Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
957
View
64
Reply

Best tak guna UMOBILE?

[Copy link]

Author: milooaiss       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-10-2019 11:00 AM | Show all posts |Read mode
Edited by milooaiss at 9-10-2019 02:32 PM

Hello guys, apa pendapat korang guna umobile? sbb dengar cerita plan diorang banyak unlimited tapi coverage tak berapa nak elok? Aku pun pernah guna Umobile tapi bila main game ha mesti koyak ping terus spike hahaha time tu mmg kena maki lah Umobile ni wkwkwkwk korang semua meh meh share korang punya pengalaman.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:12 AM | Show all posts
unlimited, tapi ada speed cap. kekadang, line ada tapi satu haram apps pun takleh guna.

sudahnya, meols port ouy ke yoodo. puas hati sangat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Terpaksa guna walaupun penuh sumpah seranahbyg keluar dari mulut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 02:24 PM | Show all posts
check coverage elok2. mcm aku guna tepon masa kat opis je.. kat opis aku line dia best, laju so aku guna je la.. kat rumah line dia puaka sikit, tp kat rumah kan, so aku tak guna sgt tepon, bukak tv je.. tp kat rumah line slow pun, youtube tetap functioning well..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:00 PM | Show all posts
pernah guna sekejap aje.

https://www.u.com.my/plans/postpaid/unlimited-hero-postpaid

lepastu,coverage kejap ada ,kejap tak ada
bosan.

dan coverage kurang meluas.bosan

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:01 PM | Show all posts
time mula-mula dia introduce dulu best, line laju takde masalah

pastu terus kelaut laine dia, service merapu

2-3 bulan ni iolls perasan line macam dah ok sikit, permanent or temporary tu tak tau ler

tapi bab unlimited tu takda telco lain boleh lawan rasenye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:07 PM | Show all posts
dekmieDandy replied at 3-10-2019 03:01 PM
time mula-mula dia introduce dulu best, line laju takde masalah

pastu terus kelaut laine dia, ser ...

unlimited quota ke? digi ada plan unlimited saya tengah guna sekarang

https://www.digi.com.my/shop/postpaid-plans

infinite
makin bagus sekarang,di kampung pun ada 4G
makin meluas coverage.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:08 PM | Show all posts
Kurex replied at 3-10-2019 03:44 AM
Terpaksa guna walaupun penuh sumpah seranahbyg keluar dari mulut

apps nak cikcur pun manjang hang jaa.. kosser sangat umobile nih..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:38 PM | Show all posts
Themilo replied at 3-10-2019 03:08 PM
apps nak cikcur pun manjang hang jaa.. kosser sangat umobile nih..

kalau kesunyian baru kurex download balik apps cikcur.. dah dapat, terus delete balik
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:59 PM | Show all posts
trunks replied at 3-10-2019 07:07 AM
unlimited quota ke? digi ada plan unlimited saya tengah guna sekarang

https://www.digi.com.my/s ...

harga tu pulak jauh, umobile sebulan unlimited apps 50 je
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:02 PM | Show all posts
Kurex replied at 3-10-2019 07:38 AM
kalau kesunyian baru kurex download balik apps cikcur.. dah dapat, terus delete balik

bagi petua sikit.. iols manjang tak lekat jaa...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 3-10-2019 04:02 PM
bagi petua sikit.. iols manjang tak lekat jaa...

Dp dekat apps tu kurex letak gambar half naked..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:06 PM | Show all posts
dekmieDandy replied at 3-10-2019 03:59 PM
harga tu pulak jauh, umobile sebulan unlimited apps 50 je

unlimited apps ke unlimited quota hehe

kalau coverage tempat kita duduk ok..saya rasa
boleh tu guna umobile..ikut keperluan kita.corak hidup
seseorang tak sama ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:02 PM | Show all posts
Umobile line macam siput duduk tengah bandar pun susah cari lain. Aku guna celcom 2 tahun ha mmg puas hati
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 05:13 PM | Show all posts
ok tgk coverage l. iols dok tmpt coverge sgt2 tak memuaskn.

tapi kerja kt s.Alam uish laju yg amat.

check coverage dulu la ok ke tak kt tmpt uol.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 12:02 AM | Show all posts
Celcom lagi laju pastu line coverage lagi bnyk kt certain area yg Umobile x ada. plan pun murah2 je starting 28 hinggit.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 12:19 AM | Show all posts
Ami113 replied at 8-10-2019 12:02 AM
Celcom lagi laju pastu line coverage lagi bnyk kt certain area yg Umobile x ada. plan pun murah2 je  ...

Ada lagi ke plan murah 28 hinggit je sekarang ni. Setahu aku plan semua telco RM40 to RM50 yg paling murah setakat ni laa. Plan murah tapi gb sikit je nak buat apa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:37 AM | Show all posts
Themilo replied at 3-10-2019 11:12 AM
unlimited, tapi ada speed cap. kekadang, line ada tapi satu haram apps pun takleh guna.

sudahnya, ...

Betul weii dlu aku pkai unlimited umobile pun gitu laa. Plan unlimited tpi bila hujung2 bulan tu memang nak bukak apps pun loading lama giler. Baik tukar celcom je line laju 4G
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:41 AM | Show all posts
dekmieDandy replied at 3-10-2019 03:01 PM
time mula-mula dia introduce dulu best, line laju takde masalah

pastu terus kelaut laine dia, ser ...

Celcom XPax Lite pun dpt free unlimited internet daily tpi lepas 6 bulan subscribe laa. Lagi murah laa kalau nak bandingkan dgn plan unlimited Umobile tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 06:50 AM | Show all posts
hazael123 replied at 3-10-2019 05:02 PM
Umobile line macam siput duduk tengah bandar pun susah cari lain. Aku guna celcom 2 tahun ha mmg pua ...

Line coverage celcom mmg lgi stabil pstu bnyk area yg dah upgrade. Plan pun murah2 mcm plan xp lite yg latest tu bnyk freebies.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093146s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list