Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6310
View
116
Reply

"Di Akhirat Tak Ditanya Pun Nama Setiap Anggota Kumpulan Yang Anda Taasubkan"- Alif Satar

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-10-2019 11:15 AM | Show all posts |Read mode
Minggu lepas, heboh betul dengan kisah kumpulan Korea BTS memenangi Anugerah Artis Korea Popular sehinggalah kes ARMY yang menghentam Alif Satar kerana kononnya, dia salah memberi fakta mengenai jumlah anggota kumpulan itu pada pentas Big Stage 2019 selepas persembahan Hanbyul.


Walau bagaimanapun, Alif yang merupakan antara pengacara pelapis masa kini yang disukai ramai kerana kepetahannya, tidak mudah melatah dan ambil serius mengenai kritikan peminat BTS itu.


Cumanya dia berpesan agar tidak terlalu taasub apabila meminati mana-mana artis.



Kredit foto: Instagram




"Instagram tak sepatutnya menjadi tempat yang terlalu serius. Saya faham bagaimana rasanya meminati seseorang artis kerana saya sendiri pun peminat fanatik Datuk Seri Siti Nurhaliza.

"Tapi, dalam pada kita meminati seseorang artis atau kumpulan seperti BTS ini, janganlah sampai berlaku pergaduhan. Jangan jadi terlalu sensitif dan taasub," katanya kepada Harian Metro.



Dia juga menjelaskan bahawa situasi itu baginya sangat lucu dan menjadi hiburan kepadanya.


"Bagi saya secara peribadi, apa yang berlaku itu sangat kelakar. Ada yang menghentam dan ada juga 'army' menyokong saya kerana mereka tahu, saya tak sebut benda salah pun," katanya.





Kredit foto: Blog





Alif Satar juga telah meninggalkan kata-kata berunsur semangat yang 'pedas' kepada peminat yang terlampau fanatik dengan artis kegemaran mereka itu.



"Tak perlu terlalu taasub dengan artis. Nanti di akhirat, takkan ditanya pun nama setiap anggota kumpulan yang anda taasubkan itu," tambahnya.


Tak salah langsung kalau nak minat artis, tapi biarlah bersederhana dan waras. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntahnya.. Tak payah taksub sgt
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Wwwwiiiiiiinnnnnnn Tapi adalah jawapan army tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul tu...nak minat tak salah.Ni over sangat
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Army bodoh BTS ni sama ja konsep taksub depa macam pentaksub jah ronsen. Ada jer la jawapan depa tu karang demi nak justify sifat taksub tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 12:15 PM | Show all posts
ak pun tak paham mcm mana org boleh taksub dgn artis. ak setakat dengar lagu 2-3 kali lepastu lupa p dah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 12:15 PM | Show all posts
ape yang acik kepam BTS naik pentas terhegeh2 menari tu nak jawab ehhhh???
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
para army bodoh matematik mesti cakap alif main 'agama card'

salah satu sebab yg put me off of segala kpop kdrama n ksegala adalah fans meker..... serious la, heran tengok mereka2 ni

semoga segala musim/trend kpop ni habis la cepat... hati runsing tengok manusia2 plastik berwajah jambu
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 12:24 PM | Show all posts
fanatik level obses
jenis apa2 jadi dekat grup tu effect kehidupan secara menyeluruh

ujung2 dah tua besok malu sendiri (kot la sedar.. kalau tak sedar naik stage pakai suo sendat)
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
X tau pun bts tu apa. Rupanya kmpln kpop.
X minat sbnrnya segala pop2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Burnnnnn..bagus alif!
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 01:00 PM | Show all posts
deathacker replied at 4-10-2019 12:35 PM
X tau pun bts tu apa. Rupanya kmpln kpop.
X minat sbnrnya segala pop2 ni.

ais krim pop mesti minat kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bts who are yus..tp alif satar pun sama jah di akhirat elohim cashkan kau juga diatas maksiat so..satu kandang jah dgn bts di neraka.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 01:22 PM | Show all posts
geli jenis yang over-fanatic. relax suda...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Win Aliff..
X sabar nk tunggu Army jwb apa plk..
Ke dh burn terus...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Nengok gambar bts tu, apesal sepesen je muka diorang? Copy paste templet plastic surgery ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 01:52 PM | Show all posts
betul tu Alif
sekali dgn pentaksub artis kat Malaya pun
begaduh2 dr mula aku join Cari
smpai la tak sudah2 lagi memback up artis pojaan
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 01:52 PM | Show all posts
ARMY?
baik korang yang konon2 army ni p masuk askar betul2
BTS tu bukan kenal korang pom
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 02:47 PM | Show all posts
over sgt la army2 ni....

entah apa2...
tak faham aku....
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 03:22 PM | Show all posts
tim alif sattar...

k bai.....


rgds,
kiyudi - anti kpop forever
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.133592s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list