Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13250
View
194
Reply

"Pakai Gaun, Fake Eye Lashes, Nyanyi Lagu Perawan Janda, Gila Ke?" - Ogy Tegur Program Kanak-Kanak

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-10-2019 03:29 PM | Show all posts |Read mode
Aktres tersohor, Fauziah Ahmad Daud memang terkenal dengan kelantangannya mengkritik apa jua yang tidak kena dalam industri hiburan.






Terbaharu, Kak Ogy menerusi laman Youtube mengkritik program realiti kanak-kanak yang didakwanya langsung tidak sesuai dengan usia mereka. Maklumlah rata-ratanya berusia antara 7 hingga 12 tahun tetapi di'grooming' seperti orang dewasa.





Tegurannya itu mengenai adik-adik kecil yang berbakat namun tidak digilap dengan cara yang sewajarnya.


"Budak 8 atau 9 tahun pergi ke pentas, pakai gaun,

Crown, dengan lipstik bagai nak rak, false eye lashes lagi.

Berat mata budak tu. Tiba-tiba nyanyi lagu

'Perawan atau Janda'. Gila ke apa?"



Lum



Bukan itu sahaja, peserta cilik ini pula didedahkan dengan lagu-lagu cinta yang memerlukan tenaga untuk menyanyi lagu bernada tinggi. Mungkin menyebabkan masalah kesihatan.



Menurut Ogy lagi, perkara sebegini mungkin menyebabkan kanak-kanak ini malu apabila dewasa nanti. Ogy turut menyalahkan produser tentang program tidak sesuai ini.



IG




"Mereka berbakat, jadi apa salahnya bagi

lagu-lagu Patriotik. Biar bertepatan dengan usia mereka."



Menutup bebelannya, Kak Ogy meminta para produser mengambil iktibar dari tegurannya. Biarlah kanak-kanak menjadi mereka sendiri dan bukannya orang dewasa.



Nampaknya teguran tersebut dipersetujui ramai warganet yang menyatakan rancangan sebegini membuatkan kanak-kanak jauh lebih tua dari usia mereka.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by damian_lee at 3-10-2019 07:50 AM

Sokong kak oji
Apa ke barang nyanyi lagu perawan atau janda
Lirik tu sendiri sangat tak proper ......


Sokong sisturrr
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sokong hakakkk ogy
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kasihan bdk yg terlibat..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:38 PM | Show all posts
i sokong hakak oji

dewasakan budak2 dgn over

pastu kecoh pedo la....budak2 skrg kurang moral la....x malu la....
nyanyi pon lagu yg lirik ntah ape2
pastu ajar budak2 joget2 lentok2
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai sokong.ape benda la suh bdk2 nyanyi lagu mcmtu
Jijikkkk tau tak
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:43 PM | Show all posts

i'm so agree what she has said.  pathetic sunguh
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:43 PM | Show all posts
Sokong ogy.. dr zaman tom tom bak 10 thn dulu kot aku da meluat ngan rancangan kanak2 ni.. idola kecil ke.. ceria popstar pon sama.. lagu semua cinta2 yg nak anak2 kecik menjiwai bagai.. geli aku tgk!! Latest rajaawak junior tu pon.. aku tgk masa final.. pon kisah cinta yg tah pa pe.. ape kena mak bapak zaman skang??
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sokong Kak ogy.jgn dirosakkan otak kanak2.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ha ah, mak diorang memang giler glamer & dah plan pun nak juai anak. Kali ni aku sokong hakak ogy
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
ada betulnya teguran akak ogy tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la salah satu punca bebudak sekarang hingus meleleh dh gatal nk berlaki
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:59 PM | Show all posts
sokong kak ogy..

memang betul. kadang2 tgk makbapak sekarang lagi suka dedahkan anak2 dgn dunia glamor..kesian anak2 xdpt menikmati zaman kanak2 dgn riang ria.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:01 PM | Show all posts
budak dlm pic tu ada tengok kat tv hari tu
instead of suka jadi kesian
ikut kan sangat mak bapak
anak jadi mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:01 PM | Show all posts
setuju kak ogy
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Perawan atau janda ni dewasa nyanyi pon tak sesuai. Baik ban aje
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sokong ahkak ogy kali ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nek ogy ni ada mslh dgn aznil ke? Kan ke tom tom bak ni program aznil? And dulu2 dorg kan claim depa ni best friend? Ke dh gaduh jgk mcm dgn diva AA??

Anyway mmg btol ogy kata tu. Apa kata astro produce something like kelab kanak2 angkasapuri, or kelab nuri or ALONG tp versi 2019. Ajar dorg cara hormat org tua, adat2 org melayu yg makin pupus and stuff.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I stand with you on t is matter kak ogy! Mmg meluat tgk makin banyak program camni ditayangkan especially kat astro ceria.risau tgk anak2 buah dok ketagih tgk.knapa skrg dah xde rancangan game show utk kanak2.No I don't mean brainless game show cam tom tom bak.kids nowadays should be exposed to more general knowledge & outdoorsy kind of things!
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:04 PM | Show all posts
babycc replied at 3-10-2019 03:43 PM
Sokong ogy.. dr zaman tom tom bak 10 thn dulu kot aku da meluat ngan rancangan kanak2 ni.. idola kec ...

cerita yang lawak junior tu rasanya itu hari mcm jihan pon ada tegur. jalan cerita tu mcm tak sesuai dengan umur budak budak. tapi tak ingat budak yg mana 1 ntah. tengok 1 episod tu je..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.716597s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list