Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1451
View
25
Reply

Antara rasa 'DIABAIKAN' & ' TIDAK BERSYUKUR' sang suami

[Copy link]

Author: AyaqMeloSuam    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-10-2019 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by AyaqMeloSuam at 1-10-2019 10:24 AM

Slm cuoolss.. hari aku tpanggil utk share 1 masalah yg agak hangat sekarang dlm KRT & juga keluarga kenalan aku. Harapan segala idea & komen dpt mmbantu kenalan aku ini.
Ceritanya panjang.. aku ringkaskan..
Macam biasa.. ada seekor penyondol dh menyondol laki kwn aku.. bla.. bla.. bla..
-PENYONDOL aka BABI HUTAN-
keje event managmnt.
Ank 3 org hantar mak jaga kt kpg.
Duk klang.
Minat gigs

-SANG SUAMI-
keja maintainance Subang
Gaji boleh tahan juga
Baru beli kereta baru
Baru beli rumah baru
Baru sediakn bibik kt bini. (2week)
Minat gigs

-SANG BINI-
keja biasa2 gaji ok
Umh kampeni bagi
Keta bayar sndiri
60% bini lebur gaji utk family
Ank 4.. 2 toodlers.. ank antor nusery. Bini pickup semua ank2 sekolah.
Urus ank2 smsa laki outstesen. Laki outstesen slalunya lama.

Baru2 ni bini dpt tau laki dok exchanged pic2 notty ngn penyondol. Laki dh cnfess kt bini dia buat semua tu sb rsa DIABAIKAN .....abis selama ini bini yg BERKORBAN masa bagai tu nk dikira apa? Apa sang suami TIDAK BERSYUKUR punyai semua itu?
bini asik nangis jer skrg.. xtau nk ckp apa dh.. kmi ni dok geram.. ckp mcm2.. si bini mmg strong utk family.. 4 ank2 dia blh coop sorg jaga.. tp dia smpi x blh nk fikir apa dh bila laki dia confess nk nikah ngn penyondol. Kenal penyondol 3 yrs.. tis yr jd serious..
Any advices utk ckp kt kenalan aku.. fight fr ur right ke.. or pasrah jer.. bemadu or divorce?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 10:03 AM | Show all posts
first gigs tu hapo?

kalau kau tanya hakak, since hakak berkerjaya punya uwang nak jaga anak2 dan diri sendiri, hakak mintak cerai dek, hakak sejenis cepat move on, practical and degil. kau tak nak aku, seribu kali aku tak nak kat ko camtu....kalau cerai akan bincang baik2 tentang nafkah, visitation rights etc...mulakan langkah baru, tak koser bergaduh lelama nak hidup aman2 ....

but then again, orang lain2 sifatnyaa...semoga kenalan chuols sentiasa tenang2 untuk membuat keputusan terbaik untuk dirinya....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 1-10-2019 10:03 AM
first gigs tu hapo?

kalau kau tanya hakak, since hakak berkerjaya punya uwang nak jaga anak2 dan  ...

Gigs tu mcm konsert2 gitu sis oii..
My pren ada ckp.. dia bg kawen tp mmilih utk tak bermadu.. eventho dia ckp camtu pn.. i knw.. hati dia hancur..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 10:48 AM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 1-10-2019 10:22 AM
Gigs tu mcm konsert2 gitu sis oii..
My pren ada ckp.. dia bg kawen tp mmilih utk tak bermadu.. e ...

tipulah dek kalau hati dia tak hancur, tapi hakak rasa she can handle it....selalu wanita berkerjaya ni strong mentality...plus dia mmg independant jaga anak2 sendiri bila laki takde...so time will heal her...


Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali bini pon ken rajin ikut laki pegi gigs walau tak minat sekalipon. Kalau kawan tt nak cerai, anak2 suruh laki dia yang jaga. Nak tgk ada masa tak pas ni nak pegi gigs.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Diabaikan kpl hotak dia.. Semua bini uruskan.. Len kali bagi laki susah sikit.. Ni byk duit gatai sana sini.. Kalau rasa skandal tu boleh belai manja pegilah.. Dah dpt baru tau macam mana.. Ingat pompuan anak 3 hantar kat mak jaga memang lah goyang kaki.. Kahwin baru tanggung beban anak tiri pulak. Dasar laki x guna.. Gi berambus..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 12:05 PM | Show all posts
eloklah tu dua dua kaki gigs... pastu bila kawen bini baru sebok nak join gigs sana sini... ujung2 pun ko terasa terabai jugak... memang jenis jantan taktaw bersyukur
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ckp dgn dia knp nk mngalah,....tak pepasal nk bg senang kat penyondol @babi tu....ank 4 dah...nanti penyondol tu pulak yg senang lenang.....

Laki bila dah kawin baru akn abaikan ank kandung yg 4 tu &  akn bela pulak ank penyondol tu.....

Dia kena usaha pisahkn bsbi penyondol tu....bincang dgn family in law dia , dah tentu dorang pun x suka penyondol babi tu...

Eh....sakit pulak hati aku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 1-10-2019 11:41 AM
Lain kali bini pon ken rajin ikut laki pegi gigs walau tak minat sekalipon. Kalau kawan tt nak cerai ...

Bener itu.. padan muka laki dia .. 7 org ank kena jga.  Tmasuk ank tiri.. ni nma bodo.. x batu beban dgalas..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 1-10-2019 11:56 AM
Diabaikan kpl hotak dia.. Semua bini uruskan.. Len kali bagi laki susah sikit.. Ni byk duit gatai sa ...

Aku mcm nk ketuk2 laki dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kikuri replied at 1-10-2019 12:05 PM
eloklah tu dua dua kaki gigs... pastu bila kawen bini baru sebok nak join gigs sana sini... ujung2 p ...

Geram jer.. ketok pala laki dia.. ppuan tu next
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 1-10-2019 12:21 PM
Ckp dgn dia knp nk mngalah,....tak pepasal nk bg senang kat penyondol @babi tu....ank 4 dah...nanti  ...

Ntah la.. xpaham aku jantan ni lagu mna
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 02:33 PM | Show all posts
he fee diabaikan sebab semua masa bini ke arah anak. tu mungkin salah satu factor babi sondol.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-10-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 1-10-2019 02:33 PM
he fee diabaikan sebab semua masa bini ke arah anak. tu mungkin salah satu factor babi sondol.

Yalah babi campak ank kt mak dia dikampong mmg la boleh berhuhuhaha.. x mcm bini keja & sibuk hal ank2 lg..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 07:51 AM | Show all posts
Amboi anak 4 tapi banyak betul masa me time bapak..

Dia tak jaga anak sampai ada masa berpoya..

4 anak tu...
Me yang sorang pun rasa nak muncung husband tak jaga sesama inikan 4..

Patut bapak tak da masa berpoya jika habiskan masa dengan anak dan bini..

Alasan alasan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 2-10-2019 07:51 AM
Amboi anak 4 tapi banyak betul masa me time bapak..

Dia tak jaga anak sampai ada masa berpoya..
...

Saya rasa di ABAIKAN BINI... wahahahaa.. dafuk
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 12:57 PM | Show all posts
apasal satu parti je dipanggil babi?
laki dia tu pun bapak babi jugak..
so kawan u tak geli ke berkubang dengan bapak babi jadi bini babi anak-anak berbapakkan babi?
kalau rasa geli, sila tinggalkan bapak babi tersebut..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 01:35 PM | Show all posts
lelaki mmg selalu gunakan alasan ni.

mcmni, lps ni duit2 utk hal anak biarkan laki je tanggung semua. kita ni org prmpuan kalau tlalu byk berkorban mmg laki x nmpk. pdhal kita dh spend masa tenaga dan wang ringgit utk bantu suami.

ko xnk rse diabaikan, kenapa gegeh pancut bagi bini mengandung? tau2 je la anak kecik ni mg penat mak ayah nk jaga. kalau dh rse bini kurang perhatian mcm ko nak, ko kawal bilangan ahli keluarga! biar bini ko x letih n dpt luangkan masa mengadap muka ko je spnjg masa.

dh ko ask outstation lama2, celah mana nk bagi bini luang masa utk ko? aku syak ko lg sedap tenangkan fikiran pegi gigs with betina yg byk luang masa utk ko. then ckp bini yg abaikan ko?
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 02:12 PM | Show all posts
60% gaji bini lebur ke famili??

hmm si bini boleh berdikari..tapi bak kata forumer bini dia kne fight bebetul sbab tak kan nak kalah kat penyondol..jantan pun sama bangang sah2 la skandel tu jenis xbertanggungjawab..kang kalu ditakdirkan deyyollss jadi kawen n ada anak mau anak2 dia pun diabaikan gak..bengap namampos
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 10:49 PM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 1-10-2019 11:52 PM
Saya rasa di ABAIKAN BINI... wahahahaa.. dafuk

Which abai kalau dia yang biarkan bini berpenat dengan anak anak dan dia tidak..
Dia abaikan bini dan anak Anak, ok pula.


S

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087659s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list