CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 10081|Reply: 41

Free unlimited internet?

  [Copy link]
Post time 3-10-2019 03:57 PM | Show all posts |Read mode
Sekarang ni tiga telco tengah berperang. Digi dengan internet cili padi, umobile dengan pelan GX12, dan Celcom XPAX dengan ultra pass. Korang rasa mana satu yang paling berbaloi?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-10-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Postpaid i pakai digi unlimted. Tgok movie tanpa ragu-ragu data habis

Prepaid i pakai maxis. Unlimted social. Tp i pilih yang fb, ig, twitter etc tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku guna celcom gold plus.. Dpt utube/netflix/iflix sebulan 100GB, lifetime utube/netflix 1000GB...free weekend 5GB setiap minggu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:28 PM | Show all posts
saya baru tanya kawan student lagi dan dia guna
umobile 30rm sebulan..dia katalah unlimited quota
dia tengok netflix 24 jam tak habis quota.cuma call
kena bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 08:48 AM | Show all posts
guna onexox 28 bulan xyah top up  pi masjid freewifi
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 08:49 AM | Show all posts
trunks replied at 3-10-2019 09:28 AM
saya baru tanya kawan student lagi dan dia guna
umobile 30rm sebulan..dia katalah unlimited quota
...

masalah Umobile ni coverage lemau ...

kawasan town OK la ...

masuk je kampung line pun ilang .............
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai Unifi untuk staff gomen. Rm58 unlimited segala mala
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 01:48 PM | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 5-10-2019 08:49 AM
masalah Umobile ni coverage lemau ...

kawasan town OK la ...

betul sangat tu haha
tak payah kampung sangat,kat bandar kecil pun line hilang
tapi,iyela kan yang mana cuma guna untuk kegunaan
macam tengok netflix kat satu kawasan bandar,kalau
bar dia penuh,boleh sangatlah guna sebab murah hehe
boleh tengok movies 24 jam..bolehlah dari tak ada
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2019 08:18 PM | Show all posts
trunks replied at 5-10-2019 05:48 AM
betul sangat tu haha
tak payah kampung sangat,kat bandar kecil pun line hilang
tapi,iyela kan ya ...

Cuma aku respect Umobile,PR ia bagus.Tweet pun dijawab.PM FB pn berjawab.
Kalau Astreuk,kdg2 3 hari 3 malam baghu jawab..call pula tekan 1 tekan 2 tekan punya tekan hilang dr radar ...


Thn lps aku kat Korea buang wang 2 minggu,full bar semua tempat.Onexox dead...

6 daerah aku merayau backpeker sorang2 ....

FREE Wifi bersepah2 hatta 7E dan pasaraya..Free Wifi 10Mpbs ...

hotel jgn cakap la ...sampai pening SpeedTest naik mencanak

Skrg plan RM12 seminggu Umobile call unlimited  dan internet unlimited mmg giler kentang


Prepaid kualiti POSTPAID...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 08:49 PM | Show all posts
GuaSayangMelaka replied at 5-10-2019 08:18 PM
Cuma aku respect Umobile,PR ia bagus.Tweet pun dijawab.PM FB pn berjawab.
Kalau Astreuk,kdg2 3 ha ...

astro ke? nyampahnya saya dengan astro.buang duit saja melanggan hehe

sekarang prepaid pun sebagus dah postpaid..kalau ada pilihan guna preapaid

tak la rimas dengan bill bukan2..ada kes saya dan potong line celcom dah setahun

masih datang bil lagi,,penat layan ..

telco sekarang macam tengah figh siapa nak bagi terbaik
murah unlimited kot, itu bagus juga untuk pelanggan
macam kita hehe

internet unlimited mmg giler kentang
awak guna internet unlimited untuk download movies ke ?hehe,kadang kan sampai  kita tak tau
nak buat apa pula bila dah tak ada limit ni..
masa dulu quota 1gb 2 gb,kemain kita nak
download macam2
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 09:17 PM | Show all posts
trunks replied at 5-10-2019 12:49 PM
astro ke? nyampahnya saya dengan astro.buang duit saja melanggan hehe

sekarang prepaid pun seba ...

donload mcm2 smpi kena pasnag extra HDD

Kat Korea download movie blueray 15 minit je ...

zaman torrent dulu,aku ingat 3 hari komputer Win 98 aku ON sampai kena buka CPU bagi sejuk ...................



RAM 32 ...ada sekali rosak RAM,1 lowyat aku tawaf cari hahahaha

"U masih guna RAM 32 ? "

kata Sepet tu hahahaha....

RM150 bro.....

masa tu Win XP baru keluar ....


Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:48 PM | Show all posts
trunks replied at 3-10-2019 05:28 PM
saya baru tanya kawan student lagi dan dia guna
umobile 30rm sebulan..dia katalah unlimited quota
...

dia punya line di kawasan saya tak stabil, mula-mula ok lah, lepas 10 hari sudah ada masalah. Lepas saya cuba pakai ultra pass dari xpax, line dia baru kuat dan smooth, harga pun murah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:55 PM | Show all posts
Tarmizi90 replied at 14-10-2019 08:48 PM
dia punya line di kawasan saya tak stabil, mula-mula ok lah, lepas 10 hari sudah ada masalah. Lepa ...

celcom memang kuat line dia.
yang ini ke?

https://www.celcom.com.my/personal/prepaid/plans/internet-plans

tapi,bukan macam unlimited semua perkara kan?
tapi,ikut corak penggunaan kita juga,kalau
yang ini sudah cukup untuk awak, lagi bagus
wah bestlah dapat guna murah hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:47 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-10-2019 05:19 PM
Aku guna celcom gold plus.. Dpt utube/netflix/iflix sebulan 100GB, lifetime utube/netflix 1000GB...f ...

wow banyak duit leh la pakai celcom gold plus. aku yg takde duit ni nak pakai apo
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
yumentos replied at 14-10-2019 10:47 PM
wow banyak duit leh la pakai celcom gold plus. aku yg takde duit ni nak pakai apo

Mana ada..aku buat kira2 lagi jimat dari prepaid.. Tu pejam mata byr juga kat celcom... Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:52 PM | Show all posts
Edited by yumentos at 16-10-2019 05:33 PM
Tarmizi90 replied at 14-10-2019 08:48 PM
dia punya line di kawasan saya tak stabil, mula-mula ok lah, lepas 10 hari sudah ada masalah. Lepa ...

ultra pass? saya tengok iklan dekat FB haritu plan dia banyak. Macam menarik je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-10-2019 03:15 PM | Show all posts
sarah82 replied at 14-10-2019 10:50 PM
Mana ada..aku buat kira2 lagi jimat dari prepaid.. Tu pejam mata byr juga kat celcom... Huhuhu

tapi tak semua mampu kan. yang tak mampu tu cuba pakai celcom ultra pass
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:17 PM | Show all posts
trunks replied at 14-10-2019 08:55 PM
celcom memang kuat line dia.
yang ini ke?

murah sangat guna yang rm 10 pun dah boleh dapat unlimited data cuma add on seringgit lagi
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
yumentos replied at 15-10-2019 03:15 PM
tapi tak semua mampu kan. yang tak mampu tu cuba pakai celcom ultra pass

Masa tukar ke postpaid ultra pass x ada lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 07:01 PM | Show all posts
Miss.H replied at 3-10-2019 04:50 PM
Postpaid i pakai digi unlimted. Tgok movie tanpa ragu-ragu data habis

Prepaid i pakai maxis. Unli ...

Aishey, kayanya ko, guna 2...knp x pilih satu unlimited data plan dah cukup?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 06:05 PM GMT+8 , Processed in 0.128200 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list