Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10436
View
161
Reply

Tak Sampai Sehari Lahir Dah Muat Naik Gambar Anak, Ada Suara Sumbang Tegur Elfira Loy

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-10-2019 11:59 AM | Show all posts |Read mode
Seperti diketahui  semua, pelakon Elfira Loy telah pun selamat melahirkan cahaya mata pertamanya. Ramai kagum apabila melihat Elfira yang kuat melahirkan bayi lelaki seberat 3.68 kilogram walaupun dia bertubuh kecil.


Ramai sungguh yang mengucapkan tahniah di atas kelahiran anak sulungnya yang diberi nama Muhammad Rayyan Khalaf dan berharap agar anak itu membesar dengan baiknya. Tak kurang juga yang berharap kening bayi itu tebal seperti ibunya!


Usai sahaja bersalin, Elfira dan suaminya terus memuat naik perkhabaran gembira itu kepada para peminat kerana tidak mahu membuat mereka tertunggu-tunggu.




  



Semua peminat yang dapat melihat sedikit wajah anak lelakinya itu memuji kecomelannya selain menyatakan wajah bayi itu saling tak tumpah dengan ayahnya iaitu Faris.


Selalunya, ibu bapa akan mengelak untuk memuat naik gambar penuh bayi mereka kerana tidak mahu perkara buruk berlaku kepada anak mereka. Walau bagaimanapun, Elfira tanpa segan terus memuat naik foto penuh Rayyan tidak sampai sehari selepas kelahirannya.




  



Mungkin juga terlalu teruja mahu berkongsi kegembiraan bersama peminatnya, namun ada juga suara sumbang yang menegur perbuatannya sebagai tidak elok.



Kredit foto: Facebook




"ernah dengar ustaz-ustaz dan ahli agama cakap, kalau boleh bayi yang baru lahir jangan ditayang pada orang ramai sebab ada banyak perkara buruk yang mungkin boleh jadi?

"Awal awal lahir patutnya jangan muat naik gambar bayi... tak elok," komen beberapa netizen.


Kita doakan yang terbaik untuk keluarga ini, harapnya pasangan Elfira dan Faris semakin bahagia dengan kehadiran cahaya mata baru mereka.


Apa pandangan anda mengenai isu ini? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:10 PM | Show all posts
baby comel! bambamm

tahniah utk elfira & suami
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang kata takut kena ain kan. Artis2 mcm tak kesah je. Lantak deyols la anak deyols.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:24 PM | Show all posts
kali nie aku bekap si pirah niee walaupun dulu aku menyampah tp sebab tue anak dia lantak la dia nak post bila.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang tengah hepi, sejenis plak suka update Kat igs.... Gtule
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:25 PM | Show all posts
anak dia...gasak dia la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:30 PM | Show all posts
tak sesabar nk show off... lmbt sgt tunggu sok lusa baru nk post...
ex bf cuma ada anak angkat jerrrr lah katakan...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:31 PM | Show all posts
ecah pun mak dia tayang lepas baru je bersalin kan.. kang tak post kene kecam mcm makbpk lara pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarla anak dia ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:34 PM | Show all posts
alaa yang cakap tak elok upload tu pon sebab viral zaman facebook mula-mula up dulu

sebelum tu orang buat tak tau je
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sukati la anak dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:34 PM | Show all posts
alhamdullilah.... apapun anak dia bambam comei
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:37 PM | Show all posts
Tayang anak kena kecam, tak tayang anak pun kena kecam. Pepandai korang la, anak korang.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 3-10-2019 12:24 PM
kali nie aku bekap si pirah niee walaupun dulu aku menyampah tp sebab tue anak dia lantak la dia nak ...

Yes, walaupun el ni annoying, iols rasa okay je dia nak upload pic baby dia.

Ke ramai yang jealous sebab baby masing-masing tak cute? Iols ada kawan, mengata orang yang upload pic anak ni. Sekali masa anak 1st, dia memang tak upload langsung sebab anak dia tak berapa nak cute. Bila anak 2nd lahir, mentang putih comel, tak sampai sehari lahir dah upload. Cakap tak serupa bikin
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunjuk salah x tunjuk salah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:43 PM | Show all posts
netizen ni sume nye x betul kat mate diorg.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:44 PM | Show all posts
apsal la nama rayyan jugak dia pilih..nama rayyan dh koman sgt dikalangan marhein
teloncat sana teloncat sini
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah dia artis ade peminat yg nak tgk.
tak tayang kena kecam, tayang pun kena kecam
Kenapa kita kena hidup dlm ketakutan yaa, bygkan semua menda yg gembira takleh share, muka ank takleh share malah muka sendiri pun takleh share sampai suh org pakai niqab bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:58 PM | Show all posts
lantak dia la anak dia
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Takut kena ain kan..pengalaman sendiri, ada beza bila upload gambar and tak upload gambar lepas anak lahir..bila x upload gambar memang baby lagi tenang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.112238s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list