CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: jolin901

Free unlimited internet?

  [Copy link]
Post time 15-10-2019 07:04 PM | Show all posts
trunks replied at 3-10-2019 05:28 PM
saya baru tanya kawan student lagi dan dia guna
umobile 30rm sebulan..dia katalah unlimited quota
...

Aq skrg pun sedang pakai plan Gx30 ni, sgt berbaloi... Dulu pakai digi punya mahal lagi x ade offer unlimited data
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-10-2019 07:08 PM | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 5-10-2019 08:49 AM
masalah Umobile ni coverage lemau ...

kawasan town OK la ...

Pindahlah ke luar bandar, kalau kampong x ade line
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 11:04 AM | Show all posts
yumentos replied at 14-10-2019 10:52 PM
ultra pass? pelan celcom baru ke? tak pernah dengar pun

Ya, saya dapat tahu pelan dari sini.
https://www.malaysianwireless.com/2019/05/xpax-ultra-hour-pass-unlimited-internet/
Ini pelan yang bagus untuk kami dapat unlimited internet, saya guna ini sebab line dia smooth dan kualiti baik. Pakej dia pun banyak pilihan, ambil pakej boleh dapat basic data dan internet tambahan yang unlimited.



Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 11:08 AM | Show all posts
yumentos replied at 15-10-2019 03:17 PM
murah sangat guna yang rm 10 pun dah boleh dapat unlimited data cuma add on seringgit lagi

Seringgit untuk satu jam, bagi saya lebih baik ambil rm 2 untuk 3 jam~
tengok video semua tak ada masalah, sebab network dia kualiti bagus dan stabil, tak payah risau masalah delay atau line lembap.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 11:06 PM | Show all posts
Tarmizi90 replied at 16-10-2019 11:08 AM
Seringgit untuk satu jam, bagi saya lebih baik ambil rm 2 untuk 3 jam~
tengok video semua tak ada ...

prepaid kan flexible, ikut kita nak subscribe berapa banyak pun. untungla pakai celcom ultra pass
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:44 PM | Show all posts
sssmtsss replied at 15-10-2019 07:04 PM
Aq skrg pun sedang pakai plan Gx30 ni, sgt berbaloi... Dulu pakai digi punya mahal lagi x ade offe ...

pernah try celcom? mesti terkejut sebab line lagi better dari umobile
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 10:45 PM | Show all posts
sssmtsss replied at 15-10-2019 07:08 PM
Pindahlah ke luar bandar, kalau kampong x ade line

aikk luar bandar dengan kampung sama la? baik tukar telco daripada pindah pindah ingat senang ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 11:19 PM | Show all posts
yumentos replied at 17-10-2019 10:45 PM
aikk luar bandar dengan kampung sama la? baik tukar telco daripada pindah pindah ingat senang ke

telco apa yang ok yang ada coverage luas ek. aku skrg pakai umobile tapi asyik line E
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-10-2019 10:51 AM | Show all posts
yumentos replied at 15-10-2019 03:17 PM
murah sangat guna yang rm 10 pun dah boleh dapat unlimited data cuma add on seringgit lagi

yang tu pakej untuk seminggu lah, kalau nak sebulan kena rm 30, tapi benefir unlimited internet memang bagus. Selain daripada 1 jam free setiap hari, boleh top up lagi untuk dapat extra hour.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 10:55 AM | Show all posts
ladygoosebump replied at 18-10-2019 11:19 PM
telco apa yang ok yang ada coverage luas ek. aku skrg pakai umobile tapi asyik line E

kawasan saya celcom yang kuat, biasa coverage dia luas, mungkin tempat kamu juga strong dengan celcom network. Boleh cuba dulu tengok hasil dia macam mana, kalau bagus boleh terus guna lah. Biasa saya subscribe pelan dia dari celcom life apps, macam ultra pass pakej juga beli dari sana.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 10:27 PM | Show all posts
yumentos replied at 17-10-2019 10:44 PM
pernah try celcom? mesti terkejut sebab line lagi better dari umobile

area aq mmg x ade coverage celcom, so mmg x pakai fikir nak tukar
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 10:31 PM | Show all posts
yumentos replied at 17-10-2019 10:45 PM
aikk luar bandar dengan kampung sama la? baik tukar telco daripada pindah pindah ingat senang ke

coverage semua telco kat luar bandar kurang sampai aq blh menangisbagi aq pindah ke bandar mudah sikit
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 10:48 PM | Show all posts
Miakhalifa replied at 15-10-2019 07:01 PM
Aishey, kayanya ko, guna 2...knp x pilih satu unlimited data plan dah cukup?

jarang nak tgk skrg ade org lagi beli 2 package mobile data, gaji dia tentu tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 10:56 PM | Show all posts
sssmtsss replied at 19-10-2019 10:31 PM
coverage semua telco kat luar bandar kurang sampai aq blh menangisbagi aq pindah ke bandar mudah s ...

pakai celcom relax je pergi memana sebab semua tempat ada line, even dalam hutan
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 10:58 PM | Show all posts
ladygoosebump replied at 18-10-2019 11:19 PM
telco apa yang ok yang ada coverage luas ek. aku skrg pakai umobile tapi asyik line E

celcom lah boss, umobile memang. even line 4g pun macam line 3g
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 11:03 PM | Show all posts
eaglep replied at 19-10-2019 10:48 PM
jarang nak tgk skrg ade org lagi beli 2 package mobile data, gaji dia tentu tinggi

guna 2 package mobile data aq pernah jumpa, 3 punya blm jumpa lagi, sbb fon hanya blh letak 2 sim card
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-10-2019 10:41 PM | Show all posts
waciko replied at 19-10-2019 10:58 PM
celcom lah boss, umobile memang. even line 4g pun macam line 3g

aah celcom bagus la lagi lagi pelan ultra pass prepaid tu. ramai pakai sebab murah
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 03:04 PM | Show all posts


skang pakai ini saja, backbone CELCOM, rm48 sebulan...
free call to all network...black list pon bole
prepaid pakai buang...
data 10gb sebulan, socmed semua free...
nak tambah lagi data 10GB pon rm10 je...
so far, xde lagi la tawaran data pakej termurah dan line power mcm ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2022 01:08 AM | Show all posts
Tried to pay for this serivces as the free one has less speed. So, plz avoid from them.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 02:21 PM | Show all posts
so far aku guna DIGI sebab skrang selain network dia stabil, harga pun murah lagi lah.
dari guna yg murah tapi line pun hauk kan.. skrang DIGI pun ade plan sekali insurance ek?
ada info anyone?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 04:52 PM GMT+8 , Processed in 0.114569 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list