Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2267
View
56
Reply

Aku Dengan Six Sense

[Copy link]

Author: reginaa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-10-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 2-10-2019 04:23 PM
tak pe la.
sharing is caring.

Moga dpt membantu la TT ni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 2-10-2019 01:02 PM
bab2 saka bamrok tumpang tgk je yer..

Org tu selamat gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Gomea at 3-10-2019 11:08 PM
sarah82 replied at 1-10-2019 08:19 PM
Saka sebenarnya.. Cuma ang x tau keluarga ang bersama.. Balik... Check dgn mak bapa ang.. Aku rasa ...


Dah edit. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 3-10-2019 08:36 PM
Gomea replied at 3-10-2019 08:17 PM
Kak, kalau anak sulung dari mak bapak sulung tu kenapa kak? Mak bapak saya dua2 anak sulung. Atok  ...


Huhuhu.. Tadi tulis panjang2 hilang.. Huhubu.. Mcm nu.. Anak perempuan sulung yg mana mak dia pun anak sulung dianggap istimewa dan biasanya dipilih utk mewarisi ilmu atau keturunan. Manakala dlm siam.. Anak perempuan sulung dari mak juga anak sulung sgt dicari utk dijadikan minyak dagu dan juga kalau janin.. Depa akan salai janin tu dan puja selama 40 hari kalau x salah utk jadi kuman Thong.. Kuman Thong ni janin dari biasa boleh buat.. Tapi anak sulung perempuan menjadikan ia sgt special.

Kak sarah pernah jumpa sampai 4 lapis saja dia anak sulung, mak dia pun anak sulung, bapa dia anak sulung, mak belah bapa dia anak sulung, dan nenek sebelah bapa pun sulung. Budak baru 4 tahun.. Comel ya amat.. Selalu dia nampak benda pelik2..mak bapa dia x faham.. Bila dia takut dia akan cari chik sarah dia.. Sbb dia kata chik sarah nanpu takutkan apa yg dia nampak.. Huhuhu.

Kak sarah pulak setakat 3 lapis.. Anak sulung dari mama yg juga anak sulung dan mendiang nenek pun anak sulung..

Jadi kalau anak start citer pelik2..maka dengar dia citer..tanya dia betul2..dan sebaik bawa pi ustaz tutup hijab....anak2 masih kecik tak faham keadaan sebenar.

Fyi : KETURUNAN (kak sarah suka keturunan dari saka creepy) bukan mcm citer drama Melayu naaa.. Bukan setiap generasi keturunan akan dpt.. Tapi akan datang berdasarkan ciri2 atau dirasakan keturunan yg berjanji dgn dia tu dlm keadaan terancam.

Dan bukan semua keturunan boleh dibuang mcm kisah Jangan pandang Belakang.. hantu Raya level marhaen saja dlm alam sana.. Semakin tinggi kedudukan keluarga yg berjanji.. Makin susah harapan nak diputuskan hubungan.. Huhuhu.. Ni aku cursing hari2 nenek moyang siam aku masa mula2 tau
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-10-2019 08:34 PM
Huhuhu.. Tadi tulis panjang2 hilang.. Huhubu.. Mcm nu.. Anak perempuan sulung yg mana mak dia pu ...

Tapi ni valid kalau ada dalam keturunan ada saka je ke kak?
Nanti boleh bgtau kat kaklong lah. Saje nak takot kan die. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 3-10-2019 09:26 PM
Tapi ni valid kalau ada dalam keturunan ada saka je ke kak?
Nanti boleh bgtau kat kaklong lah. S ...

Tak..yg anak sulung tu semua.. Saka atau tidak
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 3-10-2019 08:17 PM
Kak, kalau anak sulung dari mak bapak sulung tu kenapa kak? Mak bapak saya dua2 anak sulung. Atok  ...

Dik saya rasa u better jgn bgtau org yg u mcm ni. Bahaya  sebab takut ada yg berniat jahat. Pengamal ilmu hitam suka cari org yg special mcm ni.
Kalau mak bapak dan anak2 lahir hari yg sama pn better jgn bgtau org.
Kakak ipar penah citer ada satu family ni dr keturunan lahir hari sama,. Contoh mak bapak lahir ahad, si anak pn lahir ahad. Diorg ada kwn sekampung yg agak rapat la. Satu hari si kawan ni culik budak tu utk tujuan ilmu hitam.
Wallahualam betul ke tak. Tapi baik hati2. Kita x tau kejahatan orang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Silmy replied at 3-10-2019 10:07 PM
Dik saya rasa u better jgn bgtau org yg u mcm ni. Bahaya  sebab takut ada yg berniat jahat. Pengam ...

Tulis dalam forum pon orang boleh tau ke? Ni soalan serius tau.
Kak @sarah82 mohon pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 3-10-2019 11:07 PM
Tulis dalam forum pon orang boleh tau ke? Ni soalan serius tau.
Kak @sarah82 mohon pencerahan

Ada org yg kemahiran tinggi.. Boleh kesan.. Tapi bukan senang la.. Kak sarah pun tak berani buat kecuali terpaksa.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 2-10-2019 08:01 AM
Meh aku bagi tips utk kawal takut tu.. Ni fasa 1st.. Ang akan dpt mimpi atau tips2 bakal terjadi sem ...

Sarah,  boleh kita pm2 ka?  Kalau buleh, ang pm kak dulu na? Kak tak reti  pm. Kalau tak buleh takpa.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sheme replied at 3-10-2019 11:26 PM
Sarah,  boleh kita pm2 ka?  Kalau buleh, ang pm kak dulu na? Kak tak reti  pm. Kalau tak buleh tak ...

Jap naaa...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sheme replied at 3-10-2019 11:26 PM
Sarah,  boleh kita pm2 ka?  Kalau buleh, ang pm kak dulu na? Kak tak reti  pm. Kalau tak buleh tak ...

Dah pm sistur dah
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts

Tt nnti sambung lagi ye.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 10:17 AM | Show all posts
sarah ni mistik sgt la...kepawangan dari para dewata ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 12:39 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-10-2019 08:34 PM
Huhuhu.. Tadi tulis panjang2 hilang.. Huhubu.. Mcm nu.. Anak perempuan sulung yg mana mak dia pu ...

berdebau pulak bila baca ni.

aiols mmg anak pompuan sulung, mak ku pun anak sulung n nenekku juga anak sulung.

tapi diriku ini tiada yg special pun. pengalaman mistik dari kecik mmg sikit sgt.


btw kak sarah aiols ada baca cerita ustaz kung pow - FB link:
https://www.facebook.com/MENYUSURIKISAHSERAMMELALUIPENGALAMANHIDUPSAYA/

baca cerita dia yg pasu penjaga keturunan tu, dia ada tulis yg perjanjian apa-apa pun boleh dibatalkan. cuba la bca cerita dia kot boleh dpt ilmu sikit-sikit


Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 4-10-2019 12:39 PM
berdebau pulak bila baca ni.

aiols mmg anak pompuan sulung, mak ku pun anak sulung n nenekku ju ...

Wokies.. Sat g kena baca.. Citer hantu mmg kak sarah suka baca.. Hahaha tapi takut tengok movie hantu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 04:12 PM | Show all posts
pitera replied at 4-10-2019 12:39 PM
berdebau pulak bila baca ni.

aiols mmg anak pompuan sulung, mak ku pun anak sulung n nenekku ju ...

i pon suka baca kisah-kisah kung pow tu...

byk pengajaran..plg best kisah hotel berhantu kt sarawak tu..

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 04:18 PM | Show all posts
Dadadi replied at 4-10-2019 04:12 PM
i pon suka baca kisah-kisah kung pow tu...

byk pengajaran..plg best kisah hotel berhantu kt sar ...

mmg byk pengajaran kan. dan baru tau sebenarnya apa tujuan kita baca ayat quran untuk halau hantu yang ganggu.

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 04:51 PM | Show all posts
sarah82 replied at 4-10-2019 12:41 PM
Wokies.. Sat g kena baca.. Citer hantu mmg kak sarah suka baca.. Hahaha tapi takut tengok movie ha ...

@sarah82 dah alang2 tajuk 6th sense ni, akak nak tanya ada tak zikir khusus atau ayat2 quran utk jd amalan sebagai pendinding diri utk org yg ada 6th sense ni. Anak akak yg sulong tu selalu kena attack dgn makhluk tak berfaedah sb dia pun boleh nampak & rasa sampai selalu sakit2 badan dan sendi. Sakit kepala pun kerap jugak. Depa tau org yg boleh nampak depa & attack org tu. Anak akak ni tgh belajar kat kolej. Thanks in advance!
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 4-10-2019 04:51 PM
@sarah82 dah alang2 tajuk 6th sense ni, akak nak tanya ada tak zikir khusus atau ayat2 quran utk j ...

Huhuhu.. Sy selalunya amal doa nabi Yunus..sy x pandai sgt bab2 zikir.. Kena tanya halimi atau Ah kwan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082570s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list