Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1655
View
32
Reply

Apa nak buat dengan office-mate yang suka mengarah?

[Copy link]

Author: julielapadite       Show all posts   Read mode

Post time 5-10-2019 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku sedang melalui situasi yg hampir sama. Bila org dah paham perangai dia.. Satu organisasi dah pulaukan dia. Aku rasa skrg ni dia sedang mengalami zaman sukar. Padan muka bongkak sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 02:17 PM | Show all posts
julielapadite replied at 4-10-2019 06:18 AM
thank you.... tapi dia ni kan spesies hamjad gile she acted like
"eih? did i do that?"
"oh reall ...

Masa dia suruh buat benda tu guna verbal ke whatsapp? Kalau whatsapp, boleh jadi bukti. Kemukakan bukti pasal budak tu dkt boss's boss. Kalau u dapat sokongan dorang, tak payah takut dah. Buat muka i don't give a fuck. Nanti kalau boss u taknak cooperate dalam projek korang, u direct email boss besar and cc ke boss u.

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 09:37 AM | Show all posts
ignore her
act like she is nothing but sampah
lalat

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 02:09 PM | Show all posts
ni haaaa kat opis ni pun ada sorang ...kemain aku aku sambil tunjuk tangan..takpe takpe ko baru keje sini 4 bulan kot, skrg ramai lah kawan...esok2 sape jerr sanggup kawan dgn dia.
aku harap awal thn depan aku dpt keje lain
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-10-2019 01:11 AM
maaf cakap, biasa boss berat sebelah ni sebab :

> talian darah ( sedara mara kaum kerabat)

Option no 2 tu penah jadi kat ofis keje lama dulu. Anak emas habis tapi once pakcik budak tu dh pencen mmg di whoareyouss je budak tu sampai dia resign sendiri.... HR pun mcm taik bermuka2 jadi talam babi...

Tapi ada juga yg keje bagus walau guna cable paksa gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
First thing first TT, jangan pernah mengalah dengan orang yang macam ni, TT kena menang, dia agresif TT kena lebih agresif, dia hamjad TT kena lebih hamjad, dia tiaw TT, TT tiaw dia balik, tiada alasan untuk TT membenarkan dia membuli TT,

Kalau dia dah kena buku dengan ruas sampai kesudah dia tak akan berani buat TT lagi, dia berani sebab boss bekap, kalau tak ada yang bekap dia pun tak berani buat, TT tak perlu bekap siapa2, fight 1 by 1 dgn dia, ingat TT dia musuh, sejenis menyusahkan dan menghalang kejayaan TT,kalau kata musuh, seinci pun tak layak dikasi chance, kena cari cara, kena hapuskan dia sampai dia resign.

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
julielapadite replied at 4-10-2019 06:18 AM
thank you.... tapi dia ni kan spesies hamjad gile she acted like
"eih? did i do that?"
"oh reall ...

Orang macam ni patut disantau,dibomoh2kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2019 08:01 AM | Show all posts
MenteriWanita replied at 19-10-2019 01:14 AM
First thing first TT, jangan pernah mengalah dengan orang yang macam ni, TT kena menang, dia agresif ...

i love you!

rasa nak print & tampal buat jadi kata semangat. tq YB!
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
julielapadite replied at 19-10-2019 08:01 AM
i love you!

rasa nak print & tampal buat jadi kata semangat. tq YB!

Sama2
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2019 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Just treat them the same how they treat you. So if they need you to complete task. Just ignore n buat tahi back. Although u complete task perfectly kpi u still not good. Tiada gunanya perform pun. Tapi janganlah sampai tak buat kerja lansung. Deliver own task gitewww.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2019 07:54 PM | Show all posts
akak ada dpt perangai camni... tp jenis yg takde kerja

kisahnya kt tempat akak keje ni its a glc... akak baru je joined and a bit shocked dgn situationnya, pasal before this akak kt MNC...

so tiap head or VP ada assistant masing2, which takat tlg buat surat, book bilik meeeting, ensure kopi teh segala cukup, tu je keje dia, which is membazir ... tp nak buat camne zaman malaysia kecap kemajuan dulu awal 90-an mmg time tu glc ni galak amik staf tak ingat dunia, dan kesannya dirasai sampai skrg ni...

sorg makcik ni assistant, assist bhgn project, and she's reporting to head dia la, tp yg akak perhatikan tiap pagi sampai office keje dia duk surf internet, pastu cukup masa dia ilang. tak tau gi mana... tiba satu ketika tu dia duk push2 akak suh bagi list of staff under my control, tp dia say verbally.. mula tu dia cakap la ceo nak. pastu akak bagi la list dia mintak... pastu gatal lak mintak designation staff bagai... last2 akak bengang suh dia drop email kat akak

yg kelakarnya ptg tu gak dia email. tp dia cc kpd semua geng2 assistant dia, bukan cc kpd bos [astu akak reply la email dia tp cc kpd bos akak je, pastu dia reply balik kpd semua assistant dia

kes nya suka arah2 org tak tentu pasal, lagi2 akak yg baru joined ni... ujung2 tiap kali akak jumpa dia mmg akak tak senyum pun, pasal perabis beras je hired this kind of people... and she's been with the company more than 10 years as assistant, yg dah bnyak kali dia transfer sana sini kt semua dept sampai current bos dia pun cam umpamakan dia pun... now akak buat toya je time selisih dia and selidik punya selidik, dia mmg cctv ceo kami....

tiap kali dia arah2 awak, make sure suh dia email, ada black and white, be nice to ur boss.. pastikan kerja on ur side siap.. time2 tgh lunch tu, sembang2 la ngan bos cerita situasi you.... one thing, keraskan hati, jgn layan org camni.. jumpa bila perlu je... org yg suka arah2 ni dia takde pun value added skills dlm diri dia, which is tak layak utk di respect pun..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:32 PM | Show all posts
dia skendel ngan bos kot? haha.. opis aku dulu ade sekor camni. tido ngan bos tak sunat siap dibagi kereta, kondo, vacay. setiap bulan ade je yang resign/cabut. harap2 melingkup la kompeni puaka tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:39 PM | Show all posts
Tak sangka pulak today facing benda ni. Tapi bukan pada i pada staff I yg bertitle office boy yang kerjanya as driver antar invoices and miscellaneous task yg lain. Dia mengadu kat I ..how nak deal dgn Hq team yg suka mengarah...kereta beliau tu dah mcm kereta company dah....angkut simen sampai 8 kampit, ni tong oxygen pulak.

So sbb i rasa kesian i masuk campurla sbb i tegurla budak yg arah ni ...tapi x terima and diback up oleh HQ hr disana.

Hmmm malas tul nak deal dgn melayu yang  bossy and ingat bagus sgt ni. I pulak kalau mood swing mmg ayat boleh tahan...

awak ingat ni kereta prebet sapu ke dik, mendakla kereta budak tu. Sila guna IQ sikit and arrange la transport itu pun nak ajar ke. Yg boring i benci betul tgk org yg suka menindas org lain ni..



Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076374s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list