Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2409
View
56
Reply

Aku Dengan Six Sense

[Copy link]

Author: reginaa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-10-2019 05:11 PM | Show all posts |Read mode
  First of all aku baru lagi dekat sini, tapi aku nak cerita pengalaman aku dengan benda nie. Aku taktau lah spesies aku nie kasyaf ka aku ada pendamping ka apa .Maybe hampa boleh clarify kalau ada pengalaman mcm nie..

Okay sebelum ni aku biasa ja, takda la pernah kena rasuk ka apa yg relate dgn benda mcmnie, tapi aku start sedar aku ada boleh tau benda2 mcmnie tahun lepas la.. Mula2 aku boleh rasa benda tu ada mana, okay part nie aku chill chill dulu walaupun aku rasa pelik dah. Tapi hujung tahun lepas aku sakit, lepas aku sakit tu aku dah rasa lain..  masa tu seminggu aku mimpi, aku boleh berubat orang.  Yg bagitau aku dalam mimpi tu jenis mcm ustaz2, orang2 alim laa.. mula mula aku taklayan sgt lah, mimpi kan mainan setan tapi mmpi aku nie mmg every night benda sama . Sampai last tu aku dah start mimpi keluar habis ifrit semua, part nie aku rasa dah lain macam dah bukan biasa2 dah.. so malam tu aku pi jumpa berubat lah suruh ustaz nie tengok sikit kenapa smua. Dia kata ni benda baik .. nanti aku boleh tolong orang.. tp dia xcakap pun la aku ada saka ka apa, sbb tok tok aku dulu pandai berubat orang.

Lepas berubat tu aku okay la, part tu aku minta la air penawar bagi aku okay sikit. Lepas2 dari aku mimpi semua tu, aku perasan aku boleh tau benda apa nak jadi dekat seseorang tu. Ada sekali tu, aku rasa mcm nampak kelibat benda2 tu..lepastu aku rasa ada vibes tak elok dah. Memang aku rasa ada benda tak elok la nak jadi tapi aku xtau dekat sapa. Then ,masa tu aku keluar sepanjang jalan aku lalu ada orang meninggal. Lepastu aku nampak pula org excident depan mata aku.. hari yg sama. Memang lagi kuat lah sense aku hahaha..

After a few days benda tu, aku dah rasa bad vibes tu dekat kawan aku. Aku rasa ada benda x elok dkt dia. Aku adalah cakap dkt kawan aku, jaga diri baik2 sbb aku rasa ada something tak kena dgn dia. Ada benda nak jadi dekat dia.. dia relate dgn family/ org terdekat dgn dia tapi aku xtau sapa.. lepas 9 hari aku aku ckp mcmtu dekat dia. Pakcik dia yg paling rapat meninggal tapi  afew days sblm pakcik dia mninggal aku ada mimpi pasal family kwn aku, 3-4 malam straight .

Selain pada tu, aku pernah tengok kawan aku naik moto..dia nak balik ipoh. Time dia duduk atas moto tu aku mcm nampak vision ada benda nak jadi dkt dia relate dgn lori /trailer. Aku dah pelik dah..dia gerak aku pesan dekat, hati hati . ( Aku bukan member jenis sweet sweet nak pesan mcmtu, dia pelik tapi dia diam ja hahhaah )

Masa lepas terowong, dia excident jatuh sendiri sbb lincin belakang dia ada trailer tp nasib panjang umur trailer tu xlaju , tak langgar dia. Lepas dritu dia tya aku, nampak apa apa ka masa dia nak balik tu. hahahaha Aku cakap la nampak laa something tp xtau nak cakap mcmna . Dia kata aku pelik masa ckp hati-hati tu

Nie pengalaman aku, ada lagi benda2 lain. Tapi kkdg benda mcmni buat aku takut ada. confused ada. Kenapa aku nie ? Mcm2 benda la aku terfikir. Ka aku nie geng edward cullens apaa, dok nampak vision mmcm mcm nak berubat tapi entahlah. Ada sesiapa ada pengalaman sama tak? Cer share tengok kot satu kapal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha.. Ada juga manusia mcm ni.. No worries.. Ang x pelik pun.. Semoga ang kuat hadapi ujian ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam drama sweetdream dah ni..rasanya memang berkaitan famili..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jazaa100 at 1-10-2019 06:32 PM

Aku dulu ada gak sikit sikit pengalaman mcm ni....aku blh dpt rasa ada org nk dtg rumah aku...pulak tu aku blh tau keluaega aku ke atau keluarga laki aku...

Sblm apa apa jd ..aku dpt rasa dulu...mak sedara, sepupu atau sedara nk meninggal, aku dpt petanda mcm mimpi lah...tapi lelama aku jd takut....rasa tak selesa....rengsa lah bila blm jd apa apa dag dpt isyarat dulu...nk bergaduh dgn org, nk bergaduh dgn laki, semua dpt tanda dulu..bila dpt tanda tanda tu, perasaan jd kacau bilau...pastu aku berdoa mintak Allah jgn bg aku tanda tanda tu senua.....aku nk jalani kehidupan mcm biasa....

Alhamdulillah...sejak tu tenang sikir lah hidup aku...tapi klu pasal ank aku, apa apa nk jd kat dia, wlu mcmana dia sorok pun aku dpt rasa....mgkin pertalian ibu & anak tu kot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 06:56 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 1-10-2019 06:29 PM
Aku dulu ada gak sikit sikit pengalaman mcm ni....aku blh dpt rasa ada org nk dtg rumah aku...pulak  ...

Rengsa tu aku tak nafikan kalau aku start gelabah,kalut..kalau aku tak control takchill apa aku rasa.  Bila kita rasa dulu, mula dahlaa aku nak teriak dok fikir kenapa apa semua. Jenuh berdoa .. Orang pulak tak faham, kita ja tau kita ja rasa, nak cakap dkt orang..orang takfaham. Tapi lepas2 apa jadi tu lega sikit lah walaupun benda tak elok. Kita takboleh halang, kita cuma tau ja.Nak halang pun bukan kita atromen, kita pun taktau bbtul spesific sapa yg nak kena tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 07:00 PM | Show all posts
miftahuljamilah replied at 1-10-2019 06:09 PM
Macam drama sweetdream dah ni..rasanya memang berkaitan famili..

relate family nie .. saka ka? Bab2 saka nie mcm takda pun (wallahualam la ) tapi aku nie ank sulung dan cucu sulung. Kot drpd sini boleh mai terjun dkt aku ka taktaulah kan
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 07:19 PM | Show all posts
maaf dik, jap lagi avengers akan mendarat kat rumah adik naik air asia
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
reginaa replied at 1-10-2019 07:00 PM
relate family nie .. saka ka? Bab2 saka nie mcm takda pun (wallahualam la ) tapi aku nie ank sulun ...

Kebiasaannya memang begitu..dia akan datang sikit2.. Tapi orang kata saka baik..bagi saya saka tetap permainan jin..walaupun baik..kita akan mula fikir diri kita special..dan nak beri kita jadi bergantung pada kelebihan tersebut. anggap saja kelebihan tu Allah beri untuk awak..jika awak rasa terganggu.. Minta perawat buang ..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
reginaa replied at 1-10-2019 07:00 PM
relate family nie .. saka ka? Bab2 saka nie mcm takda pun (wallahualam la ) tapi aku nie ank sulun ...

Saka sebenarnya.. Cuma ang x tau keluarga ang bersama.. Balik... Check dgn mak bapa ang.. Aku rasa mak ang pun anak sulung..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 10:12 PM | Show all posts
miftahuljamilah replied at 1-10-2019 08:18 PM
Kebiasaannya memang begitu..dia akan datang sikit2.. Tapi orang kata saka baik..bagi saya saka tet ...

oh yakaa . emmm insyaAllah sbb buat sementara ni takdala mnganggu sgt sgt tp ada juga terlintas nak berubat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 10:16 PM | Show all posts
sarah82 replied at 1-10-2019 08:19 PM
Saka sebenarnya.. Cuma ang x tau keluarga ang bersama.. Balik... Check dgn mak bapa ang.. Aku rasa ...

haa betui lah, mak aku sulung. aku cucu sulung plus anak sulung sama. Tapi tok aku takdak la pulak pandai berubat ( yg apa aku tau la..) dia ajar orang mgaji ,iya ..berubat tu wallahualam. Tok moyang tu yg pandai berubat tp tu pun fmly tak cakap detail, kalau saka nie.. dia akan skip2 keturunan ka mcmna?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
reginaa replied at 1-10-2019 10:16 PM
haa betui lah, mak aku sulung. aku cucu sulung plus anak sulung sama. Tapi tok aku takdak la pulak ...

Hahahaha.. Sekali pandang aku dah tau mesti keluarga sulunv.. Ang anak perempuan kan?

Ang ingat saka ni setiap keturunan dpt ka? Mcm citer dalam drama TV tu? Tu semua pembohong.. Ada kes sampai 3 keturunan baru ada yg dpt berdasarkan kriteria-kriteria tertentu..

Selamat dtg ke dunia pelik tapi benar. Pesan aku satu.. Apa pun kelebihan yg ada.. Ang anggap tu sebagai ujian dari Allah swt.. Apa pun kemampuan ang ada.. Ang anggap tu Allah yg bagi.. Dan pelindungan ang bukan makhluk tapi Allah.

Jangan sesekali minta tlg.. Dan jgn sekali2 menyeru.. Sebab ang belum mampu mengawal apa yg ang miliki. Mulut kena jaga sama naaa..

Tersibuk dlm urusan keturunan org pulak.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 10:30 PM | Show all posts
sarah82 replied at 1-10-2019 10:20 PM
Hahahaha.. Sekali pandang aku dah tau mesti keluarga sulunv.. Ang anak perempuan kan?

Ang inga ...

aku perempuan sulung.

aku taktau laa bab saka nie skip ka mcm dlm drama ka, aku xpernah ambik tau sgt hahaha
tp kkdg mcm pelik jugak kalau p memana, msti adala org perati tgok lama kat aku, ada yg senyum ada yg dok tengok muka straight ja. Plus
bbudak kecik suka sgguh dkt aku pdhl kalau kat org lain dia takmau  

em insyaAllah apa pun semua kekuatan perlindungan drpd Allah la kita berserah. Trima kasih segala nasihat pandangan na
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
reginaa replied at 1-10-2019 10:30 PM
aku perempuan sulung.

aku taktau laa bab saka nie skip ka mcm dlm drama ka, aku xpernah amb ...

Haha.. ..aku dah kata.. Selidik la.. Aku nak terangkan pun aku x pandai.. Ada ramai otai dlm ni boleh tlg ang
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Meh aku bagi tips utk kawal takut tu.. Ni fasa 1st.. Ang akan dpt mimpi atau tips2 bakal terjadi seminggu 2 lebih awal... Bila dah lama sikit.. Mata akan berbuka hijab..

Fasa 1st ni yg ang hadapi tak teruk sgt.. Ada yg pernah mimpi makhluk x berfaedah minta tlg sebagai bagai.. Jadi ang kena kukuhkan diri.. Dekatkan diri pada Allah.. Bykkan zikir..

Fasa 2nd paling mencabar la.. Sebab ang akan start nampak makhluk2 tak berfaedah..ni yg paling stress.. Sbb kamjad2 ni mmg suka munculkan diri pada mata2 org yg tak terhijab.. Cara aku adalah melantakkan saja.. Dan aku jarang pakai spek mata kecuali aku kat luar.. Jadi setiap kamjad2 aku tgk aku ingat permainan mata. . Fasa ni berterusan sampai sama ada ang pi cari org tutup atau ang buat salah.. Kena denda.

Aku dah lalui.. Jadi aku faham rasa takut ang.

Dan satu lagi.. Ang check sapa sebenarnya keluarga ang.. Sbb saka ang tu kuat atau tidak bergantung pada keturunan keluarga ang yg sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 10:50 AM | Show all posts
ni Remangan Reginaa namanya...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:50 AM | Show all posts
sarah82 replied at 1-10-2019 10:20 PM
Hahahaha.. Sekali pandang aku dah tau mesti keluarga sulunv.. Ang anak perempuan kan?

Ang inga ...


tak pe sekurang2nya awak memberi pandangan dan info yg berguna.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 2-10-2019 11:50 AM
tak pe sekurang2nya awak memberi pandangan dan info yg berguna.

Hahah.. Rule aku senang.. Jangan masuk campur keturunan org lain.. Tapi aku kekadang tak boleh tahan mulut dan tangan dari bgtau apa yg aku tau.. Hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 01:02 PM | Show all posts
bab2 saka bamrok tumpang tgk je yer..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 04:23 PM | Show all posts
sarah82 replied at 2-10-2019 12:23 PM
Hahah.. Rule aku senang.. Jangan masuk campur keturunan org lain.. Tapi aku kekadang tak boleh tah ...

tak pe la.
sharing is caring.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099550s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list