Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
658
View
29
Reply

LAMAN SESAWANG BERFAEDAH

[Copy link]

Author: GuaSayangMelaka       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-10-2019 07:37 AM | Show all posts |Read mode
     Good morning all internet users and forumers.Since i knew internet ( age of dial-up /IRC  ) ,make my life better and
my jobs as an author and businessman easier and faster.Also lot of entertainment and tools...




1.WIKIPEDIA

Sejak aku kenal Wikiepdia,setiap hari aku akan masuk.Apa sahaja berkaitan sejarah,artis,politik sehingga tips memasak pun ada hahaha...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 07:42 AM | Show all posts
2.DOWNLOAD YOUTUBE FASTER





Selain Wikipedia yang aku ADDICTED,Youtube adalah kedua .

Bila ada video best mcm lagu,kartun ,movie DLL dlm YOUTUBE dan nak muat-turun,aku gunakan laman web ni sbb pantas ....

Namun jika internet zaman dial UP ,memang menangis la ...

( Thn lps aku smpi airport Seoul dan on fone ..Free Wifi 10 Mpbs kelajuan dan hotel aku inap di Itaewon 100 MPbs )

Malaysia mungkin tunggu 2099 ..................



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 07:46 AM | Show all posts
3.WEB WHATSAPP




Tidaklah hairanlah Mark Zukangberg bilionaire sanggup beli Whatsapp ..sbb dia tahu Whatsapp mmg akan menjadi aplikasi penduduk dunia yg
gunakan internet.

dengan scan sahaja,boleh pindahkan mcm2 fail ke komputer dr telefon bukan Nokia 3310 ...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:01 AM | Show all posts
4.Live TV

Ada juta2 laman web TV ...tp banyak dh kena hack dan tutup sebab complaint from stesyen Tv swasta seluruh dunia


livestation.com yang aku suka tonton berita pun dah lama ghaib ........



Dulu aku suka Sopcast softwares sbb byk channel best2 luar negara termasuk HBO DLL ...

tp skrg Sopcast pun selalu henggggggggggggg....

Selamat menonton!




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:08 AM | Show all posts
5.CNET

Laman ini mempunyai jutaan perisian sama ada freeware atau bayauware hahahaha...



byk juga bayauware download sbb trial seminggu atau sebulan....

jadi download,guna,uninstall,install balik huhu...............
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:14 AM | Show all posts
6.Proxysite








Bagi penggemar laman web HARAMJADAH dan sukar dibuka,proxy banyak membantu ...

Aku ingat dulu laman 2 spt repair kereta ,cara buat  ubat pun kena blocked FBI ....

Aku pn x paham ....

Sape2 x paham berkenaan proxy ni ,sila masuk web

https://en.wikipedia.org/wiki/Proxy_server
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:18 AM | Show all posts
7.Dailymotion



Video dan movie2 dlm web ni lbh baik dan panas berbanding Youtube wlupn web ini tak terkenal dan ramai pelayar  berbanding Youtube....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:22 AM | Show all posts
8.WikiHOW




Kepada peminat DIY dan pelbagai tips,laman web ini memberi banyak guide ....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:28 AM | Show all posts
9.E-Sentral






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:30 AM | Show all posts
10.Lowyat



Selain Cari,aku juga biasa lepak Lowyat ....

sbb sana depa guna BI ..jadi blh tmbh2 ilmu dlm B.I


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:36 AM | Show all posts
   




Jutaan laman web telah disekat wlupun laman web tersebut tidak akan memiskinkan FBI namun sebab mahu menjadikan Yahudi bangsa
PALING KAYA DI DUNIA ....


( Contoh gambau2 di atas )



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:38 AM | Show all posts
Manakala dalam Malaysia


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:40 AM | Show all posts
  



Setiap negara mempunyai UNDANG2 tersendiri ................

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:42 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:44 AM | Show all posts
11.www



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:26 PM | Show all posts
11.SNAPFILES



Selain cnet tempat memuatturun mcm2 perisian ,snapfiles pun banyak freeware dan bayauwares

nmn hati2 sbb byk jg perisian mengandungi malwares dan virues ...

Jk nk dwnload,tgk review n jumlah download.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:31 PM | Show all posts
12.Softonic.com



Laman web ni juga utk pelbagai perisian ....




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:35 PM | Show all posts
13.keepas.info








inilah sofwares terbaik untuk simpan password DLL

https://keepass.info/

Ianya PERCUMA !

hacker skrg semkin bijak dgn godam password yg disimpan dlm notepad,word DLL .

jadi gunalah keepas utk keselamatan ...

Aku kagum dgn pembina keepas sbb bina perisian freeware!





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:43 PM | Show all posts
14.converter online








https://www.freepdfconvert.com/

convert what any files FREE.............

https://www.freepdfconvert.com/

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-10-2019 08:48 PM | Show all posts
15.PDFDRIVE.COM



Mereka yang suka membaca pasti suka laman sesawang ini .....

https://www.pdfdrive.com/
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092349s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list