Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
631
View
6
Reply

Red flag untuk kenal siapa ular

[Copy link]

Author: julielapadite       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-10-2019 03:40 PM | Show all posts |Read mode
di petang yang syahdu dan hujan ini tiba-tiba iols dapat message tentang seorang kawan baikkk masa lalu... teringat waktu bermulanya perkenalan. manis orangnya, lembut berkata-kata, selalu ambil tahu pasal i, dan selalu share cerita-cerita mcm mana dia selalu jadi mangsa... orang tu buat dia, orang ni buat dia, sedangkan dia tak bersalah pun, dan dia tak tahu pun apa salah dia... dia bersabar je dengan gelagat orang itu ini buat macam-macam kat dia dan dia maafkan...

PLOT TWIST, biacth.

aku dah kene. hati-hati la dengan org yg selalu mengadu citer dia je yang baik, forgiving, dan still care pasal org2 yg zalimi dia tu. pleaaaseee... nak dijadikan citer, aku difitnah sampai org meluat dgn aku. dan of course la org percaya sama ini perempuan sbb dia lemah lembut, mulut manis, ustazah pulak tu, fb post semua positive messages, gitchu.

so what are some red flag of a person yang chuols rasa patut avoid at all costs.

silakan share........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy senang sajork..bila hati rasa x suka.. Maaf good bye..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
maafkan and act normal, end it. No bad talks what so ever.. and continue living life best as we can.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang yang selalu cerita dia nasib malang sentiasa ni tak blh pakai... apa jahat sangat ka semua orang yang ada di sekeliling anda? Takkan takda langsung org yg baik? Something wrong somewhere dengan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 01:30 AM | Show all posts
Betul lah apa yang aku rasa selama ini, lelaki kalau bergaduh kasar dan selalunya habis situ je tapi perempuan kalau bergaduh halus je permainan dia tapi pergi dia kaudu. Sebab tu dalam chess King boleh gerak setapak je sebab King selalunya berfikir sebelum bertindak tak seperti Queen. Queen belum apa apa dah melangkah separuh board. Hahaha, penangan seorang wanita.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 08:49 AM | Show all posts
Veneer replied at 12-11-2019 05:30 PM
Betul lah apa yang aku rasa selama ini, lelaki kalau bergaduh kasar dan selalunya habis situ je tapi ...

Setuju jugak. Tapi ada jgk perempuan yg berfikir lebih kurang sama mcm lelaki. Usually jenis yg independant and avoid conflicts
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 01:53 PM | Show all posts
dari sikap dia yg suka bercerita pasal buruk orang tu dah boleh baca..

kalau dia bercerita ngan kita pasal orang lain, sah2 la dia boleh cerita pasal kita kat orang lain kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088394s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list