Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
966
View
64
Reply

Best tak guna UMOBILE?

[Copy link]

Author: milooaiss       Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2019 06:54 AM | Show all posts
Ami113 replied at 8-10-2019 12:02 AM
Celcom lagi laju pastu line coverage lagi bnyk kt certain area yg Umobile x ada. plan pun murah2 je  ...

Hrga mmg RM28 tpi 1GB je. Mana cukup nak tahan sebulan. Free unlimited calls je. Ni basic plan ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:28 PM | Show all posts
coverage umobile x bagus bagi ku, kadangkala ada line kadangkala x ada walaupun berada di tempat yg sama je, terpaksa ku tukar telco lain sbb x tahan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:29 PM | Show all posts
SaadMoon replied at 9-10-2019 06:50 AM
Line coverage celcom mmg lgi stabil pstu bnyk area yg dah upgrade. Plan pun murah2 mcm plan xp lit ...

freebies yg mcm mana boleh senaraikan sikit?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:36 PM | Show all posts
Azamhelmi22 replied at 9-10-2019 06:54 AM
Hrga mmg RM28 tpi 1GB je. Mana cukup nak tahan sebulan. Free unlimited calls je. Ni basic plan ke  ...

Kalau bagi ibuku 1GB mmg dpt tahan sebulan, yg penting dia dpt unlimited call...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:37 PM | Show all posts
Toneli replied at 9-10-2019 02:28 PM
coverage umobile x bagus bagi ku, kadangkala ada line kadangkala x ada walaupun berada di tempat yg  ...

Mungkin sbb peak hours line x brp bagus? Ku pengguna Digi juga menghadapi masalah yg sama...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:45 AM | Show all posts
SaadMoon replied at 9-10-2019 06:50 AM
Line coverage celcom mmg lgi stabil pstu bnyk area yg dah upgrade. Plan pun murah2 mcm plan xp lit ...

kawan i pun guna celcom, line yg puas la. i nak tukar juga
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:46 AM | Show all posts
sotuna replied at 9-10-2019 02:37 PM
Mungkin sbb peak hours line x brp bagus? Ku pengguna Digi juga menghadapi masalah yg sama...

haha tapi maxis dan digi pun line tak bagus...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:16 AM | Show all posts
megatzat1002345 replied at 10-10-2019 12:46 AM
haha tapi maxis dan digi pun line tak bagus...

Setiap telco pun ada masalahnya, bukannya semua yg sempurna, jadi kita sbg pengguna perlu bijak buat kajian dahulu sebelum buat apa2 keputusan supaya x menyesal.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:20 AM | Show all posts
sotuna replied at 9-10-2019 02:37 PM
Mungkin sbb peak hours line x brp bagus? Ku pengguna Digi juga menghadapi masalah yg sama...

Aku pengguna Digi, masa 7pm sampai 8pm biasanya line agak slow, masa lain pulak x ada masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:35 AM | Show all posts
aku pakai umobile coverage ok.

tapi.. tapi.. tapiiiiiii... meh baca pengalaman aku.

dah 2x aku kena tukar sim card sbb tibe2 dia takde line langsung. line tu keluar tanda pangkah.
pinjam phone orang & call service center, dorang ckp sim aku sim lama laa, aku asyik kuar masuk sim card laa, tower upgrade laa.. and smua alasan tu merepek!

dan aku kena bayar sndiri utk tukar sim card tu, walhal bukan salah aku pun.

paling rengsa, 2 mggu lepas sim aku tak boleh pakai masa aku kat airport tgh tgu nak boarding ye!
aku guna hp laki aku and call SC. dia ckp tower upgraded so simcard yg operate dgn tower tu akan affected. sial kan? sungguh tak logik alasan tu.

mmg menyusahkan betul. dah 2x jadi mcm ni (utk 2 tahun berturut2 aku tukar sim). kalau jadi for 3rd time, mmg aku tukar line terus!
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:52 AM | Show all posts
sotuna replied at 9-10-2019 02:36 PM
Kalau bagi ibuku 1GB mmg dpt tahan sebulan, yg penting dia dpt unlimited call...

Kalau unlimited call bolehlah kita selalu berbual2 dgn mrk walaupun sudah kerja kat bandar, x ada alasan lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:53 AM | Show all posts
NurAini11 replied at 10-10-2019 10:20 AM
Aku pengguna Digi, masa 7pm sampai 8pm biasanya line agak slow, masa lain pulak x ada masalah...

Hmm rasanya x bagus experience mcm ni, x mungkin mau kita x guna internet pd waktu tu, rasanya kalau mrk boleh improve sikit servis mrk tu lebih baiklah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:05 AM | Show all posts
rm30 for unlimited data
since aku pun memang tak rajin buat call out
so far ok je guna
malam2 layan netflix
kadang2 anak buat layan youtube kids

boleh laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:16 PM | Show all posts
KakakCun replied at 9-10-2019 06:37 AM
Betul weii dlu aku pkai unlimited umobile pun gitu laa. Plan unlimited tpi bila hujung2 bulan tu m ...

i pun guna umobile..LTE ....tak pernah 4G kepana
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 11:20 PM | Show all posts
saviour_09 replied at 10-10-2019 11:05 AM
rm30 for unlimited data
since aku pun memang tak rajin buat call out
so far ok je guna

tapi line tu susah.. nak tunggu..tak da 4G
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:22 AM | Show all posts
NaufRaudah replied at 9-10-2019 06:41 AM
Celcom XPax Lite pun dpt free unlimited internet daily tpi lepas 6 bulan subscribe laa. Lagi murah ...

tapi nak tengok yg line bagus tak. kalau tak bagus, bazirkan duit saje.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 10:43 AM | Show all posts
Ishtar replied at 10-10-2019 10:53 AM
Hmm rasanya x bagus experience mcm ni, x mungkin mau kita x guna internet pd waktu tu, rasanya kal ...

setujulah. yg baik punya telco, boleh guna di mana-mana dan 24/7
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:32 AM | Show all posts
saviour_09 replied at 10-10-2019 11:05 AM
rm30 for unlimited data
since aku pun memang tak rajin buat call out
so far ok je guna

Telco mana yg bagi unlimited data utk RM30? Umobile ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:33 AM | Show all posts
megatzat1002345 replied at 11-10-2019 10:43 AM
setujulah. yg baik punya telco, boleh guna di mana-mana dan 24/7

Kita sbg konsumer pasti mau duit yg kita bayar tu berbaloi, x mungkin mau duit dibayar tapi line x dpt nak guna...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 11:38 AM | Show all posts
sotuna replied at 9-10-2019 02:37 PM
Mungkin sbb peak hours line x brp bagus? Ku pengguna Digi juga menghadapi masalah yg sama...

Kalau sekali kala tu ku mmg x ambil hati, tapi kalau selalu mcm tu geram ku dibuatnya... nak tengok FB pun x dpt, nak main game pun x dpt, x tau buat apa ku sign plan tersebut...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081796s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list