Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
633
View
32
Reply

Pelan untuk student

[Copy link]

Author: allmoor       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-10-2019 12:24 PM | Show all posts |Read mode
Seorang student mmg banyak pakai duit. Sebab tu juga diorang kena berjimat untuk kegunaan belanja mereka. Diorang ni juga kena pakai internet connection untuk menyiapkan assignment yang di beri. Of course, kena cari pelan yang berpatutan & sangat jimat untuk seorang pelajar. Korang boleh share pendapat korang tentang pelan yang berpatutan yang ada di Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:28 PM | Show all posts
g library free internet.
dkt kolej pun boleh free wifi.

eh2 maaf kalau tak mmbantu sebb time study dulu iols pakai yg free ja.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:33 PM | Show all posts
trunks replied at 3-10-2019 05:30 PM
cuba tengok2 thread lain dalam board ini dulu

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread ...

baru nak suggest thread td..

sorry TT.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:36 PM | Show all posts
MFR_IN replied at 3-10-2019 05:33 PM
baru nak suggest thread td..

sorry TT.

hehe tak ada apa tu..

dulu awak guna free wifi tu
laju ke? selalu lembab tahap gaban
sebab yela ramai orang guna
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:50 PM | Show all posts
trunks replied at 3-10-2019 05:36 PM
hehe tak ada apa tu..

dulu awak guna free wifi tu

lambat la.nk laju kena mlm2 ramai dah tido. boleh la download mana2 article yang berkaitan.

nk wat assigment ni tgk key word apa nk cari. tapi kan student zaman skng mesti nk guna socmed kan? kalau nak berbaloi guna la umobile GX30 (unlimited data) laju juga.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:52 PM | Show all posts
MFR_IN replied at 3-10-2019 05:50 PM
lambat la.nk laju kena mlm2 ramai dah tido. boleh la download mana2 article yang berkaitan.

nk  ...

student sekarang macam2..nak update IG lah
twitter,facebook semua hehe..thanks bagi cadangan tu.
tak sangka umobile ada unlimited quota
untuk prepaid sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 08:41 PM | Show all posts
MFR_IN replied at 3-10-2019 05:28 PM
g library free internet.
dkt kolej pun boleh free wifi.

banyak orang pergi library guna internet, line mesti slow sebab sudah banyak orang pakai satu modem sahaja. Pakai sendiri punya lah, macam xpax ultra pass ada pakej murah, bayar extra rm 1 boleh dapat unlimited internet 1 jam.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
KIKI_KILA replied at 14-10-2019 08:41 PM
banyak orang pergi library guna internet, line mesti slow sebab sudah banyak orang pakai satu mode ...

Sbg pelajar kalau nak jimat, line berepe slow pun janji blh guna dah cukup
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:38 PM | Show all posts
trunks replied at 3-10-2019 05:52 PM
student sekarang macam2..nak update IG lah
twitter,facebook semua hehe..thanks bagi cadangan tu.
...

Gx30 tu mmg murah, dulu aq guna digi punya kena bayar 70 ringgit tapi x ade unlimited data, skrg dah tukar ke Gx30
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:44 PM | Show all posts
MFR_IN replied at 3-10-2019 05:50 PM
lambat la.nk laju kena mlm2 ramai dah tido. boleh la download mana2 article yang berkaitan.

nk  ...

umobile dekat uni aku takde line doh. geram betul aku kena bergantung dekat wifi kolej yang lembab tu je
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:46 PM | Show all posts
eaglep replied at 14-10-2019 10:33 PM
Sbg pelajar kalau nak jimat, line berepe slow pun janji blh guna dah cukup

tapi kalau dah slow sangat susah gak. kerja senang jadi lambat. contoh cam nak email lecturer ke google apa apa ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:15 AM | Show all posts
ooppsy replied at 14-10-2019 10:38 PM
Gx30 tu mmg murah, dulu aq guna digi punya kena bayar 70 ringgit tapi x ade unlimited data, skrg d ...

fuh hehe  gempak2 plan sekarang

https://www.u.com.my/plans/gilerunlimited/prepaid?gclid=Cj0KCQjwuZDtBRDvARIsAPXFx3COy9sUAYplLV0Aq6G8_vDwvdS54hDRz7QZf-Kup23kTVDFCoqsDJ0aAk_FEALw_wcB

ada persaingan macam ini baru best..kita ni pelanggan yang untung.
macam mana pula, dengan speed download?  atau tak
download sangat?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:13 PM | Show all posts
ooppsy replied at 14-10-2019 10:38 PM
Gx30 tu mmg murah, dulu aq guna digi punya kena bayar 70 ringgit tapi x ade unlimited data, skrg d ...

tapi umobile coverage tak luas la. bukan semua tempat dapat 4g
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 03:14 PM | Show all posts
trunks replied at 3-10-2019 05:52 PM
student sekarang macam2..nak update IG lah
twitter,facebook semua hehe..thanks bagi cadangan tu.
...

please jangan pakai umobile, menyesal nanti. rugi je beli topup tapi line cam harommm
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:32 PM | Show all posts
trunks replied at 15-10-2019 12:15 AM
fuh hehe  gempak2 plan sekarang

https://www.u.com.my/plans/gilerunlimited/prepaid?gclid=Cj0KCQj ...

Ahaha, kan semua pungguna akan pilih dan guna plan yg paling murah jer
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:33 PM | Show all posts
trunks replied at 15-10-2019 12:15 AM
fuh hehe  gempak2 plan sekarang

https://www.u.com.my/plans/gilerunlimited/prepaid?gclid=Cj0KCQj ...

Ahaha, kan semua pengguna akan pilih dan beli jer plan yg paling murah
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:38 PM | Show all posts
yumentos replied at 14-10-2019 10:46 PM
tapi kalau dah slow sangat susah gak. kerja senang jadi lambat. contoh cam nak email lecturer ke g ...

Nak ambil duit yg beli Internet plan tu utk makan, lagi teruk punya line pun kena guna
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 11:15 AM | Show all posts
eaglep replied at 14-10-2019 10:33 PM
Sbg pelajar kalau nak jimat, line berepe slow pun janji blh guna dah cukup

boleh je ambil pakej yang murah, pelan ultra pass paling murah pun rm 10. Kalau guna line lembap, tunggu webpage loading lama pun bazir masa sahaja, lebih baik guna internet yang laju untuk siap semua kerja dengan cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 11:03 PM | Show all posts
KIKI_KILA replied at 16-10-2019 11:15 AM
boleh je ambil pakej yang murah, pelan ultra pass paling murah pun rm 10. Kalau guna line lembap,  ...

rm10 untuk student kira ok la kan. takdela membebankan. lagipun prepaid takpe, jangan postpaid tak bayar terus kena potong
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.141771s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list