Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2039
View
45
Reply

"Isteri Hormat Orang, Bukan Biadab" - Sufi Rashid Mohon Henti Sebar Video Fitnah

[Copy link]

Author: ameenarara       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-10-2019 10:42 AM | Show all posts |Read mode
Sufi Rashid yang baru sahaja melangsungkan perkahwinannya menerima reaksi negatif daripada netizen gara-gara sebuah video tentang isterinya biadab di majlis perkahwinan mereka.


Video itu memaparkan keadaan isterinya yang tiba-tiba melarikan diri dari pelamin apabila ibunya hadir ke arah Sufi Rashid.




Foto: Instagram Sufi




Dia tampil untuk mempertahankan tindakan isterinya di dan berharap semua pihak tidak mengeruhkan lagi keadaan. Hanya mereka yang ada di majlis itu tahu akan perkara sebenar.







Menurutnya semasa menunggu ibunya hadir, badan isterinya sudah menggeletar dan menangis melihat ibu Sufi berada di situ.







Dia mengakui ibu dan isterinya menghadapi tekanan hebat dengan keadaaan sekeliling dan masih boleh bersabar tanpa membuka aib sesiapa.




  



Kenyataan di Facebook telah memberi penjelasan kepada semua pihak dan Sufi memaafkan sesiapa sahaja yang menyebarnya. Dia juga turut memohon agar doakan kebahagiaan untuk diri dan keluarganya.




  






Tercalar sedikit keseronokan majlis perkahwinan Sufi disebabkan mereka yang tidak bertanggungjawab. Semua pihak sepatutnya mendoakan kebahagiaan ibu dan isterinya bukan sebar fitnah. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:01 AM | Show all posts
Baca komen, baca whatsapp dr si ibu kepada anak, rasanya ibu xberkenan calon ank sebab xmenutup aurat. tp ayat nyeeee pun blh tahan kasaq
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:05 AM | Show all posts
kualibesi replied at 2-10-2019 11:01 AM
Baca komen, baca whatsapp dr si ibu kepada anak, rasanya ibu xberkenan calon ank sebab xmenutup aura ...

itu jer sebab dia xsuka?xmenutup aurat? i xleh terima lah orang tua mcm nie
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:08 AM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 2-10-2019 11:05 AM
itu jer sebab dia xsuka?xmenutup aurat? i xleh terima lah orang tua mcm nie

sometimes ad je org mcm nie. dicampur plak masalah2 lama, hubungan xberapa baikk. so bila calon anak nk berbaik, die xboleh lah. tp tengok, memang dr dulu si ibu selalu update mcm2. dr case2 lama. boleh jadi wife die tu kne something, so xblh nk berbaik,.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:10 AM | Show all posts
Whatever it is.. isteri boleh ditukar ganti tapi ibu kandung tidak!

Tepuk dada tanya iman..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:10 AM | Show all posts
kualibesi replied at 2-10-2019 11:08 AM
sometimes ad je org mcm nie. dicampur plak masalah2 lama, hubungan xberapa baikk. so bila calon an ...

hopefully i wont be like his mom when i getting older 1 day
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:20 AM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 2-10-2019 11:10 AM
hopefully i wont be like his mom when i getting older 1 day

hope so. i ad 2 anak, so hope wont be like his mom lahh.. hermmmm.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:25 AM | Show all posts
mintak ampun mintak maap la nak cakap. tapi aku rasa mak dia ni kuat play victim.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:29 AM | Show all posts
Edited by msdummy.2018 at 2-10-2019 11:36 AM
kualibesi replied at 2-10-2019 11:20 AM
hope so. i ad 2 anak, so hope wont be like his mom lahh.. hermmmm.

itulah...scary dowh! btw, kalo sufi boleh handle kedua2nya...i mmg respect!he deserve pengemudi yg adil!
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99: Whatever it is.. isteri boleh ditukar ganti tapi ibu kandung tidak!Tepuk dada tanya iman..


So? Bukan dia buang mak dia pun alahai .
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah kehidupan wife dia kalau mertua tak suka ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 01:15 PM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 2-10-2019 11:29 AM
itulah...scary dowh! btw, kalo sufi boleh handle kedua2nya...i mmg respect!he deserve pengemudi yg ...

yups, xde plk die mcm melenting kn, die nye statement pun mcm cool down je. xde plk memburukkn mk die..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
kualibesi replied at 2-10-2019 01:15 PM
yups, xde plk die mcm melenting kn, die nye statement pun mcm cool down je. xde plk memburukkn mk  ...

I doakan yg baik2 tuk dia dgn wife dia... Tp hazablah ada org tua mcm tuh...perempuan tuh sungguh kebal sb boleh hadap mertua gitchewww
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 01:40 PM | Show all posts
kualibesi replied at 2-10-2019 11:01 AM
Baca komen, baca whatsapp dr si ibu kepada anak, rasanya ibu xberkenan calon ank sebab xmenutup aura ...

baca kat bodgos.katanya ibu xberkenan sebab blm kawin depa dah sewa kondo duduk sekali..
banyak faktor lain lagi kut..katanya ayat makian mak pun boleh tahan..babi anjing semua keluar..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 01:43 PM | Show all posts
kita tunggu tengok perang apa akan berlaku selepas ini..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 02:02 PM | Show all posts
Pink_Purple replied at 2-10-2019 01:40 PM
baca kat bodgos.katanya ibu xberkenan sebab blm kawin depa dah sewa kondo duduk sekali..
banyak f ...

kann, maybe tgk mak nye punnnn mcm alim2, ayat pun selalu bersulamkn tuhan, Allah, tp kata makian pun blh tahan hbat. ehehhe.
as for me, klo mil da xberkenan, i wont continue ng ank dia, skit ooo perasaan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dah 3 thread retis ni. tetap iols tak kenal.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
maknya sendiri yg viralkan video tu kat fb. sape betul sape salah skrg ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 03:10 PM | Show all posts
baca FB mak nya blh tahan ayat... blh tahan provok... apapun... smg ada lah cara utk mereka berbaik2.... mana tau lepas ni ada cucu, hati pun tbuka utk memaafkn...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 03:43 PM | Show all posts
kualibesi replied at 2-10-2019 02:02 PM
kann, maybe tgk mak nye punnnn mcm alim2, ayat pun selalu bersulamkn tuhan, Allah, tp kata makian  ...

ayat2 alim, makian pun boleh tahan..nak bagi balance la kut

betul tu, kalau dah siang2 lagi MIL xsuka buat apa nak hadap..kawin ni nak bahagia seumur hidup..nak doa baik2 dari orang tua, maki hamun yang dapat, orang tua memang mcm tu sekali dah xberkenan , payah la..ni dah ko hadap jantan tu...mak jantan tu dah xsuka, knp ko xtry ambik hati orang tua tu..sampai nak bergambar pun xnak..depan2 orang xboleh ke nak berlakon 1 saat..katanya ibu sufi ni xpnh jumpa pun pompuan ni dalam tempoh bertunang..maknanya xde la lagi edisi tarik2 rambut..perang di alam maya dah tunjuk ego dah..mesti xsalam dengan orang tua tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.119099s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list