Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
1829
View
47
Reply

KAWAN YG BERMULUT MANIS

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-9-2019 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
I.know someone yg mcm ni. My mil. I pn.pernah kena dgn.dia. hurm. Kesan dr perbuatan n mulut dia sgtlah besar. I dendam, i.selalu doa Allah akan balas balik apa dia buat, but now, i just hope that i can let it all go n forget about it. Tell me how to forgive and forget ? I taknak ibgat kata2 n.perbuatan dia..help.me guys
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
auntyonion replied at 29-9-2019 12:46 AM
I.know someone yg mcm ni. My mil. I pn.pernah kena dgn.dia. hurm. Kesan dr perbuatan n mulut dia sgt ...

ish mil sendiri? ble share apa dia buat. Anyway cara nl forgive n forget.. jauh kan diri, doa sungguh2 minta lah Allah redakan marah and redha.. pastu pastikan u happy dgn hidup u
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu.. Citer kira2 8 tahun dulu.. Ada seorg kamjad mengaku sy la sahabat dunia akhirat.. Canang sana sini sy la sahabat dia.. Dalam diam dia rupanya masuk jarum utk tackle bf sy masa tu.. Best part both hamjad ni depan sy biasa2 belakang sy setan pun geleng kepala.

Selepas dari tu sy tak pernah percaya pada kwn sendiri.. Hatta dah kenal dari sekolah rendah. Rahsia simpan sendiri.

Dan both kamjad ni.. Sy dah ckp.. Jgn bg sy jumpa.. Sbb tak kira berpuluh tahun.. Sy tetap akan bagi penampar kat depa berdua.. Tak ada maaf utk perbuatan depa.. Selain ada bbrp cursing lain.. Hahahahaha..

Moral of story.. Sy lebih rela ada kawan mulut mcm loji kumbahan dari ada kwn mulut semanis madu
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm kalangan kluarga pun ada yg mulut manis cmni.kena hati2 n elak dr bertembung dgn mrk.ckp yg perlu ja.sampai mati akan sy igt segala perbuatan mrk.biar Allah balas perbuatan mrk.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2019 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 28-9-2019 10:43 PM
Sume org ade story berbeza tp mnusia ni kdg mmg rambut sama itam tp ati lg itam dr rambut.Selagi a ...

I hope someday i can be like u. Doakan
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 01:56 PM | Show all posts
robinmosby replied at 28-9-2019 08:09 PM
Ramai kawan yang tak boleh kita lebih dari dia. Tak boleh kerja lagi bagus dari dia, tak boleh kita  ...

spesis ni diri dia sendiri rasa tercabar dengan orang lain...dia jer helok..padahal orang lain tu rilek2 jer..jadi diri sendiri...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh i know a few people like this. I just have very little communication with them if i can't avoid them.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2019 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Beautifulliar. replied at 28-9-2019 10:43 PM
Sume org ade story berbeza tp mnusia ni kdg mmg rambut sama itam tp ati lg itam dr rambut.Selagi a ...

Hampir sama laa situasi kawan mulut bak gula tapi hati hansuang yg kita kena hadap nih @Beautifulliar. !
Keji hamat perangai nya ! Trauma sungguh bila dikenang !

Mula2 meolls pun x sedar perangai toxic pompuan ituh , tapi jadi geram bila setiap kali jumpe jee sheolls cakap kat meolls nie ada  unsur negatif so meolls kena berubah always turn on aura positif mcm dia . Siap package sheolls suka mengatur2 life meolls dah macam dia pulak kakak kawasan !

Alhamdulillah last2 Allah tunjukkan mcm mana perangai sebenar toxic tu kat meolls , terus meolls nekad uninstall whatsapp/fb & ape saje social apps dlm hp nih !
Syukur , now life meolls aman2 sajork & bertambah bahagia tanpe gangguan jemah toxic yituh !
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.573078s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list