Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4803
View
75
Reply

Mohon netizen explain apa benda ini?

[Copy link]

Author: Crazycat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-9-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 30-9-2019 03:03 PM
Cik menteri....akak makin suka baca semua posting2 informatif cik menteri....bagus sangat posting2 ...

Terima kasih sudi baca komen saya
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 30-9-2019 03:22 PM
Terima kasih sudi baca komen saya

Sama2. ..terima kasih juga sebab banyak kongsi ilmu. ....
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 manusia ni tengok kite baik sgt pon tak boleh. Lagi2 bile ramai suka kat kita. Mulalah nak rasa jeles dengki. Tt nanti jangan lupa update buang macm mn
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 05:55 PM | Show all posts
kompem ke tu tok TT..ke tok org len dlm umah tu..die tersalah letak ke..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakar je.. akan berbalik kpd sapa yg buat
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiada manusia yang sempurna. Kita rasa kita tak salah, apa yang berlaku pasti ada sebab. Mungkin dendam lama. Mungkin nak try ilmu, TT dipilih secara rawak. Mungkin orang yang terdekat dengan kita. Ada banyak kemungkinan. Kalau betul PERCUBAAN santau, carilah cara berubat yang diredhai Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt bwk pegi jmpe perawat islam y bertauliah laa tt..kalau betul benda ber"isi",pegi cpt2,jgn bertangguh..jgn smpai bnde dlm mmpi tt dah berjaya masuk rumah,nti buruk padahnya..semoga dipermudahkn urusan tt semua..aminnnn
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcmmn tt? Sudah pergi ke perawat ka?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Byakkan baca surah al mulk..pehtu baca yasin kat satu jag/timba ayaq n renjis2 kat stiap corner dlm uma
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada kawan saya pun kena mcm tt...bangun pagi dia nampak ada bra atas rumput tepi bilik tido dia...sebelum tu bra dia hilang tp yg dia jumpa tu tak tau siapa punya so mak dia ambik & buang...tak lama lepas tu dia sakit kena santau sampai berhenti kerja & kemurungan...bila pergi berubat perawat kata santau tu dah bertahun ada dlm badan cuma kesan dia lama baru nampak
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 08:51 AM | Show all posts
dinihari replied at 30-9-2019 02:49 PM
Ya TT.....paku karat tu memang sgt bahaya...i dulu penah jugak jumpa paku karat dalam rumah.......pa ...


Salam @Halimi78.........hihihihihi...thanks sebab masih ingat kaka di sini....actually ada ja...just silent reader........mmmmm citer baru ekkk...mostly pasal gangguan saka jer yg dok kacau.......just x de la se seram dulu dulu....hihihi....

Untuk x OT.....apa status terkini TT yer......semoga baik2 saja....mudah2an
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-9-2019 03:15 AM
Ok.. Kalau aku.. Aku senang saja.. Boh dlm cuka.. Aku lepak tgg sapa yg buat tu mai minta balik ba ...

Kak.. Dekat fb ade orang share yang letak garam kasar dan cuka dalam gelas.. Gelas tu kemudian letak kat mana2 bilik dalam rumah.. Kalau garam tu tersejat naik ke paras mulut gelas means something kan dalam bilik tu..iols nak try tapi takootttt.. Ade yang komen lepas buat gitu rumah diorang dah takde dengar bunyi pelik dah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 30-9-2019 06:37 AM
Seram hoi. Ati2 tt mmg obvious sgt ade la tu yg nk kenakan chuols siap ade rmbut n paku sgala. Brg2  ...

Yang lampu kalimantang pecah ni iols pernah tengok kat YouTube.. Owner kedai sebelah sihir kan kedai dia.. Kantoi bodo je sebab ada cctv..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 1-10-2019 09:59 AM
Kak.. Dekat fb ade orang share yang letak garam kasar dan cuka dalam gelas.. Gelas tu kemudian let ...

Bagi kak sarah.. Kalau benda tu x mengacau.. Setakat lalu lalang.. Tak buat pun x apa.. Sebab garam dan cuka ni pedih.. Mcm kita luka la.. Letak garam dan cuka tmpt luka.. Mau meroyan nangis pedih sakit..

Tapi kalau tahap bagi anak or org dalam rumah bergaduh.. Mmg patut makhluk x berfaedah tu diberi peringatan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 1-10-2019 09:59 AM
Kak.. Dekat fb ade orang share yang letak garam kasar dan cuka dalam gelas.. Gelas tu kemudian let ...

Wah....tq info....segera kak cari kat youtube. ...bahasa indon


Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni dalam bahasa Melayu. ...

Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Rumah akak x de cuka.....terpaksa beli lah cari.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 1-10-2019 03:08 AM
Wah....tq info....segera kak cari kat youtube. ...bahasa indon

Ha yang ni kak noor.. Try la buat kalo berani.. Iols tak berani.. Kalo buat bagi tau la result macam mana..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 1-10-2019 02:47 AM
Bagi kak sarah.. Kalau benda tu x mengacau.. Setakat lalu lalang.. Tak buat pun x apa.. Sebab gara ...

Betul jugak tu.. Tu yang takot nak try.. Dari takde ape kang memanggil pulak benda tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 1-10-2019 11:38 AM
Betul jugak tu.. Tu yang takot nak try.. Dari takde ape kang memanggil pulak benda tu..

Yap.. Kalau dia buat hal dia.. Kita better jgn kacau.. Kalau mcm melampau sikit tegur.. Ingatkan tu rumah kita..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.454589s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list