ..aku senyum je manak. ...yang paste video lagu kat thread luahan tu kategori kopi pes juga. ...

Org lain copypaste pun boleh jadi isu dan masalah besar bagi jenis melayu macam nee kan???

Otak pun macam cement kat construction sites.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 6-10-2019 09:53 AM
Org lain copypaste pun boleh jadi isu dan masalah besar bagi jenis melayu macam nee kan???

Otak ...

Masalah hati. ...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 10:05 AM | Show all posts
Edited by tagas at 6-10-2019 10:06 AM
menakkautau replied at 6-10-2019 09:51 AM
Mengaku diri kurang ilmu dan sepatutnya rasa malu dgn TUHAN(kerana sesungguhnya tidak terkira ilmu ...

tu penting nye ilmu fardu ain & fardu kifayah

dua2 perlu di celik & di cerdik kan secara seiring


tak guna kalo solat cukup 5 waktu kalo masih punye tebiat pengotor

buang sampah merata parking sesuka hati tak guna otak nyusahkan org


tak guna sikap suka menderma & bersedekah tp liat nak byr zakat


Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 12:25 PM | Show all posts
membesar-besarkan perkara yang remeh tapi meringan-ringankan perkara yang penting

mencari salah orang lain tapi tak muhasabah diri sendiri

cenderung melihat sisi kelemahan tapi mengenepikan perkara baik yang ada di depan mata

gemar menyibuk hal orang walhal masalah sendiri pun belum selesai.....


Selagi kita bercakap tentang manusia.. takkan habisnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 6-10-2019 10:05 AM
tu penting nye ilmu fardu ain & fardu kifayah

dua2 perlu di celik & di cerdik kan secara seirin ...

Zakat  nak kena cukup haul kan???tapi setakat sedekah..50sen dari seringgit pun dah kira sedekah kan???

Manak bagi contoh...pengemis itu masukkan 50 sen kedalam tabung semejid...bila ditanya...pakcik kenapa bersedekah pada masjid???

Jawapnya...org susah macam pakcik takkan tak boleh nak bersedekah...walaupun pakcik tak da kewajipan berzakat kerana keadaan pakcik....

How ah???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2019 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 6-10-2019 09:59 AM
Masalah hati. ...hehe

Wah, hang pun nak jadik ummi gendasukasuka kah nor???dah nak masuk gear tasawuff pulak dah???



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2019 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
dahlamadah.. replied at 6-10-2019 12:25 PM
membesar-besarkan perkara yang remeh tapi meringan-ringankan perkara yang penting

mencari salah o ...

Wah deep....deep.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 09:58 AM | Show all posts
menakkautau replied at 7-10-2019 12:42 AM
Zakat  nak kena cukup haul kan???tapi setakat sedekah..50sen dari seringgit pun dah kira sedekah k ...

apa yg how nya

sedekah tu lah antara saham nya di akhirat nnti mana taw
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 7-10-2019 09:58 AM
apa yg how nya

sedekah tu lah antara saham nya di akhirat nnti mana taw

So takda istilah liat bayar zakat utk golongan seperti ini kan???

The moral of the story is....dari sedikit yg kamu perolehi sedekah pada yg lain walaupun you sendirinadalah seorang peminta sedekah, walaupun zakat itu tidak lagi jadi satunkewajipan buat diri kamu.....ye kan??

Bak kata anak buah manak yg sorang tuh....walau sedikit dari apa yg kita dapat itu, ada bahagian org lain didalamnya.....

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116126s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list