Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
4802
View
75
Reply

Mohon netizen explain apa benda ini?

[Copy link]

Author: Crazycat       Show all posts   Read mode

Post time 1-10-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 1-10-2019 11:35 AM
Ha yang ni kak noor.. Try la buat kalo berani.. Iols tak berani.. Kalo buat bagi tau la result mac ...

Yang bawah youtube versi Melayu tu kak rasa lagi ok.....siap suruh baca surah2 AlQuran. ...jom kita cuba...hihi
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 12:40 PM | Show all posts
ni cadangan ke soalan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 01:07 PM | Show all posts
mistikal nya...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 1-10-2019 09:59 AM
Kak.. Dekat fb ade orang share yang letak garam kasar dan cuka dalam gelas.. Gelas tu kemudian let ...

Nak letak cm tu saje ke? @ nk Kene baca doa n ngaji dulu
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 2-10-2019 12:50 AM
Nak letak cm tu saje ke? @ nk Kene baca doa n ngaji dulu

Sis tengok video kak @noor2 post #56.. Lengkap semua ustaz tu ajar..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 2-10-2019 08:59 AM
Sis tengok video kak @noor2 post #56.. Lengkap semua ustaz tu ajar..

Tq kaka Dollie
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 08:23 AM | Show all posts
Update:
Dah tanya beberapa Ustaz & Ustazah, semua cakap bakar kan benda tu. Memang nampak macam sihir tapi sihir tak jalan sebab bawang tu nampak macam dah hangus. Mimpi buruk dah tak ada tapi beberapa perkara pelik berlaku selepas benda tu dijumpai.

1) Bunyi seret & hentakan di tingkat atas betul2 atas bilik saya. Bukan saya saja dengar, kakak saya pun dengar juga.

2) Rasa dada gemuruh dan berdebar yang berpanjangan. Sampai dekat ofis pun ada. Tapi paling kuat dan lama bila masuk bilik. Tapi tak ada nampak benda pelik.

3) Rasa kaki & tangan lenguh.

4) Lepas kedatangan dua orang gaji baru (adik-beradik), rasa benda2 pelik kerap berlaku. Mereka suka pegang saya macam member, masuk bilik setiap kali pintu berbuka, sampaikan salah sorang mereka tanya "kak, boleh ka saya tidur bilik kakak?" sebab adiknya dipanggil balik rumah oleh mak dorang, so dia ni takut tidur sorang. tak tau la dorang ni ada kena ganggu juga ka apa.

saya tak benarkan sebab baru juga jumpa benda alah tu, saya tak mau kasi orang lain masuk selain keluarga. tak tau la sapa hantar dekat bilik saya kan. Rasa bersalah juga tulis macam ni tapi kalau tak cakap, rasa berat ja dada ni. rasa sangsi tu kuat sangat.

Aunty sy kata buat dono ja. bakar benda tu, jangan tunjuk takut. nanti hilang la dia.
Malam ni kami sekeluarga akan baca yasin dalam bilik saya, lepas tu kami akan pagarkan rumah. Nanti saya akan update lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 02:27 PM | Show all posts
Crazycat replied at 3-10-2019 08:23 AM
Update:
Dah tanya beberapa Ustaz & Ustazah, semua cakap bakar kan benda tu. Memang nampak macam si ...

adududuudd.. semoga baik2 saja TT and keluarga..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Crazycat replied at 3-10-2019 08:23 AM
Update:
Dah tanya beberapa Ustaz & Ustazah, semua cakap bakar kan benda tu. Memang nampak macam si ...

Nasihat aku... Jgn buat dono.. Bersihkan balik rumah tu. Maksudnya panggil perawat yg bersihkan.

Aku paling anti dgn so called perawat /ustaz bila org minta bersihkan rumah dan pagar diberikan air tawar dan garam suruh buat sendiri. Sedangkan patutnya dihalau keluar makhluk yg tak berfaedah dan baru pagar balik rumah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2019 11:16 PM | Show all posts
dinihari replied at 1-10-2019 08:51 AM
Salam @Halimi78.........hihihihihi...thanks sebab masih ingat kaka di sini....actually ada ja... ...

xpe la.. ada cite utk dcerita.. da bsawang dah kan umah tu kena tinggal.. kang x pasal masuk plak penunggu gua..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2019 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Crazycat replied at 3-10-2019 08:23 AM
Update:
Dah tanya beberapa Ustaz & Ustazah, semua cakap bakar kan benda tu. Memang nampak macam si ...

salam.. selalunya brg mcm ni belah siam sana.. n dlm keluarga akan kena sakit kulit ada yg kronik dan ada yg biasa2.. cth.. psiosis, mcm kelumumur tapi duduk kt kulit.. dan brg tu menjadi sebab bawang yg rosak.. dlm family ada yg acuh tak acuh, gaduh,.. sihir hilang bila pembuat tu mati.. wallahualam..
bakar dan abu dia tu masukkn dalam botol berisi cuka.. pastu gi buang kt mna2 port.. kalau taknak terkena tempias kt org lain.. gi kebun bakar botol tu sampai meletup pecah... pastu kambus lubang tu balik.. tanda ngan pokok durian mo thong.. nanti besar buah boleh makan.. huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 10:41 AM | Show all posts
zaman la ni, kita baikk pun orang tak senang!!! macam mana lagi tu?

bila buat mcmni, kepuasan apa yg dia dapat?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 01:09 PM | Show all posts
Seramnya. Semoga TT and family dijauhkan dari benda yang tak baik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 11:52 PM | Show all posts
Seramnya..mcm barang sihir dah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 10:55 AM | Show all posts
noor2 replied at 1-10-2019 11:10 AM
Ni dalam bahasa Melayu. ...

Tengkiu...boleh try ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086372s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list